Συνεχίζεται η κακοκαιρία! Σε ποιες περιοχές θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία;

Τι ανακοινώθηκε;

Συνεχίζεται η κακοκαιρία! Σε ποιες περιοχές θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία;

Συνεχίζεται η κακοκαιρία και φέρνει προβλήματα μαζί της! Σε ποιες περιοχές θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία και τι ανακοινώθηκε επισήμως για τα δημοτικά; Εσείς ανήκετε σε αυτά που δεν θα λειτουργήσουν;

Οι μαθητές των δημοτικών σχολείων, οικισμών του ορεινού όγκου του δήμου Σουφλίου και οι μαθητές του γυμνασίου Λαβάρων, δεν θα προσέλθουν την Πέμπτη στις σχολικές αίθουσες, καθώς με απόφαση της δημοτικής αρχής, θα είναι κλειστά λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούν στην περιοχή.

Ειδικότερα αύριο, δεν θα λειτουργήσουν τα δημοτικά σχολεία στους οικισμούς Ρούσσα, Γονικό, Μεγάλο Δέρειο, Πετρόλοφο, Σιδηροχώρι, Σιδηρώ, Αγριάνη και το γυμνάσιο Λαβάρων.

Ο δήμαρχος Σουφλίου, Παναγιώτης Καλακίκος, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι στις προαναφερθείσες περιοχές η χιονόπτωση είναι έντονη, το ύψος του χιονιού είναι ήδη στο μισό μέτρο, ενώ με τον υδράργυρο στους -3 βαθμούς, υπάρχει παγετός που καθιστά επικίνδυνη την μετακίνηση των μαθητών: Η κίνηση των λεωφορείων είναι πάρα πολύ δύσκολη στο οδικό δίκτυο του ορεινού όγκου, με τις κλίσεις αλλά και την ολισθηρότητα του οδοστρώματος, λόγω του παγετού.

Ο δήμαρχος Σουφλίου, σημείωσε ότι ήταν άμεση η κινητοποίηση των συνεργείων της Περιφέρειας αλλά και του δήμου, προκειμένου να μην αποκλειστούν οικισμοί και να μη διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων.

Εξαιτίας των κακών καιρικών συνθηκών, της χιονόπτωσης και των χαμηλών θερμοκρασιών που επικρατούν στην Π.Ε. Φλώρινας, μετά από απόφαση των δήμαρχων, θα παραμείνουν κλειστά τα σχολεία στον Δήμο Φλώρινας, τον Δήμο Αμυνταίου και των Δήμο Πρεσπών. Επίσης στην Π.Ε. Κοζάνης τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά στο Δήμο Εορδαίας ενώ τα μαθήματα θα ξεκινήσουν στις 9.15 πμ στο Δήμο Βοΐου. Στο Άργος Ορεστικό Καστοριάς και στο δήμο Γρεβενών τα μαθήματα θα ξεκινήσουν στις 9.15 πμ.

Πρόσφατα μάλιστα τα σχολεία παρέμειναν κλειστά και λόγω της γρίπης!

Πηγή: protothtema.gr

'Εκτακτο! Κλειστά τα σχολεία στην Αττική λόγω κακοκαιρίας!

Έσκασε έκτακτο μόλις τώρα! Τα σχολεία στην Αττική θα παραμείνουν κλειστά μέχρι και τις 10 το πρωί!

Δεν θα ανοίξουν στην ώρα τους τα σχολεία, εξαιτίας των σοβαρών προβλημάτων που έχει προκαλέσει στο λεκανοπέδιο της Αττικής η κακοκαιρία «Γηρυόνης. Τη σχετική απόφαση έλαβε ο Περιφερειάρχης Αττικής, Γιώργος Πατούλης.

Ξεκίνησε να μετράει "θύματα" ο «Γηρυόνης»! Ποιες περιοχές "πνίγηκαν";

Την απόφαση της Περιφέρειας Αττικής να ζητήσει από τους δήμους να ανοίξουν στις 10:00 το πρωί τα σχολεία λόγω της κακοκαιρίας Γηρυόνης ανακοίνωσε τα ξημερώματα ο Γιώργος Πατούλης.

H ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής
«Με αφορμή την εκδήλωση έντονων καιρικών φαινομένων στην Αττική τα οποία αναμένεται να ενταθούν τις πρωινές ώρες, η Περιφέρεια Αττικής με εντολή του Περιφερειάρχη Γ. Πατούλη, έχοντας ως απόλυτη προτεραιότητα την ασφάλεια των μαθητών και των πολιτών και με δεδομένες τις δυσκολίες αλλά και την επικινδυνότητα στις μετακινήσεις αυτές τις ώρες, αποφάσισε να παραμείνουν κλειστά τα σχολεία σε όλο το λεκανοπέδιο μέχρι και τις 10 το πρωί.

Παράλληλα, συστήνει σε όλους τους πολίτες να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις την ώρα της έντασης των φαινομένων.

Ανάλογα με την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων θα κριθεί εκ νέου και θα εκδοθεί νεότερη ανακοίνωση για το αν θα ξεκινήσουν τα σχολεία τη λειτουργία τους, μετά τις 10 το πρωί».

Επιμένουν τα επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα - Ποιες περιοχές επηρεάζονται
Κακοκαιρία με ισχυρές βροχές και καταιγίδες, που κατά τόπους θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις αναμένεται σήμερα, Δευτέρα.

Πιο συγκεκριμένα θα επηρεαστούν τις πρωινές ώρες τα νησιά του Ιονίου, η δυτική Στερεά, η δυτική Πελοπόννησος και πιθανώς η Ήπειρος, μέχρι τις προμεσημβρινές ώρες η ανατολική Στερεά, η ανατολική Πελοπόννησος, η Εύβοια, η Κρήτη, μέχρι το απόγευμα η Θεσσαλία, οι Σποράδες, οι Κυκλάδες, τα νησιά του βορείου και του ανατολικού Αιγαίου και μέχρι τις βραδινές ώρες η δυτική και κεντρική Μακεδονία και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί νοτιοανατολικοί 5 με 7 και στο Αιγαίο τοπικά 8 με 9 μποφόρ. Βαθμιαία από τα δυτικά θα στραφούν σε δυτικούς νοτιοδυτικούς και θα εξασθενήσουν.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές κυρίως στα βόρεια.