Καιρός: Φεβρουάριος με 20αρια - Που θα "χτυπήσουν" οι ψηλές θερμοκρασίες

Σας αφορά!

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Καιρός: Φεβρουάριος με 20αρια - Που θα

Ο Φεβρουάριος φαίνεται πως φεύγει με 20αρια, μιας και ο καιρός θυμίζει καλοκαίρι. Που θα "χτυπήσουν" οι ψηλές θερμοκρασίες στην Ελλάδα ωστόσο και τι λένε οι ειδικοί για τις επόμενες μέρες;

Η ατμοσφαιρική κυκλοφορία στο Βόρειο Ημισφαίριο αναμένεται να προκαλέσει υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες σε μεγάλο τμήμα της νότιας Ευρώπης έως και σήμερα Τρίτη 25/02.

Η απόκλιση των θερμοκρασιών σε ύψος περίπου 1500μ πάνω από τη μέση στάθμη της θάλασσας, προβλέπεται να φτάσει σε πολύ υψηλές τιμές πάνω από την Κεντρική Μεσόγειο και τα Βαλκάνια, σύμφωνα με το meteo.gr. Ο παρακάτω χάρτης δείχνει την απόκλιση της θερμοκρασίας σε αυτό το ύψος από τη μέση κλιματική τιμή της περιόδου 1979-2010, την Τρίτη 25/02/2020.

Οι μεγαλύτερες θετικές αποκλίσεις αναμένονται στα Βαλκάνια και τα ανατολικά τμήματα της Ιταλικής χερσονήσου, ενώ στην περιοχή μας, οι μέγιστες τιμές της θερμοκρασίας θα κυμανθούν σε υψηλά για την εποχή επίπεδα, φτάνοντας τοπικά και τους 19 με 20 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός Φεβρουάριος

Ο καιρός για την Τετάρτη

Λίγες νεφώσεις βαθμιαία πυκνότερες, τοπικές βροχές στα δυτικά και μετά το απόγευμα στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τοπικές καταιγίδες τις βραδινές ώρες στα βορειοδυτικά, περιορισμένη ορατότητα τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες, σχεδόν θυελλώδεις νότιοι άνεμοι στα πελάγη, θερμοκρασία σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Πιο αναλυτικά:

Ηλιοφάνεια με λίγες νεφώσεις, όπου βαθμιαία θα πυκνώσουν με τοπικές βροχές στα δυτικά και μετά το απόγευμα στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις βραδινές και πρώτες πρωινές ώρες περιμένουμε την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020. Μετά το απόγευμα στα βορειοδυτικά οι βροχές θα ενταθούν και θα σημειωθούν τοπικές καταιγίδες.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 3 έως 17 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, 7 έως 17 βαθμούς στην Κεντρική και Νότια Ελλάδα, 6 έως 18 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα, 9 έως 17 βαθμούς στις Κυκλάδες και την Κρήτη (τοπικά στη Βόρεια Κρήτη έως τους 23 βαθμούς), 9 έως 17 βαθμούς στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Αιγαίο από νότιες διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ και τοπικά στο Ανατολικό Αιγαίο θυελλώδεις 8 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο από νότιες διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ και τοπικά ισχυροί 6 μποφόρ, όπου μετά το απόγευμα θα στραφούν σε δυτικούς μέτριους 5 μποφόρ και αργότερα ισχυρούς 6 μποφόρ.

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες και αυξημένη υγρασία τις πρώτες πρωινές και βραδινές ώρες, με αποτέλεσμα την κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα περιμένουμε την Τετάρτη στην Αττική. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 16 βαθμούς. Οι άνεμοι θα πνέουν από νοτιοδυτικές διευθύνσεις μέτριοι 4-5 μποφόρ, όπου σταδιακά θα ενισχυθούν σε ισχυρούς 6 μποφόρ και στα νότια τοπικά σχεδόν θυελλώδεις 7 μποφόρ.

Ηλιοφάνεια με αραιές νεφώσεις παροδικά πυκνότερες από το μεσημέρι και κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρώτες πρωινές και βραδινές ώρες περιμένουμε την Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στο Θερμαϊκό θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ασθενείς έως μέτριοι 3-5 μποφόρ. Δείτε επίσης τι είπε ο Σάκης Αρναούτογλου για το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας. Πού θα βρέξει;

Πηγή: protothema.gr

Παραμένει η υψηλή θερμοκρασία - Λιακάδα σε όλη τη χώρα τον Φεβρουάριο

Πως θα είναι ο καιρός σήμερα; Σύμφωνα με την πρόγνωση παραμένει η υψηλή θερμοκρασία, με λιακάδα σε όλη τη χώρα! Ας δούμε αναλυτικά πως θα εξελιχθεί και σε ποιες περιοχές μπορεί να βρέξει.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ και σήμερα αναμένονται υψηλές θερμοκρασίες το μεσημέρι, που θα φτάσουν τους 20 βαθμούς, ενώ τις πρωινές ώρες η θερμοκρασία θα είναι, αντιθέτως, σε πολύ χαμηλά επίπεδα.

Αραιές νεφώσεις θα σημειωθούν κατά τόπους, ενώ υπάρχει μία πιθανότητα για ασθενείς βροχές το βράδυ στα βορειοδυτικά της χώρας. Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και το πρωί στο βόρειο Αιγαίο έως 6 μποφόρ. Σταδιακά θα επικρατήσουν νότιοι άνεμοι που το βράδυ θα φτάσουν στα πελάγη τοπικά έως 6 μποφόρ.

Η πρόγνωση του καιρού

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Από το μεσημέρι και από τα δυτικά θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Ανεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ και από το μεσημέρι νοτίων διευθύνσεων με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 02 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδoνία κατά τόπους 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Από το μεσημέρι και από τα βόρεια θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις που το βράδυ θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν ασθενείς τοπικές βροχές. Tοπικά περιορισμένη ορατότητα στα ηπειρωτικά τις βραδινές ώρες.

Ανεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς, βαθμιαία νότιοι 3 με 5 και από το βράδυ στο βόρειο Ιόνιο τοπικά 6 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 02 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο κατά τόπους 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Από το μεσημέρι και από τα βόρεια θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Ανεμοι: Βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ που από το απόγευμα θα στραφούν σε νότιους με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 03 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Λίγες τοπικές νεφώσεις στην Κρήτη τις πρωινές ώρες. Ανεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ που από το βράδυ θα στραφούν σε νότιους με την ίδια ένταση. Θερμοκρασία: Από 10 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Αραιές νεφώσεις στα βόρεια από αργά το απόγευμα. Ανεμοι: Στα βόρεια βορειοανατολικοί 3 με 5 που από το βράδυ θα στραφούν σε νότιους με την ιδια ένταση. Στα νότια βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 10 έως 18 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η μέγιστη 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Aνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ. Από το απόγευμα θα στραφούν σε νότιους 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 06 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Γενικά αίθριος. Από το μεσημέρι θα αναπτυχθούν αραιές νεφώσεις. Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και τις πρώτες πρωινές ώρες βόρειοι έως 5 μποφόρ. Από το απόγευμα νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 03 έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Πηγή: iefimerida.gr