Σάββατο, 31 Οκτωβρίου 2020 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Νέος σεισμός στο Ιόνιο

Πόσα Ρίχτερ ήταν;

Νέος σεισμός στο Ιόνιο
Ενημέρωση 03.03.2020 21:16
Από Youweekly Team

Σεισμός σημειώθηκε πριν από λίγη ώρα στο Ιόνιο, με τον εγκέλαδο να χτυπά εκ νέου. Τι λένε οι πληροφορίες για το χτύπημα και υπήρξε κάποιος τραυματίας; Τι λένε για την περιοχή;

Συγκεκριμένα, η δόνηση ήχησε στις 19:02 στα 42 χιλιόμετρα από τις Στροφάδες, ούσα της τάξης των 2.4 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ. Το εστιακό βάθος βρισκόταν στα 10 χιλιόμετρα.

Να σημειωθεί ότι πριν δυο ημέρες, σεισμική δόνηση είχαμε και στην Ελλάδα. Δείτε που σημειώθηκε.

Ισχυρός σεισμός στην Τόνγκα - 5,8 Ρίχτερ το "χτύπημα' του Εγκέλαδου

Να σημειώσουμε ότι την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε μια ισχυρή δόνηση στη Τόνγκα. Ειδικότερα η ισχυρή σεισμική δόνηση σημειώθηκε λίγο πριν τις 11 το πρωί (ώρα Ελλάδας) στον Ειρηνικό ωκεανό, κοντά στις νήσους Τόνγκα.

Σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό Σεισμολογικό Ινστιτούτο η δόνηση ήταν 5,8 βαθμών και το επίκεντρο εντοπίζεται στα 226 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της πρωτεύουσας της Τόνγκα, Νουκουαλόφα. Το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 131 χιλιόμετρα.

Τριπλός σεισμός στην Ελλάδα

Εκτός αυτού τριπλή σεισμική δόνηση είχαμε και την Πέμπτη (27/2) στην Ελλάδα. Πόσα Ρίχτερ ήταν οι δονήσεις και που σημειώθηκαν; Μόλις μέσα σε ένα λεπτό τρεις σεισμοί καταγράφηκαν στην Ελλάδα.

Ειδικότερα αυτές καταγράφηκαν σε Αιγαίο, Ιόνιο αλλά και στη Δυτική Ηπειρωτική Ελλάδα. O πρώτος σεισμός έγινε στις 9:53 το πρωί της Πέμπτης (27/2) κοντά στο Αργοστόλι και ήταν έντασης 2.1 Ρίχτερ.Η δόνηση υπολογίζεται στα στα 10 χιλιόμετρα από την πρωτεύουσα της Κεφαλλονιάς ενώ το εστιακό βάθος στα 15 χιλιόμετρα.

Ένα λεπτό αργότερα, στις 9:54, σημειώθηκαν άλλοι δύο σεισμοί. Ο πρώτος ήταν στα 3 ρίχτερ στα 42 χιλιόμετρα από τη Ρόδο, με εστιακό βάθος στα 5 χιλιόμετρα, και ο δεύτερος στην Αμφιλοχία, στα μόλις 3 χιλιόμετρα από την πόλη, καταγραφείς στα 2.2 ρίχτερ. Το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 15 χιλιόμετρα.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Σεισμός 6,2 Ρίχτερ - Που «χτύπησε» ο Εγκέλαδος;

Δυνατός σεισμός στην Κάρπαθο

Share