Η αποκάλυψη της Κεραμέως για τις Πανελλαδικές - Αυτός είναι ο λόγος που δεν ακυρώθηκαν

Τι συνέβη τελικά;

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Η αποκάλυψη της Κεραμέως για τις Πανελλαδικές - Αυτός είναι ο λόγος που δεν ακυρώθηκαν

Τον λόγο που δεν ακυρώθηκαν λόγω κορωνοϊού οι Πανελλαδικές εξετάσεις αποκάλυψε η η υπουργός Παιδείας, Νίκυ Κεραμέως μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ. Η ίδια σημείωσε ότι βρίσκεται συνέχεια σε επικοινωνία με τον Σωτήρη Τσιόδρα για την εξέταση των δεδομένων και για το πότε θα μπορεί να γίνει συγχρωτισμός εξηγώντας ότι δεν ακυρώνονται «γιατί τα προγνωστικά είναι καλά».

«Ευτυχώς δεν είμαστε στην ίδια κατάσταση με άλλες χώρες, όπως για παράδειγμα τη Γαλλία, που ακύρωσε τις εξετάσεις της. Τα μέτρα έχουν αποδώσει και δεν ζούμε μια εθνική τραγωδία όπως σε άλλες χώρες. Ο κ. Τσιόδρας και οι ειδικοί είναι αισιόδοξοι, εφόσον τηρήσουμε όλες τις οδηγίες. Είναι λάθος να συγκρινόμαστε με άλλες χώρες. Επιδίωξη μας είναι να γίνουν οι Πανελλαδικές όσο πιο κοντά στις καθιερωμένες ημερομηνίες. Προφανώς με μείωση ύλης, ενδεχομένως με μια παράταση του σχολικού έτους. Να μην πάμε στον Σεπτέμβριο γιατί θα επέλθει μεγάλη αναστάτωση», σημείωσε η κ. Κεραμέως

Η Νίκη Κεραμέως, τόνισε, παράλληλα, ότι παρά το γεγονός ότι το 99% των μαθητών φαίνεται να έχουν πρόσβαση σε σταθερό δίκτυο internet, η κυβέρνηση κατάφερε να μην υπάρχει χρέωση δεδομένων από τα κινητά δίκτυα σε όσους χρησιμοποιούν τις πλατφόρμες του υπουργείου Παιδείας.

Πότε θα γίνουν οι πανελλαδικές;

«Ιούνιο ή Ιούλιο, όσο πιο κοντά στην προβλεπόμενη ημερομηνία. Γι’ αυτό "τρέχουν" οι δηλώσεις και οι διαδικασίες, όπως κάθε χρόνο, τέτοια εποχή» είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, η κυρία Κεραμέως χαρακτήρισε απευκταίο το σενάριο διεξαγωγής των εξετάσεων τον Σεπτέμβριο, γιατί εκτός των άλλων «επιμηκύνει και την αναστάτωση στους μαθητές. Περιμένουμε τις οδηγίες των ειδικών για το πότε μπορούμε να ανακοινώσουμε ημερομηνία των εξετάσεων».

«Μέχρι στιγμής υπάρχει το ενδεχόμενο παράτασης της αναστολής των σχολείων μετά το Πάσχα. Αν για παράδειγμα ανοίξουν αρχές Μάϊου, θα υπάρχουν δύο μήνες μαθημάτων» είπε χαρακτηριστικά η Νίκη Κεραμέως.

Μία ιδιαίτερα σοβαρή δήλωση για τις πανελλήνιες είχε κάνει και πριν από λίγες μέρες η Νίκη Κεραμέως, μιλώντας στο ΣΚΑΪ.