Δηλώσεις από τη σύζυγο του Τζόνσον - Ποια η κατάσταση του τώρα

Έσκασε τώρα

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Δηλώσεις από τη σύζυγο του Τζόνσον - Ποια η κατάσταση του τώρα

Ραγδαίες είναι οι εξελίξεις με τον Πρωθυπουργό της Βρετανίας και την υγεία του! Νέες δηλώσεις είχαμε από τη σύζυγο του Τζόνσον, όπου αποκάλυψε ποια η κατάσταση του τώρα.

Θετικά είναι τα νέα που απορρέουν από τη Βρετανία, σχετικά με την κατάσταση της υγείας του Μπόρις Τζόνσον, η οποία διαρκώς βελτιώνεται, σύμφωνα με την Κυβέρνηση, ενώ φαίνεται πως ο πρωθυπουργός της χώρας μίλησε και με την έγκυο σύζυγό του, Κάρι Σίμοντς.

Όλα όσα ανέφερε η σύζυγος του Τζόνσον για την κατάσταση του τώρα

Ο Μπόρις Τζόνσον παραμένει πάντως στην εντατική και, όπως είπε ο Υπουργός Οικονομικών, δεν είναι συνέχεια ξαπλωμένος αλλά μιλάει κανονικά και αστειεύεται κιόλας με τους γιατρούς και τις νοσοκόμες του.

Η Ντάουνινγκ Στριτ ανακοίνωσε επίσης ότι η πρόοδός του είναι σταθερή και έχει επαφές με όσους χρειάζεται. Και μπορεί να μην επιβεβαίωσε ότι επικοινώνησε με την σύντροφό του, Κάρι Σίμοντς η οποία σε λίγες εβδομάδες θα φέρει στον κόσμο το παιδί τους, αλλά αυτό θεωρείται από όλους βέβαιο.

Παρά τα καλά νέα για τον Βρετανό πρωθυπουργό, κορυφαίος καθηγητής ιατρικής προειδοποίησε ότι θα χρειαστεί μήνες για να επιστρέψει πλήρως στα καθήκοντά του.

Εκτός από τον Βρετανό πρωθυπουργό, με συμπτώματα κορωνοϊού η έγκυος μνηστή του Μπόρις Τζόνσον! Τι ανέφερε για την υγεία της;

Πηγή: Athensmagazine.gr

Ο βρετανικός πολιτικός κόσμος εξέφρασε τη στήριξή του στον πρωθυπουργός της χώρας:

Ο νέος ηγέτης των Εργατικών Κιρ Στάρμερ έγραψε στο Twitter: «Τρομερά άσχημα νέα. Οι σκέψης όλης της χώρας είναι με τον πρωθυπουργό και την οικογένειά του σε αυτές τις απίστευτα δύσκολες στιγμές».

Αντίστοιχες δηλώσεις έκαναν η πρώτη υπουργός της Σκωτίας, Νίκολα Στέρτζον, ο δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Χαν, πολιτικοί φίλοι αλλά και αντίπαλοι, όπως τα μέλη του σκιώδους υπουργικού συμβουλίου των Εργατικών.

Ξένοι ηγέτες, επίσης, όπως ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, εξάφρασαν την υποστήριξη και τις ευχές τους για ταχεία ανάρρωση. «Όλη μου η στήριξη στον Μπόρις Τζόνσον, την οικογένειά του και τον βρετανικό λαό αυτή τη δύσκολη στιγμή», ανέφερε ο Μακρόν με tweet του. «Του εύχομαι να ξεπεράσει γρήγορα αυτή την ταλαιπωρία».

Ευχές από Μέι, Τραμπ και επικεφαλής ΠΟΥ

«Οι σκέψεις μου και οι προσευχές μου βρίσκονται με τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον και την οικογένειά του καθώς συνεχίζει να λαμβάνει φροντίδα στο νοσοκομείο», δήλωσε με tweet της η πρώην πρωθυπουργός της Βρετανίας Τερέζα Μέι. «Αυτός ο φρικτός ιός δεν κάνει διακρίσεις. Όλοι μπορεί να μολυνθούν. Όλοι μπορεί να τον μεταδώσουν», τόνισε.

Ο γενικός διευθυντής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεέσους εξέφρασε τις «εγκάρδιες ευχές του» για ταχεία ανάρρωση στον πρωθυπουργό του Ηνωμένου Βασιλείου Μπόρις Τζόνσον.

«Σκέφτομαι τον φίλο μου Μπόρις Τζόνσον απόψε και του στέλνω τις δικές μου εγκάρδιες ευχές και αυτές του ΠΟΫ καθώς μάχεται νε τον κορονοϊό», ανέφερε ο επικεφαλής του οργανισμού αυτού του ΟΗΕ μέσω Twitter. Πρόσθεσε πως είναι σίγουρος ότι το εθνικό σύστημα υγείας της Βρετανίας και το αφοσιωμένο προσωπικό του θα προσφέρουν εξαίρετη φροντίδα στον επικεφαλής της κυβέρνησης.

Τις ευχές της για «άμεση και πλήρη ανάρρωση» εξέφρασε επίσης στον Τζόνσον η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν. «Σκέφτομαι τον πρωθυπουργό Μπόρις Τζόνσον και την οικογένειά του απόψε. Του εύχομαι ταχεία και πλήρη ανάρρωση», ανέφερε μέσω Twitter.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ από τη δική του πλευρά εξέφρασε εκ νέου την υποστήριξή του στον «φίλο» του Μπόρις Τζόνσον και πρόσθεσε πως οι Αμερικανοί προσεύχονται γι’ αυτόν.

Πηγή: protothema.gr