Σάββατο, 11 Ιουλίου 2020 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Συναγερμός από τον ΕΦΕΤ - Ανακαλεί κρέας που τρώμε όλοι

Διαπιστώθηκε η παρουσία σαλμονέλας

Συναγερμός από τον ΕΦΕΤ - Ανακαλεί κρέας που τρώμε όλοι
Ενημέρωση 29.04.2020 14:55
Αρθρογράφος: Youweekly Team
YOUWEEKLY TEAM

ΣΥΝΤΑΚΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Follow us on Google News

Συναγερμός έχει σημάνει στον ΕΦΕΤ και προχωρά στην ανάκληση από την αγορά συγκεκριμένης παρτίδας κρέατος που τρώμε όλοι. Συγκεκριμένα, ενεό πολίτικου κεμπάπ όπου διαπιστώθηκε η παρουσία σαλμονέλας, προχωρά Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων.

Συγκεκριμένα, ο ΕΦΕΤ και ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, κατά τη διενέργεια ελέγχων προέβη σε δειγματοληψία παρασκευάσματος κρέατος με τα στοιχεία: «ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΕΜΠΑΠ ΥΨΗΣΤΟΝ», αριθμού παρτίδας LOT 24319. Στο συγκεκριμένο δείγμα, με ημερομηνία ανάλωσης 02/09/2020 και ημερομηνία κατάψυξης 02/09/2019 που παράγεται από την εταιρεία «ΜΕΑΤΚΑ ΑΕ», διαπιστώθηκε η παρουσία του παθογόνου μικροοργανισμού Salmonella spp.

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας του εν λόγω προϊόντος και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Παράλληλα, καλεί τους καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί το συγκεκριμένο προϊόν να μην το καταναλώσουν.

ΕΦΕΤ ανάκληση κεμπάπ

Πηγή: protothema.gr

Πριν από λίγες ημέρες ωστόσο, ο ΕΦΕΤ, έκανε ανακοίνωση έκανε, η οποία αφορά τον κορωνοϊό και τους τρόπους μετάδοσής του.

Συναγερμός από τον ΕΦΕΤ: Ανακαλεί γνωστά φύλλα για spring rolls

Συναγερμός σήμανε από τον ΕΦΕΤ που ανακαλεί γνωστά φύλλα για spring rolls και ζήτησε την ανάκληση / απόσυρση των προϊόντων, ενώ ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι για το προϊόν.

Την ανάκληση φύλλων για spring rolls που περιέχουν γάλα χωρίς να αναγράφεται στην ετικέτα προχωρά ο Ενιαίος Φορέας Ελέγχου Τροφίμων. Συγκεκριμένα, ο ΕΦΕΤ ενημερώθηκε μέσω του Συστήματος Έγκαιρης Προειδοποίησης για τα Τρόφιμα και τις Ζωοτροφές (RASFF), σχετικά με τη διακίνηση κατεψυγμένων φύλλων για spring rolls που περιέχουν γάλα, χωρίς να αναγράφεται στον κατάλογο των συστατικών. Το γάλα είναι συστατικό που μπορεί να προκαλέσει αλλεργία και να επηρεάσει άτομα με ευαισθησία σε αυτό.

Πρόκειται για τα προϊόντα, ανεξαρτήτου παρτίδας, με εμπορική ονομασία «Spring Home», προέλευσης Σιγκαπούρης, που παρασκευάζονται από την εταιρεία «Tee Yih Jia Food Manufactering Pte Ltd»: Spring roll pastry 125 mm, Spring roll pastry 150 mm, Spring roll pastry 190 mm, Spring roll pastry 215 mm και Spring roll pastry 250 mm. Ο ΕΦΕΤ ζήτησε την ανάκληση / απόσυρση των ανωτέρω προϊόντων, ενώ ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Παράλληλα, καλεί τους καταναλωτές, οι οποίοι έχουν προμηθευτεί τα αναφερόμενα προϊόντα, εφόσον έχουν ευαισθησία στο γάλα, να μην τα καταναλώσουν.Πριν λίγες εβδομάδες έβγαλε έκτακτη ανακοίνωση για το γάλα.

ethnos.gr

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

"Βόμβα" από τον ΕΦΕΤ: Μεταδίδεται τελικά ο Κορωνοϊός από τα τρόφιμα;

ΕΦΕΤ: Συναγερμός! Ανακαλεί βιολογικό προϊόν!

TAGS
Share