Σεισμός τώρα στην Λαμία - Πόσα Ρίχτερ ήταν;

Τι λένε οι πληροφορίες;

Αρθρογράφος: Πένυ Πέτρου
Πένυ Πέτρου
Σεισμός τώρα στην Λαμία - Πόσα Ρίχτερ ήταν;

Σεισμός έγινε στην Λαμία τώρα, με την δόνηση να φέρνει ανησυχία. Διαβάστε τα όσα λένε οι πληροφορίες για τα Ρίχτερ και το "χτύπημα" του Εγκέλαδου. Που ακριβώς σημειώθηκε;

Ειδικότερα η σεισμική δόνηση έγινε στις 12:43 το μεσημέρι της Τετάρτης (13/5) στην πόλη της Λαμίας και ευτυχώς ήταν ασθενής αφού υπολογίζεται στους 2,7 βαθμούς της κλίμακας Ρίχτερ.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες το επίκεντρο της δόνησης εντοπίζεται 2 χιλιόμετρα βόρεια-βορειοδυτικά της Λαμίας, ενώ το εστιακό βάθος είναι στα 5 χιλιόμετρα. Πάντως δεν είναι η μόνη δόνηση που είχαμε στην χώρα αφού νέος σεισμός σημειώθηκε και στην Κρήτη. Δείτε εδώ πόσα Ρίχτερ ήταν.

σεισμός τώρα

Εκτός από την δόνηση που έγινε τώρα στην Λαμία είχαμε όμως και ισχυρό σεισμός 6,6 Ρίχτερ

Ισχυρός σεισμός σημειώθηκε με το "χτύπημα' του Εγκέλαδου να υπολογίζεται στα 6,5 Ρίχτερ. Διαβάστε τα όσα λένε οι πληροφορίες για την σεισμική δόνηση και του που ήταν το επίκεντρο.

Οι μετρήσεις του Ευρωμεσογειακού Ινστιτούτου κατέγραψαν τα ξημερώματα της Τετάρτης σεισμό στα νησιά Σάντα Κρουζ στον Ειρηνικό Ωκεανό. Η δόνηση είχε εστιακό βάθος 129 χλμ και επίκεντρο που εντοπίζεται στα 644 χλμ βόρεια του Σόλα στο Βανουάτου, σύμφωνα και με το athensmagazine.gr.

Αλλά και δόνηση 5,5 Ρίχτερ - Που σημειώθηκε;

Ισχυρό σεισμό είχαμε σήμερα Δευτέρα, με το "χτύπημα' του Εγκέλαδου να υπολογίζεται στα 5,5 Ρίχτερ. Διαβάστε τα όσα λένε οι πληροφορίες για την σεισμική δόνηση.

Σεισμός μεγέθους 5,5 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ κατέγραψαν οι μετρήσεις του Ευρωμεσογειακού Ινστιτούτου στη Χιλή.

Η δόνηση είχε εστιακό βάθος 100 χλμ και επίκεντρο που εντοπίζεται στα 29 χλμ βορειοανατολικά του οικισμού Σαν Πέδρο ντε Ατακάμα, σύμφωνα και με το athensmagazine.gr.