Κορωνοϊός: Θετικοί ένα ανδρόγυνο και το βρέφος τους στη Βοιωτία

Συναγερμός στην περιοχή

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Κορωνοϊός: Θετικοί ένα ανδρόγυνο και το βρέφος τους στη Βοιωτία

Τρία νέα κρούσματα του κορωνοϊού εντοπίστηκαν στην Βοιωτία, σύμφωνα με το lamiareport.

Συγκεκριμένα, μετά από ελέγχους που έγιναν από τον ΕΟΔΥ, βρέθηκαν θετικοί ένα ανδρόγυνο από την Δαύλεια, μαζί με το βρέφος τους. Πρόκειται για μία 20χρονη που μένει στην Αθήνα και θα γεννούσε στο νοσοκομείο της Λιβαδειάς, η οποία βρέθηκε θετική, όπως και το μωρό της, αλλά και ο σύντροφός της.

Η 20χρονη είναι κόρη της 46χρονης που είχε βρεθεί την προηγούμενη μέρα θετική στον κορωνοϊό, όταν εξετάστηκε στο πλαίσιο προγραμματισμένου χειρουργείου στο Νοσοκομείο Λιβαδειάς.

Η 20χρονη αναμένεται να επιστρέψει άμεσα στην Αθήνα με την οικογένειά της, με το μωρό να μεταφέρεται στο Παίδων. Ολο το περιβάλλον της οικογένειας έχει τεθεί σε καραντίνα.

Να σημειωθεί πως οι νεκροί στην Ελλάδα έφτασαν τους 204! Δείτε εδώ περισσότερες πληροφορίες

Κορωνοϊός: 65 νέα κρούσματα στην χώρα μας

Κορωνοϊός κρούσματα Ελλάδα

Στο πλαίσιο της καθημερινής ενημέρωσης για την εξάπλωση της επιδημίας του κορωνοϊού στην Ελλάδα, σε ανακοίνωση του ΕΟΔΥ που εξεδόθη το απόγευμα της Τρίτης, αναφέρεται πως τα νέα κρούσματα είναι 65.

Από τα 65 τα 17 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 4401, εκ των οποίων το 54.6% αφορά άνδρες.

1250 (28.4%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2192 (49.8%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

7 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 52 ετών. 1 (14.3%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 71.4% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 128 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Δείτε εδώ και τις συλλήψεις που έγιναν στη Μύκονο λόγω συνωστισμού.

Τέλος, δεν έχει καταγραφεί κανένας νέος θάνατος ενώ έχουμε 203 θανάτους συνολικά στη χώρα. 66 (32.5%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 76 έτη και το 96.1% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.