Κορωνοϊός: Στους 287 οι νεκροί στην Ελλάδα

Αυξάνεται ο αριθμός

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Κορωνοϊός: Στους 287 οι νεκροί στην Ελλάδα

Δύο ακόμη νεκρούς από κορωνοϊό θρηνεί η χώρα μας μέσα σε λίγες ώρες, καθώς κατέληξαν ένας 74χρονος και ένας 83χρονος από την Αθήνα.

Ο 74χρονος νοσηλευόταν από τις 27 Αυγούστου στη ΜΕΘ του νοσοκομείου «Σωτηρία» και είχε υποκείμενα νοσήματα. Σύμφωνα με πληροφορίες, έπασχε από σακχαρώδη διαβήτη ΙΙ και υποθυρεοειδισμό.

Ο 83χρονος νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του νοσοκομείου«Αττικόν» διασωληνωμένος. Δεν είναι γνωστό, μέχρι τώρα, αν είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα.

Οι νεκροί από κορωνοϊό στην Ελλάδα ανέρχονται πλέον σε 287.

Επίσης, μπήκε σε καραντίνα το Ελ. Βενιζέλος! Δείτε εδώ περισσότερες πληροφορίες

Πηγή: Protothema.gr

Κορωνοϊός: Με αυτές τις μάσκες θα πάνε τα παιδιά στα σχολεία

Οι μάσκες οι οποίες θα μοιραστούν σε μαθητές δημοτικού, γυμνασίου και λυκείου αλλά και στους εκπαιδευτικούς, προκειμένου να μην υπάρξει διάδοση του κορωνοϊού στα σχολεία, παρουσιάστηκαν στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδας».

Οι μάσκες είναι μονόχρωμες και έχουν δύο διαφορετικά μεγέθη, ένα για τα παιδιά του δημοτικού και ένα για εκείνα των μεγαλύτερων τάξεων αλλά και για τους εκπαιδευτικούς.

Συγκεκριμένα:

  • στα παιδιά του δημοτικού θα δοθούν μάσκες διαστάσεων 10x18cm
  • στα παιδιά γυμνασίου - λυκείου και εκπαιδευτικούς θα δοθούν μάσκες 12x22cm

Από τις εταιρείες - παραγωγούς των μασκών ζητήθηκε να φτιάξουν μάσκες με δύο υφάσματα 100% βαμβακερά και η κάθε μία να έχει εξωτερικά σκουρόχρωμο ύφασμα και εσωτερικά ανοιχτόχρωμο. Επιπλέον, να υπάρχει εσωτερικά έλασμα για να εφαρμόζει στη μύτη μαθητών και δασκάλων.

Πηγή: ethnos.gr