Γηροκομείο Γλυφάδας: Το τρίτο τεστ έδειξε τα 5 κρούσματα κορωνοϊού

Τι αναφέρουν οι πληροφορίες;

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Γηροκομείο Γλυφάδας: Το τρίτο τεστ έδειξε τα 5 κρούσματα κορωνοϊού

Στην αποκάλυψη ότι χρειάστηκαν τρία τεστ προκειμένου να εντοπιστούν τα πέντε κρούσματα κορωνοϊού στο γηροκομείο «Μεγαλόχαρη» στη Γλυφάδα προχώρησε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο αντιδήμαρχος της περιοχής Δημήτρης Ακρίβος.

Ο ασθενής «0» ήταν μια νοσηλεύτρια που βρέθηκε θετική στον ιό το περασμένο Σάββατο. Συνολικά στο γηροκομείο φιλοξενούνται 35 ηλικιωμένοι με τους πέντε θετικούς, που κατά πληροφορίες είναι ασυμπτωματικοί να έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός».

Σύμφωνα με όσα είπε ο αντιδήμαρχος Γλυφάδας «τα δύο πρώτα τεστ του ΕΟΔΥ ήταν αρνητικά αλλά στο τρίτο τεστ βρέθηκαν θετικά κρούσματα». Αυτές είναι οι 4 περιοχές που είχαν έκρηξη κρουσμάτων.

Κορωνοϊός: 508 νέα κρούσματα στη χώρα μας

Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση του ΕΟΔΥ για την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα μας που εξεδόθη το απόγευμα της Παρασκευής, εντοπίστηκαν συνολικά 508 νέα κρούσματα του ιού, ενώ οι νεκροί ανέρχονται στους 490.

Από αυτά τα 64 συνδέονται με γνωστές συρροές και 12 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων είναι 24450, εκ των οποίων το 55.6% άνδρες.

3454 (14.1%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 9893 (40.5%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

81 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών. 24 (29.6%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 95.1%, των διασωληνωμένων, έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω. 255 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.

Τέλος, έχουμε 8 ακόμα καταγεγραμμένους θανάτους και 490 θανάτους συνολικά στη χώρα. 184 (37.6%) γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. Η διάμεση ηλικία των θανόντων συμπολιτών μας ήταν τα 79 έτη και το 96.3% είχε κάποιο υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Πολλά κρούσματα εντοπίστηκαν από τα rapid tests που έγιναν στην Αθήνα. Δείτε εδώ αναλυτικά!