Έκτακτη ανακοίνωση Χαρδαλιά από τη Θεσσαλονίκη

Τι ώρα θα βγει στον αέρα;

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Έκτακτη ανακοίνωση Χαρδαλιά από τη Θεσσαλονίκη

Μία έκτακτη ανακοίνωση αναμένεται να κάνει σήμερα το απόγευμα από τη Θεσσαλονίκη ο υφυπουργός πολιτικής προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, σχετικά με την εξέλιξη της πανδημίας του κορωνοϊού στη χώρα μας ενόψει των χριστουγέννων.

Όπως αναφέρουν οι πληροφορίες η συμμετοχή του κ. Χαρδαλιά έρχεται μετά τα «καμπανάκια» των υπουργών Υγείας και Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη για περιοχές που είναι επιδημιολογικά επιβαρυμένες, αλλά και την έντονη ανησυχία της επιτροπής του υπουργείου Υγείας, ενισχύοντας τα σενάρια για τοπικά lockdown.

Νωρίτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, σημείωσε ότι δεν αποκλείεται να υπάρξουν αυστηρότερα μέτρα σε περιοχές που παρουσιάζουν επιδείνωση, όπως για παράδειγμα για την δυτική Αττική για την οποία έγινε σύσκεψη.

Νοσοκομείο Διδυμότειχου: Θετικοί στον κορωνοϊό 40 εργαζόμενοι

Συναγερμός σήμανε στο νοσοκομείο Διδυμοτείχου καθώς διαγνώσθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό περισσότερα από 40 μέλη του προσωπικού (γιατροί, νοσηλευτές, τεχνικοί), με αποτέλεσμα να δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία του Νοσηλευτικού Ιδρύματος.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ένα μεγάλο τμήμα της Παθολογικής κλινικής του νοσοκομείου που είχε μετατραπεί σε κλινική covid-19 έχει αποσυμφορηθεί και ένας αριθμός ασθενών έχει μεταφερθεί και συνεχίζει την νοσηλεία του στο Γενικό Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης.

«Όλα ξεκίνησαν από ένα χειρουργείο» τόνισε ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος, προσθέτοντας πως δεν γίνονται αρκετά τεστ στους ασθενείς που είναι να εγχειριστούν. Ακόμη και όταν κάποιος εισέρχεται στο νοσηλευτικό ίδρυμα αρνητικός στον ιό, πρέπει να γίνονται νέα τεστ λίγο πριν υποβληθεί στην εγχείρηση. Όλα τα τακτικά χειρουργεία έχουν ακυρωθεί ενώ προκειμένου να γίνουν τα έκτακτα οι τελευταίοι υγιείς νοσηλευτές από άλλες κλινικές καλούνται να καλύψουν το κενό. Αξίζει να σημειωθεί πως στην μονάδα τεχνητού νεφρού υπάρχουν ασθενείς που πάσχουν και από covid-19 και βρίσκονται απομονωμένοι από τους υπόλοιπους.

Η ΠΟΕΔΗΝ έχει ζητήσει, επανειλημμένως, από την Κυβέρνηση την διεξαγωγή τακτικών τεστ για κορονοϊό στο προσωπικό των νοσοκομείων κάτι που όμως δεν έχει εφαρμοστεί. «Πρέπει να γίνεται καλύτερη ιχνηλάτηση» κατέληξε ο κ. Γιαννάκoς. Ωστόσο, πριν από λίγες ώρες έγινε γνωστό πως σημειώθηκε μια τραγική απώλεια λόγω κορωνοϊού στην Ελβετία.