Κορωνοϊός: Βρέθηκαν 40 κρούσματα σε γηροκομείο στο Μαρούσι

Συναγερμός

Αρθρογράφος: Ιωάννα Πολυχρόνη
Ιωάννα Πολυχρόνη
Youweekly Editor
Κορωνοϊός: Βρέθηκαν 40 κρούσματα σε γηροκομείο στο Μαρούσι

Σε συναγερμό έχουν τεθεί οι υγειονομικές αρχές του ΕΟΔΥ μετά και τον εντοπισμό κρουσμάτων κορωνοϊού σε οίκο ευγηρίας στο Μαρούσι.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από την Παρασκευή το απόγευμα, περισσότερα από 40 άτομα, τρόφιμοι και εργαζόμενοι του γηροκομείου, έχουν διαγνωστεί θετικοί στον κορωνοϊό.

Μάλιστα, περισσότεροι από 10 τρόφιμοι έχει χρειαστεί να μεταφερθούν εκτάκτως σε νοσοκομεία, καθώς η κατάσταση τους κρίθηκε σοβαρή, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες η δομή είχε πραγματοποιήσει κανονικά τους εμβολιασμούς.

Το Γηροκομείο «ΘΑΛΕΡΟΣ», σύμφωνα με πληροφορίες από τον ΕΟΔΥ, φιλοξενεί περισσότερους από 80 τρόφιμους μεγάλης ηλικίας.

Η ίδια πηγή αναφέρει ότι όλοι οι εργαζόμενοι είχαν αρνητικό τεστ, οι επισκέψεις απαγορεύονταν και τηρούνταν όλα τα μέτρα, καθώς το προσωπικό είχε ειδικές στολές και φορούσε μάσκες ενώ νωρίτερα ο Νίκος Σύψας προειδοποίησε για τον συνωστισμό στην Ερμού.

κορωνοϊός μαρούσι γηροκομειο

Θετικός στον κορωνοϊό ο γιος του Αλέξη Τσίπρα

Ο γιος του Αλέξη Τσίπρα, Ορφέας, διαγνώσθηκε με κορωνοϊό, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να κάνει γνωστή την είδηση με μια ανάρτησή του στο Facebook.

Σύμφωνα με τον Αλέξη Τσίπρα, ο οκτάχρονος Ορφέας εμφάνισε ήπια συμπτώματα και έπειτα από τεστ, διαγνώστηκε θετικός στον κορωνοϊό. Τόσο ο πρώην πρωθυπουργός, όσο και η σύζυγός τους Μπέτυ και ο μεγαλύτερος γιος τους Φοίβος βγήκαν αρνητικοί στον ιό.

Ο Αλέξης Τσίπρας αναφέρει πως παρότι έχει πραγματοποιήσει και τις δύο δόσεις του εμβολίου της Pfizer, θα παραμείνει σε προληπτική καραντίνα στο σπίτι, ώσπου να αποκλειστεί κάθε ενδεχόμενο περαιτέρω μετάδοσης.

«Ο κορωνοϊός επισκέφθηκε σήμερα και το δικό μας σπίτι. Χθες βράδυ ο Ορφέας μας, εμφάνισε ελαφρά συμπτώματα. Κάναμε το πρωί το τεστ και πριν λίγο μάθαμε τα αποτελέσματα. Εγώ, η Μπέτυ και ο Φοίβος βγήκαμε αρνητικοί, ο Ορφέας όμως βγήκε θετικός. Είναι καλά και όπως η πλειονότητα των παιδιών αναμένεται να το ξεπεράσει εύκολα.

Σύμφωνα με τις υποδείξεις των γιατρών, παρότι έχω κάνει και τις δυο δόσεις του εμβολίου, δεν έχει περάσει ακόμη αρκετός χρόνος για να έχω πλήρη ανοσία και σε κάθε περίπτωση οφείλω να παραμείνω προληπτικά για ένα διάσημα στο σπίτι, προκειμένου να αποκλειστεί οποιοδήποτε ενδεχόμενο περαιτέρω μετάδοσης. Είμαι βέβαιος ότι όλα θα πάνε καλά.»

Δείτε την ανάρτηση του παρακάτω:

τσίπρας κορωνοιος