Πέθανε ο θρύλος του αγγλικού ποδοσφαίρου Πίτερ Λόριμερ

Θρήνος..

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Πέθανε ο θρύλος του αγγλικού ποδοσφαίρου Πίτερ Λόριμερ

Ο Πίτερ Λόριμερ, ο οποίος υπήρξε ένας από τους σπουδαιότερους παίκτες που πέρασαν ποτέ από τα αγγλικά γήπεδα, άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 74 ετών.

Το αγγλικό ποδόσφαιρο θρηνεί τον χαμό του σπουδαίου Πίτερ Λόριμερ, ο οποίος έχασε τη μάχη για τη ζωή σε ηλικία 74 ετών. Ο μεγάλος Σκωτσέζος μεσοεπιθετικός που μεγαλούργησε με τη φανέλα της Λιντς, τα τελευταία χρόνια αντιμετώπιζε πολύ σοβαρά προβλήματα υγείας, ενώ πριν από περίπου ένα μήνα χρειάστηκε να εισαχθεί σε άσυλο όπως είχε ανακοινώσει η οικογένειά του μέσω του αγγλικού συλλόγου.

Πέθανε ο θρύλος του αγγλικού ποδοσφαίρου Πίτερ Λόριμερ

Λίγα λόγια για τον Πίτερ Λόριμερ

Ο θρυλικός Πίτερ Λόριμερ ήταν μέλος της σπουδαίας Λιντς των 60s και των 70s καθώς φόρεσε τη φανέλα των Παγωνιών από το 1962 ως το 1979, ενώ έπαιξε μια διετία και στη δύση της καριέρας του από το 1983 ως το 1985. Ο Λόριμερ φέρει τον τίτλο του πρώτου σκόρερ στην ιστορία της Λιντς έχοντας σκοράρει 238 γκολ σε 707 σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ ήταν βασικό στέλεχος της ομάδας που κατέκτησε δύο πρωταθλήματα Αγγλίας το 1969 και το 1974, ένα Κύπελλο το 1972, ένα Λιγκ Καπ το 1968 κι ένα Τσάριτι Σιλντ το 1969.

Ακόμη, συμμετείχε στην εξαιρετική πορεία της Λιντς μέχρι τον τελικό του Κυπέλλου Πρωταθλητριών το 1975, οπότε ηττήθηκε από την Μπάγερν Μονάχου. Επίσης, κατέκτησε δύο φορές το Κύπελλο Εκθέσεων (πρώην Κύπελλο UEFA) το 1968 και το 1971 απέναντι σε Φερεντσβάρος και Γιουβέντους, αντιστοίχως, και έπαιξε στον τελικό του Κυπέλλου Κυπελλούχων το 1973 στο Καυτανζόγλειο, όπου ηττήθηκε από τη Μίλαν.

«Η συνεισφορά του Πίτερ στη Λιντς Γιουνάιτεντ δεν θα ξεχαστεί ποτέ και ο θάνατός του αφήνει μια τεράστια απώλεια στην οικογένεια της Λιντς Γιουνάιτεντ. Θα παραμείνει για πάντα μια εμβληματική φυσιογνωμία του συλλόγου και η κληρονομιά του στο Elland Road θα συνεχίσει. Οι σκέψεις μας είναι φυσικά με τη σύζυγο του Πίτερ, Σου και την υπόλοιπη οικογένειά του σε αυτή τη δύσκολη στιγμή» ανέφερε μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της Λιντς.

Ο Πίτερ Λόριμερ αγωνίστηκε επίσης 21 φορές με την Εθνική Σκωτίας, της οποίας ηγήθηκε στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1974. Θλίψη προκάλεσε και ο θάνατος της Έλσας Περέτι!