Καιρός (10/4): Λιακάδα και άνοδος της θερμοκρασίας

Αναλυτικά η πρόγνωση!

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Καιρός (10/4): Λιακάδα και άνοδος της θερμοκρασίας

Αίθριος αναμένεται να είναι ο καιρός σήμερα (10/4) στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας, ενώ σύμφωνα με την αναλυτική πρόγνωση της ΕΜΥ θα σημειωθεί και άνοδος της θερμοκρασίας.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού για σήμερα (10/4)

Στην Αττική:

Αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στα ανατολικά τις μεσημβρινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι, 3 με 5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 07 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη:

Αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με παροδικές νεφώσεις τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι ασθενείς και από τις απογευματινές ώρες νότιοι-νοτιοανατολικοί, 3 με 4 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 01 βαθμό έως 16 βαθμούς Κελσίου.

Διαβάστε πως θα είναι ο καιρός, μέχρι και τον Αύγουστο του 2021!

Στην Μακεδονία και στην Θράκη:

Αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις θα αναπτυχθούν τις μεσημβρινές - απογευματινές ώρες. Θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι, 2 με 4 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από -01 βαθμό έως 17 βαθμούς Κελσίου (σημ: στη δυτική Μακεδονία τοπικά 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα).

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο:

Αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν μεταβλητοί άνεμοι, 3-4 μποφόρ. Το θερμόμετρο θα δείξει από 01 βαθμό έως 18 βαθμούς Κελσίου (σημ: στο εσωτερικό της Ηπείρου, 3-4 βαθμούς χαμηλότερα).

Στην Θεσσαλία, στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο:

Αναμένεται καιρός γενικά αίθριος. Θα πνέουν άνεμοι βόρειοι-βορειοανατολικοί, 4 με 5 μποφόρ, στα ανατολικά και τα νότια πρόσκαιρα 6 μποφόρ, με γρήγορη εξασθένηση. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από το μηδέν έως τους 18 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη:

Αναμένεται γενικά αίθριος καιρός, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις στην Κρήτη τις πρωινές ώρες. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 5 με 6 μποφόρ, στα ανατολικά τοπικά 7-8 μποφόρ. Βαθμιαία εξασθένηση από τα δυτικά. Ο υδράργυρος θα κινηθεί από 09 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός (10/4)

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα:

Αναμένεται γενικά αίθριος καιρός. Θα πνέουν άνεμοι από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 6 μποφόρ, στα νότια 7-8 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα δείξει από 11 έως 18 βαθμούς Κελσίου (σημ: στα βόρεια, 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερα).

Η μέχρι τώρα πρόγνωση του καιρού για αύριο (11/4)

Για την Κυριακή προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός. Η ορατότητα στα ηπειρωτικά θα είναι κατά τόπους περιορισμένη τις πρωινές και βραδινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια, 3 με 4 μποφόρ. Στις υπόλοιπες περιοχές θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, 4 με 5 και στα νοτιοανατολικά 6 τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο σε όλη τη χώρα.