Κορωνοϊός: 1.607 νέα κρούσματα - Στους 847 οι διασωληνωμένοι

78 οι νέοι θάνατοι

Αρθρογράφος: Νεφέλη Ντατσοπούλου
Νεφέλη Ντατσοπούλου
Youweekly Editor
Κορωνοϊός: 1.607 νέα κρούσματα - Στους 847 οι διασωληνωμένοι

Τα στοιχεία που παρουσιάζονται αφορούν περιστατικά από την επιδημιολογική επιτήρηση της νόσου από το νέο κορωνοϊό (COVID19), με βάση τα δεδομένα που έχουν δηλωθεί στον ΕΟΔΥ και καταγραφεί μέχρι τις 19 Απριλίου 2021 (ώρα 15:00).

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα της νόσου που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 1.607, εκ των οποίων 7 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 316.879 (ημερήσια μεταβολή +0.5%), εκ των οποίων 51.3% άνδρες. Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 59 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 3.072 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Κορωνοϊός κρούσματα Ελλάδα

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 78, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 9.540 θάνατοι. Το 95.5% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Δείτε εδώ ποιοι υποχρεούνται να πάρουν από σήμερα Self Tests.

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 847 (62.1% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 68 έτη. To 85.6% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 1.943 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 468 (ημερήσια μεταβολή -5.45%). Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 509 ασθενείς.Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 44 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 79 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

«Μετά το πάρτι στο Ντουμπάι, κόλλησα κορωνοϊό»

Η Άντζελα Παντελή παραχώρησε συνέντευξη στη Σάσα Σταμάτη και την εφημερίδα On Time και μέσα σε όλα αποκάλυψε πως κόλλησε κορωνοϊό, μετά το ξακουστό πάρτι στο Ντουμπάι.

Η δημοφιλής Dj έπαιξε μουσική την Πρωτοχρονιά στο κορυφαίο στέκι των VIPs του Ντουμπάι και λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων, κάνει πολλά ταξίδια, ακόμα και εν μέσω πανδημίας.

«Φοβάμαι μέχρι εκεί που με πάει η λογική μου και ναι, κόλλησα κορωνοϊό στο τέλος Ιανουαρίου, τον πέρασα ελαφρά, ευτυχώς, μόνο με έντονο πονοκέφαλο και πόνο στη μέση. Προφανώς δεν πρόσεχα, γι’ αυτό και θεωρώ τη χρήση μάσκας άκρως απαραίτητη και ευθύνη απέναντι σε μας και τους γύρω μας. Αλλά όχι να μαντρωθώ και να σταματήσω να ζω, στην απομόνωση, αυτό δεν το αντέχω».

Τι λένε οι Έλληνες του εξωτερικού για την κατάσταση;

Οι Έλληνες της Αμερικής ζουν με την ελπίδα να ανοίξουν τα σύνορα και να έρθουν το καλοκαίρι διακοπές στην Ελλάδα, κάτι που τους στερήθηκε πέρσι. Στο Χόλιγουντ κάνω παρέα με τον πολύ καλό φίλο μου, τον Γιώργο Σατσίδη. Είδα επίσης μετά από πολλά χρόνια το φίλο μου, Χρήστο Βασιλόπουλο, ο οποίος απέκτησε ένα πανέμορφο αγοράκι, και τώρα πάλι στο Ντουμπάι.

Στο Ντουμπάι συμμετέχεις σε ένα πρότζεκτ παγκόσμιας εμβέλειας.

Ναι, πρόκειται για ένα πολύ μεγάλο πρότζεκτ, το «Expo 2020», όπου με επέλεξαν στο τελικό κάστινγκ για τη συμμετοχή μου στην τελετή έναρξης τον Σεπτέμβριο! Είμαι πολύ υπερήφανη ως Ελληνίδα να βρεθώ on stage σε μία από τις μεγαλύτερες εμπορικές εκθέσεις!

 Άντζελα Παντελή κόλλησε κορωνοϊό