Κορωνοϊός: Αυτά είναι τα νέα κρούσματα στην Ελλάδα

Η ανακοίνωση του ΕΟΔΥ

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Κορωνοϊός: Αυτά είναι τα νέα κρούσματα στην Ελλάδα

Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ότι τα νέα κρούσματα κορωνοϊού που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 3.279, εκ των οποίων 6 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 704.211 (ημερήσια μεταβολή +0.5%), εκ των οποίων 50.8% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 139 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 2.400 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 38, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 15.485 θάνατοι. Το 95.3% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω, ενώ από την άλλη ο Θοδωρής Αραμπάτζης πέθανε από κορωνοϊό ενώ ήταν πλήρως εμβολιασμένος.

Κορωνοϊός - Σημερινά κρούσματα (20/10)

Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 351 (65.0% άνδρες). Η διάμεση ηλικία τους είναι 66 έτη. To 81.5% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Σωτήρης Τσιόδρας: «Χωρίς τα εμβόλια θα είχαμε 8.400 επιπλέον θανάτους»

Ο Σωτήρης Τσιόδρας κατά την έκτακτη ενημέρωσή του για τους εμβολιασμούς στη χώρα, επεσήμανε πως «όσο αυξάνει η εμβολιαστική κάλυψη, εμφανίζονται κρούσματα και σε εμβολιασμένους».

Όπως εξήγησε, όμως, «αυτό δεν σημαίνει ότι το εμβόλιο δεν είναι αποτελεσματικό» και υπογράμμισε πως είναι «λανθασμένη η εντύπωση πως δεν δουλεύουν τα εμβόλια».Συνεχίζοντας την παρουσίασή του, ο κ. Τσιόδρας ανέλυσε τα στοιχεία μελέτης που έγινε στη χώρα μας όσον αφορά στην πορεία των εμβολιασμών από την αρχή της διαδικασίας και έως τις 11 Οκτωβρίου.

Ο κ. Τσίπρας σημείωσε, ειδικότερα, πως η μελέτη έγινε σε εθνικό επίπεδο από την έναρξη των εμβολιασμών έως και τις 11/10 και υπήρξε έρευνα για «όλα τα εμβόλια συνολικά και το καθένα χωριστά».

Ξεκαθάρισε, πως λόγω του εμβολίου, όπως φάνηκε από την έρευνα, αποφύγαμε 8.400 θανάτους.Σε περίπτωση, δε, πως η εμβολιαστική κάλυψη ήταν στο 95%, θα είχαμε 1.200 λιγότερους θανάτους από αυτούς που έχουν καταγραφεί στη χώρα. Στο μεταξύ, έφυγε από την ζωή ο Θόδωρος Αραμπατζής από κορωνοϊό ενώ ήταν πλήρως εμβολιασμένος!