Κορωνοϊός: Σε βαθύ «κόκκινο» ακόμη πέντε περιοχές

Συναγερμός!

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Κορωνοϊός: Σε βαθύ «κόκκινο» ακόμη πέντε περιοχές

Λόγω της έξαρσης των κρουσμάτων κορωνοϊού, σύμφωνα με σχετική εισήγηση των επιδημιολόγων πέντε περιοχές αναμένεται να μπουν στο «βαθύ κόκκινο» στον επιδημιολογικό χάρτη της χώρας.

Πιο συγκεκριμένα, οι περιοχές οι οποίες βρίσκονται σε "κόκκινο" είναι η Θεσπρωτία, το Ρέθυμνο, η Άρτα, η Λακωνία και η Κόρινθος να ενταχθούν στην ανώτατη κατηγόρια (κατηγορία 5).

Μάλιστα, υπενθυμίζεται ότι με βάση τα ισχύοντα μέτρα κατά της διασποράς του κορωνοϊού, στις κόκκινες περιοχές, δεν εφαρμόζονται πλέον περιοριστικά μέτρα όπως η απαγόρευση της μουσικής και η απαγόρευση κυκλοφορίας το βράδυ.

Έκτακτο διάγγελμα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη για τις γιορτές των Χριστουγέννων

Αύριο, Πέμπτη 18/11, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης πρόκειται να προχωρήσει σε ένα έκτακτο διάγγελμα για τον κορωνοϊό.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο πρωθυπουργός αναμένεται να αναφερθεί στην πορεία της πανδημίας του κορωνοϊού και τις επιδημιολογικές εξελίξεις ενόψει Χριστουγέννων.

Δεν μένουν παρά μερικές εβδομάδες μέχρι τα Χριστούγεννα, με την Ευρώπη να «βράζει» από τον κορωνοϊό και την πανδημία να «απειλεί» την περίοδο των εορτών, η κυβέρνηση ωστόσο συνεχίζει να αποκλείει τα οριζόντια μέτρα, επιμένοντας στο πρέσινγκ προς τους ανεμβολίαστους πολίτες.

Οπως υπογράμμιζαν κυβερνητικές πηγές την Τρίτη, δεν πρόκειται να διαφοροποιηθεί η στρατηγική για την πανδημία, ούτε θα ληφθούν νέα μέτρα, την ώρα που στο σύνολό τους τα κράτη της Ευρώπης λαμβάνουν μέτρα προκειμένου να σώσουν τα Χριστούγεννα ενώ έκτακτα μέτρα έχουν ανακοινωθεί και για τους ανεμβολίαστους.

 Κορωνοϊός έκτακτο διάγγελμα από τον Κυριάκο Μητσοτάκη