Κορωνοϊός: Αυτά είναι τα σημερινά (4/12) κρούσματα

Η ενημέρωση του ΕΟΔΥ

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Κορωνοϊός: Αυτά είναι τα σημερινά (4/12) κρούσματα

Τα νέα εργαστηριακά επιβεβαιωμένα κρούσματα του κορωνοϊού που καταγράφηκαν τις τελευταίες 24 ώρες είναι 5.157 σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του ΕΟΔΥ. Προβληματισμό εγείρει ο υψηλός αριθμός θανάτων που έφτασε στους 88 αλλά και των διασωληνωμένων που έχει «σκαρφαλώσει» στους 697.

Από τα κρούσματα, τα 11 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 962.695 (ημερήσια μεταβολή +0.5%), εκ των οποίων 50.6% άνδρες.

Με βάση τα επιβεβαιωμένα κρούσματα των τελευταίων 7 ημερών, 99 θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό και 3.290 είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα.

Η διάμεση ηλικία των διασωληνωμένων είναι 65 έτη. To 80.8% έχει υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω. Μεταξύ των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, 555 (79.63%) είναι ανεμβολίαστοι ή μερικώς εμβολιασμένοι και 142 (20.37%) είναι πλήρως εμβολιασμένοι.

Από την αρχή της πανδημίας έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ 3.554 ασθενείς. Οι εισαγωγές νέων ασθενών Covid-19 στα νοσοκομεία της επικράτειας είναι 455 (ημερήσια μεταβολή +7.82%). Από την άλλη, η Φαίη Σκορδά έκανε την τρίτη δόση εμβολίου.

Κορωνοϊός κρούσματα Ελλάδα

Ο μέσος όρος εισαγωγών του επταημέρου είναι 450 ασθενείς. Η διάμεση ηλικία των κρουσμάτων είναι 38 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη), ενώ η διάμεση ηλικία των θανόντων είναι 78 έτη (εύρος 0.2 έως 106 έτη).

O μέσος όρος του επταημέρου είναι 366.619 δειγματοληπτικοί έλεγχοι. Αυτοδιαγνωστικοί έλεγχοι (Self-tests): Έως 03 Δεκεμβρίου 2021, έχουν καταγραφεί ηλεκτρονικά 58.503.742 δηλώσεις αποτελέσματος αυτοδιαγνωστικού ελέγχου, ενώ 3.375.926 άτομα προσήλθαν για επανέλεγχο.

Οι νέοι θάνατοι ασθενών με COVID-19 είναι 88, ενώ από την έναρξη της επιδημίας έχουν καταγραφεί συνολικά 18.516 θάνατοι.Το 95.4% είχε υποκείμενο νόσημα ή/και ηλικία 70 ετών και άνω.

Παρθένα Κουτμερίδου: Συγκινεί ο επικήδειος του αδερφού της η οποία έφυγε από τον κορωνοϊό

Στα 38 της χρόνια άφησε την τελευταία της πνοή η Παρθένα Κουτμερίδου καθώς ηττήθηκε από τον κορωνοϊό. Οι φίλοι και συγγενείς της άτυχης γυναίκας είπαν το τελευταίο αντίο σήμερα 2/12.

Μάλιστα, η άτυχη δικηγόρος, βρισκόταν στον 7ο μήνα της εγκυμοσύνης της και δεν είχε εμβολιαστεί, με αποτέλεσμα να νοσηλευτεί στη ΜΕΘ μέχρι και εχθές που έφυγε από τη ζωή. Μέσα από την εκπομπή T-Live προβλήθηκε απόσπασμα από τον επικήδειο του αδερφού της Παρθένας Κουτμερίδου, ο οποίος “ράγισε” καρδιές.

Ο επικήδειος του αδερφού της Παρθένας Κουτμερίδου

«Ήθελε τόσο πολύ να κάνει ένα παιδάκι, φοβήθηκε να εμβολιαστεί, υπήρχαν διφορούμενες απόψεις στην αρχή από την ακαδημαϊκή κοινότητα. Λέγανε κάποιοι ότι δεν κάνει να εμβολιαστούν οι έγκυες, κάποιοι άλλοι δεν πρέπει. Βρέθηκε μπερδεμένη σε αυτό το δίλημμα και το πλήρωσε με τη ζωή της.

Εγώ καλώ όλους σας να εμβολιαστείτε, να προσέξετε γιατί δεν θέλω κανένας άλλος να ζήσει αυτό το δράμα που ζει η οικογένεια η δική μου. Αγαπημένη μου αδερφούλα θα είμαι πάντα κοντά στο παιδί σου να του θυμίζω ότι είχε την καλύτερη μανούλα.

Υπόσχομαι να του πω ότι θυσίασες την ζωή σου για να ζήσει αυτό και μπορεί κάποιοι να θεωρούν ότι είμαστε σημαδεμένοι από την τύχη, ότι είμαστε αδικημένοι, καταραμένοι αλλά δεν νιώθω έτσι. Εγώ νιώθω ευλογημένος που έζησα έστω αυτά τα λίγα χρόνια δίπλα στην αδερφή μου, ένιωσα την αύρα της την ζεστή, ένιωσα την αγάπη της και σε ευχαριστώ για όλα αυτά που έκανες για μένα αδερφούλα μου.

Δεν με στεναχώρησες ποτέ και ούτε και σήμερα γιατί αφήνεις ένα κομμάτι της ζωής σου πίσω μαζί μας, το παιδί σου. Σε ευχαριστώ για όλα. Σ’ αγαπάω. Αντίο».