Τι θα γίνει με τα σχολεία στην Αττική την Τετάρτη 26/1 - Η απόφαση Πατούλη

Θα γίνει τηλεκπαίδευση;

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Τι θα γίνει με τα σχολεία στην Αττική την Τετάρτη 26/1 - Η απόφαση Πατούλη

Κλειστά θα παραμείνουν τα σχολεία και την Τετάρτη 26/1 στην Αττική χωρίς τηλεκπαίδευση, αφού παρατάθηκε η γενική αργία. Κλειστοί θα παραμείνουν και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί.

Την απόφαση έλαβε ο περιφερειάρχης Γιώργος Πατούλης, την οποία ανακοίνωσε μέσα από το προφίλ που διατηρεί στο facebook.

Η απόφαση του Πατούλη για τα σχολεία

«Κλειστά και αύριο Τετάρτη 26 Ιανουαρίου όλα τα σχολεία της Α βάθμιας και Β βάθμιας Εκπαίδευσης καθώς και οι βρεφονηπιακοί σταθμοί στην Αττική λόγω των δύσκολων καιρικών συνθηκών. Πρώτη προτεραιότητά μας παραμένει η ασφάλεια των μαθητών, των γονέων τους και των δασκάλων», σημείωσε ο Γιώργος Πατούλης.

Κλειστά και αύριο Τετάρτη 26 Ιανουαρίου όλα τα σχολεία της Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης καθώς και οι...

Posted by Giorgos Patoulis on Tuesday, January 25, 2022

Εγκλωβισμένοι 20 ώρες στην Αττική Οδό παραμένουν άλλα 1.200 αυτοκίνητα

Καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας δυνάμεις του Στρατού, της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας έδιναν μάχη, ώστε να απεγκλωβίσουν τους εκατοντάδες οδηγούς που βρίσκονται στην Αττική Οδό, στο έλεος του χιονιά που έφερε η κακοκαιρία "Ελπίς".

Στη μάχη, με σκοπό να ανοίξει ο αυτοκινητόδρομος, έχουν ριχτεί και άνδρες της ΕΚΑΜ, έπειτα από εντολή που δόθηκε από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο.

Οι δυνάμεις του Στρατού που συμμετέχουν στην επιχείρηση, μοίραζαν από το βράδυ τρόφιμα, νερά και κουβέρτες στα εγκλωβισμένα άτομα στην Αττική Οδό.

Κακοκαιρία Ελπίς

Οδηγοί και επιβάτες περίπου 3.000 οχημάτων ήταν εγκλωβισμένοι μέχρι το βράδυ. Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο που μίλησε στον ΣΚΑΙ, από τις επιχειρήσεις διάσωσης απεγκλωβίστηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας περίπου 1.800 οχήματα, ενώ το πρωί της Τρίτης παραμένουν περίπου άλλα 1.200 οχήματα να απεγκλωβιστούν. Σημειώνεται ότι αρκετά από αυτά είναι εγκαταλελειμμένα από τους επιβάτες τους.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική οι απεγκλωβισμοί συνεχίζονται από την Λεωφόρο Μεσογείων, την Αττική Οδό (έξοδοι 13 και 14) και σε αρκετές άλλες περιοχές της Αττικής με τους απεγκλωβισμένους να οδηγούνται σε ασφαλή σημεία. Επιπλέον δεν έχουν σταματήσει οι μεταφορές νεφροπαθών για αιμοκάθαρση, ανθρώπων που χρειάζονται να μεταβούν σε νοσοκομεία, ακόμα και προσωπικού που δυσκολεύεται να μεταβεί στις μονάδες υγείας.