Γιάννης Σκαφτούρος: Που και πότε θα γίνει η κηδεία του;

Η ανάρτηση της κόρης του, Κατερίνα

Αρθρογράφος: Ίρις Βίλα
Ίρις Βίλα
Youweekly Editor
Γιάννης Σκαφτούρος: Που και πότε θα γίνει η κηδεία του;

Σοκ έχει προκαλέσει η άγρια δολοφονία του Γιάννη Σκαφτούρου ο οποίος έχασε την ζωή του σε ηλικία μόλις 55 ετών όταν δέχτηκε πυροβολισμούς την Δευτέρα του Πάσχα (25/4) μπροστά στα μάτια των συγγενών του όταν και βρισκόντουσαν στο εξοχικό στα Δερβενοχώρια.

Όπως είναι λογικό, σε τραγική φιγούρα βρίσκονται τόσο οι συγγενείς αλλά και οι φίλοι του καθώς όπως έγινε γνωστό στην δολοφονική επίθεση τραυματίστηκε επίσης η 22χρονη κόρη του και ο 45χρονος συμπέθερός του.

Από την άλλη, η κόρη του, Κατερίνα μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook ανακοίνωσε που και πότε θα γίνει η κηδεία του αγαπημένου της πατέρα καθώς έγραψε χαρακτηριστικά πως: «Αύριο Πέμπτη 28/04 και ώρα 11 πμ θα αποχαιρετήσουμε τον αγαπημένο μας Γιάννη στον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου στο Γαλαξίδι Φωκίδος. Η εξόδιος ακολουθία θα ξεκινήσει στις 11.30 πμ».

Που θα πραγματοποιηθεί η κηδεία του Γιάννη Σκαφτούρου

Που θα γίνει η κηδεία του Γιάννη Σκαφτούρου

Δολοφονία Σκαφτούρου: Η ΕΛ.ΑΣ. κάνει λόγο για μισθωμένους εκτελεστές - Οι πρώτες "εικασίες"

Αποτροπιασμό έχουν προκαλέσει στην κοινή γνώμη οι πρώτες πληροφορίες που έρχονται στο φως της δημοσιότητας για την εν ψυχρώ δολοφονία του Γιάννη Σκαφτούρου ανήμερα το Πάσχα. Στην παραδοχή ότι οι άγραφοι νόμοι της νύχτας δεν βρίσκονται πια σε ισχύ καταλήγουν έμπειροι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ, ενώ μία άλλη παρατήρηση των αστυνομικών είναι ότι οι δράστες επιλέγουν πια το Καλάσνικοφ, όπλο που έχει χρησιμοποιηθεί σε πολλά από τα 25 συμβόλαια θανάτου που έχουν εκτελεστεί τα τελευταία χρόνια.

Το θύμα διέθετε φρουρά που αποτελούνταν από οπλισμένους και έμπειρους άντρες που τον συνόδευαν πάντα στις μετακινήσεις του. Τη Δευτέρα του Πάσχα, ωστόσο, οι σωματοφύλακές του φαίνεται ότι δεν ήταν στο πλευρό του. Την πληροφορία αυτή τη γνώριζαν οι εκτελεστές. Το ερώτημα είναι πως τη γνώριζαν. Είτε είχαν με κάποιο τρόπο καλή πληροφόρηση για τις κινήσεις του Γιάννη Σκαφτούρου είτε μέσω της φυσικής παρακολούθησης του στόχου τους διαπίστωσαν την απουσία τους.

Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν ότι εάν ο 55χρονος είχε στο πλευρό του τις «σκιές» του, τότε οι δράστες θα ήταν αδύνατο να «χτυπήσουν» και να διαφύγουν αλώβητοι, όπως τελικά έγινε. Αυτός είναι και ο λόγος που επέλεξαν να επιτεθούν χθες στη Βοιωτία και όχι στην Αθήνα.

Οι αστυνομικοί της Ασφάλειας εξετάζουν σοβαρά το ενδεχόμενο οι εκτελεστές να ήταν «μισθωμένοι» κακοποιοί που έχουν κάνει και στο παρελθόν ανάλογες επιθέσεις. Η έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. εστιάζεται στο δρομολόγιο διαφυγής των δραστών, καθώς εκτιμάται ότι οι δύο από τους τέσσερις κινήθηκαν πεζοί για κάποιο διάστημα. Και αυτό διότι προέκυψε πρόβλημα με τη μοτοσικλέτα τους την οποία εγκατέλειψαν άρον άρον. Οι αστυνομικοί προσπαθούν να καταλάβουν το δρομολόγιο των δύο αντρών που βγήκαν «εκτός σχεδίου», στην προσπάθειά τους να βρουν όσο το δυνατόν περισσότερα στοιχεία για την ταυτότητά τους.