Τετάρτη, 14 Απριλίου 2021 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Θάνος Κρομμύδας: «Σκηνοθέτης με ρώτησε κατευθείαν αν είμαι ενεργητικός ή παθητικός»

«Μου είπε πως πρέπει να είμαι δικός του, ώστε να μπορεί να με γνωρίζει σε άλλους σκηνοθέτες»

Θάνος Κρομμύδας: «Σκηνοθέτης με ρώτησε κατευθείαν αν είμαι ενεργητικός ή παθητικός»
News 26.02.2021 21:40
Από Ιωάννα Πολυχρόνη

Σοκάρει η ομολογία του ηθοποιού Θάνου Κρομμύδα ο οποίος αποκάλυψε πως δέχτηκε σεξουαλική παρενόχληση από γνωστό σκηνοθέτη.

Οι αποκαλύψεις του Θάνου Κρομμύδα

«Ήταν ένας πολύ γνωστός σκηνοθέτης με σημαντικές δουλειές στο Εθνικό. Με είδε στις εξετάσεις, του άρεσα και ζήτησε το τηλέφωνό μου από το διευθυντή της σχολής. Με πήρε μετά από μια βδομάδα και μου λέει: "Γεια σου, θα ήθελα να συναντηθούμε, γιατί σε σκέφτομαι για μια δουλειά», δήλωσε στην εφημερίδα "OΝ time" και τη Σπυριδούλα Τριάντου.

Ο ηθοποιός περιγράφει πόσο ανυποψίαστος ήταν όταν αποφάσισε να δεχτεί την πρόσκληση του σκηνοθέτη και να πάει στο σπίτι του προκειμένου να μιλήσουν για τη δουλειά.

«Κλείσαμε ραντεβού και μου είπε να περάσω από το σπίτι του. Εγώ ήμουν πολύ νέος, δεν είχα ακούσει κάτι για τέτοια περιστατικά και πήγα. Εκεί άρχισε και μιλούσε γενικά… αλλά χωρίς να μου μιλά για έργο… για τίποτα… Κάποια στιγμή μου ζήτησε να βγάλω την μπλούζα μου, λέγοντάς μου πως οι ηθοποιοί πρέπει να είναι και γυμνασμένοι. Ήθελε να με δει για να σκεφτεί και το ρόλο.

Την έβγαλα. Στη συνέχεια μου μιλούσε αόριστα και τότε του είπα πως τον ευχαριστώ πολύ, αλλά μου φάνηκε περίεργο που με πήρε τηλέφωνο. Εκεί μου είπε πως θα αναπτύξουμε μια διαπροσωπική σχέση", αποκάλυψε ο κ. Κρομμύδας, ο οποίος έμεινε άφωνος με όσα άκουσε στη συνέχεια: "Τον ρωτώ "δηλαδή;” Και μου λέει κατευθείαν "είσαι ενεργητικός ή παθητικός;''» Την ίδια στιγμή ακόμη ένας ηθοποιός κατήγγειλε γνωστό σκηνοθέτη - ηθοποιό.

Μου είπε πως πρέπει να είμαι δικός του, ώστε να μπορεί να με γνωρίζει σε άλλους σκηνοθέτες"

Η συνέχεια γίνεται ακόμη πιο σοκαριστική, καθώς ο σκηνοθέτης του είπε πως "με αυτό το μυαλό" δεν θα κάνει καριέρα και ότι οι σχολές θα πρέπει να προετοιμάζουν τα παιδιά για τέτοιου είδους "προτάσεις" .

"Και μου εξήγησε πως το 90% κάνουν αυτή την ερώτηση. Προφανώς το κάνει συχνά αυτό. Εμένα μου είπε πως θα ήμουν ενεργητικός. Όταν του απάντησα πως δεν λειτουργώ, τότε μου είπε πως με αυτό το μυαλό δεν θα κάνω καριέρα και πως δεν θα προχωρήσω όταν όλοι το κάνουν αυτό. Μου είπε επίσης πως στη σχολή θα έπρεπε να με προετοιμάσουν πως όταν βγω έξω, θα αντιμετωπίσω αυτό το πράγμα", δηλώνει.

Σημείωσε μάλιστα πως ο γνωστός σκηνοθέτης έγινε ακόμα πιο αναλυτικός, εξηγώντας του πως "πρέπει να είμαι δικός του, ώστε να μπορεί να με γνωρίζει σε άλλους σκηνοθέτες και έτσι ο άλλος δεν θα σου την πέσει, γιατί θα ξέρει πως είμαι δικός του. Εκεί του είπα πάλι όχι. Όταν έφυγα, μου είπε να το ξανασκεφτώ και με πήρε μετά τηλέφωνα, μου άφησε μηνύματα, όμως δεν τον πήρα ποτέ πίσω.

Λίγες μέρες μετά, το συζήτησα με φίλους μου ηθοποιούς και η αλήθεια είναι πως τότε μια φίλη μού είπε πως αυτός είχε κάνει το ίδιο και σε άλλο παιδί και το είχα πει και σε ένα δάσκαλό μου που εμπιστευόμουν πολύ και μου είπε πως έχει αυτό το όνομα και πως την πέφτει σε πολλά παιδιά".

Ακολουθήστε την Ιωάννα Πολυχρόνη στο Instagram.

Δείτε επίσης στο Υouweekly.gr:

Πασχάλης Τσαρούχας: «Θα βγουν επίσημες αποφάσεις του ΔΣ για τα τις καταγγελίες»

Πασχάλης Τσαρούχας: «Κάνουμε θέατρο για την ψυχή μας! Όχι για την ψ@λη μας»

Share