Και τέταρτος ηθοποιός κατηγορείται για βιασμό - Νέα καταγγελία στο φως της δημοσιότητας

«Με γύρισε μπρούμυτα δια της επιβολής. Μου επιβλήθηκε με τα χέρια του»

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
Και τέταρτος ηθοποιός κατηγορείται για βιασμό - Νέα καταγγελία στο φως της δημοσιότητας

Και τέταρτος ηθοποιός κατηγορείται για βιασμό στον χώρο του θεάτρου. Νεαρή γυναίκα καταγγέλλει πως το 2018 που είχε πάει σπίτι του και έμεινε να κοιμηθεί λόγω της περασμένης ώρας, ο άνδρας την παρενόχλησε σεξουαλικά.

«Τον Ιούλιο (του 2018) τον συνάντησα σε ένα μπαρ, αφού ήπιαμε τα ποτά με προσκάλεσε να συνεχίσουμε σπίτι του, εγώ δέχτηκα. Πήγαμε σπίτι του (…) μου πρότεινε να κοιμηθω σπίτι του, καθώς η ώρα ήταν περασμένη. Στο πλαίσιο αυτό μου έδωσε άνετα ρούχα να αλλάξω.

Αλλαξα ρούχα στο υπνοδωμάτιο, δεν ήταν εκείνος παρών, φόρεσα ένα σορτς, βερμούδα και μια κοντομάνικη μπλούζα […] βρέθηκε σε ανύποπτο χρόνο δίπλα μου και να με φιλάει στο στόμα χωρίς τη θέληση μου, να με χαϊδεύει πάνω από τα ρούχα και να θωπεύει το σώμα μου […] Με γύρισε μπρούμυτα δια της επιβολής. Μου επιβλήθηκε με τα χέρια του, δεν μπορούσα να γυρίσω ανάσκελα, αντέδρασα […] Δεν τα κατάφερα.

Αυτός βρισκόταν από τη μέση του κορμιού μου και κάτω, κρατώντας με πίεση το σώμα και το πρόσωπό του πάνω μου, τράβηξε το σορτς μέχρι το τέλος και διέπραξε αυτά που διέπραξε. Δεν ξέρω πόση ώρα διήρκεσε η κάθε πράξη. Κάποια στιγμή μετά από δικές μου αντιστάσεις και επειδή κουνιόμουν, σταμάτησε. Μου είπε ότι πάει να κάνει ένα μπάνιο. Εξαιρετικά ταραγμένη αποφάσισα να φύγω» αναφέρει στην καταγγελία της η γυναίκα, σύμφωνα με το Πρώτο Θέμα. Ακόμη δεν ξεπεράστηκε το σοκ για τον πασίγνωστο ηθοποιό που κατηγορείται και έσκασε νέα καταγγελία.

Αναλυτικά στο βίντεο όλες οι πληροφορίες για τον ηθοποιό που κατηγορείται για βιασμό

"Σκοπεύει σε δημοσιότητα και..." - Οι δηλώσεις του δικηγόρου του τρίτου ηθοποιού που κατηγορείται για βιασμό

Ο δικηγόρος του τρίτου γνωστού ηθοποιού που κατηγορείται για βιασμό, Χάρης Αναγνωστόπουλος, ανέφερε η καταγγελία αυτή είναι ψευδή, αντιφατική και αυτοαναιρούμενη.

Η καταγγελία κατά του εντολέα του και η οποία οδήγησε στην άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον του, έγινε όπως χαρακτηριστικά τόνισε για λόγους δημοσιότητας και αποσκοπεί στην εξυπηρέτηση ιδιοτελών σκοπών της γυναίκας που έκανε την καταγγελία.

Μια ημέρα μετά την άσκηση της ποινικής δίωξης από την εισαγγελία στον ηθοποιό, ο κ. Αναγνωστόπουλος σε δήλωσή του αφήνει ξεκάθαρα να εννοηθεί ότι η καταγγελία κατά του εντολέα του και η οποία οδήγησε στην άσκηση ποινικής δίωξης εναντίον του, έγινε για λόγους δημοσιότητας και αποσκοπεί στην εξυπηρέτηση ιδιοτελών σκοπών της γυναίκας που έκανε την καταγγελία.

«Δεν είναι σύμπτωση το ότι η υπόθεση αυτή στηρίζεται σε μια καταγγελία που χρονικά έπεται της ανάδειξης και της δράσης του κινήματος «metoo»και τον σπουδαίο και καθοριστικό ρόλο που αυτό έπαιξε στην αποκάλυψη περιπτώσεων κατάχρησης εξουσίας σε εγκλήματα γενετήσιας ελευθέριας και άλλων.

Είναι απολύτως βέβαιο ότι η συγκεκριμένη καταγγελία είναι απολύτως ψευδής, αντιφατική και αυτοαναιρούμενη από το ίδιο το περιεχόμενό της. Δυστυχώς όμως ανήκει σε εκείνες τις περιπτώσεις που ενώ απέχουν παρασάγγας από τον προστατευτικό πυρήνα του ανωτέρω κινήματος, επιχειρούν αθέμιτα να εκμεταλλευτούν την περιρρέουσα ατμόσφαιρα που αυτό δημιούργησε και να το εργαλειοποιήσουν, στοχεύοντας σε δημοσιότητά και άλλους ιδιοτελείς σκοπούς.

Εξ’ αφορμής μάλιστα τέτοιων κατασκευασμένων, ψευδών και εκ του πονηρού υποβαλλόμενων καταγγελιών, που εν τέλει υπονομεύουν και βλάπτουν το παραπάνω κίνημα και τα πραγματικά θύματα καταδικαστέων συμπεριφορών και εγκλημάτων, θα πρέπει κάποια στιγμή να αναλογιστούμε το μέγεθος της ζημίας που προκαλείται σε αυτόν που καταγγέλλεται άδικα και αναληθώς με τον τρόπο αυτόν.

Γιατί οι τρομακτικές συνέπειες για την επαγγελματική, κοινωνική, προσωπική και οικονομική υπόσταση του αναληθώς καταγγελλόμενου, δυστυχώς επ’ ουδενί δεν αποκαθίστανται από τη μεταγενέστερη απαλλαγή του,ιδίως όταν επί μακρόν έχει αποτυπωθεί στη συνείδηση της κοινής γνώμης ως θύτης και έχει υποστεί καίρια πλήγματα στην αξιοπρέπεια και στην ηθική του υπόσταση.»

 δηλώσεις του δικηγόρου του τρίτου γνωστού ηθοποιού που κατηγορείται για βιασμό