Συντετριμμένη και μαυροφορεμένη στην κηδεία του πατέρα της - Δύσκολες ώρες για την Μάρα Ζαχαρέα

Φωτογραφίες από το τελευταίο αντίο

Γεωργία Θεοδωρίδου
Youweekly Editor
Συντετριμμένη και μαυροφορεμένη στην κηδεία του πατέρα της - Δύσκολες ώρες για την Μάρα Ζαχαρέα

Από το πρωί του Σαββάτου (21/1) έγινε γνωστή η είδηση του θανάτου, του πατέρα της Μάρας Ζαχαρέα (δείτε εδώ ποιος το δημοσίευσε) και σήμερα Δευτέρα πραγματοποιήθηκε η κηδεία του.

Μερικά 24ωρα έχουν περάσει μόνο από τη στιγμή που η διάσημη δημοσιογράφος είδε τον πατέρα της για τελευταία φορά και θέλησε να μοιραστεί τον πόνο της με το κοινό της, δημοσιεύοντας την Κυριακή 22/1 μία φωτογραφία της ίδιας με τον αγαπημένο της μπαμπά από όταν ήταν και οι δύο πιο νέοι, στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram, αφιερώνοντας του ένα ποίημα, κάνοντας τους ακόλουθούς της να σπαράξουν.

«Δεν θα βαρυγκωμήσουμε που θα μας κρίνεις και δεν υπάρχει λόγος να μάθεις το όνομά μας. Ήρθαμε, κάναμε το καθήκον μας και φύγαμε». (Αιμίλιος Ζαχαρέας 1935 - 2023). Στίχοι: Κ. Κουλουφάκος»

Μάρα Ζαχαρέα πατέρας

Η κηδεία του πατέρα της Μάρας Ζαχαρέα και οι φωτογραφίες που είναι άκρως συντετριμμένη

Το τελευταίο «αντίο» στον Αιμίλιο Ζαχαρέα, που έφυγε από τη ζωή το Σάββατο (21/01) είπαν το πρωί της Δευτέρας συγγενείς, φίλοι και συνάδελφοι.

Η πολιτική κηδεία του οικονομολόγου τελέστηκε στο Α΄ Νεκροταφείο, ενώ η κόρη του, Μάρα Ζαχαρέα δε μπορούσε να κρύψει τη συγκίνησή της. Στο πλευρό της δημοσιογράφου στάθηκαν φυσικά ο σύζυγος της, Θεόδωρος Ρουσόπουλος και τα παιδιά τους.

Στην τελετή έδωσαν το «παρών» εκπρόσωποι όλων των κομμάτων. Ανάμεσά τους η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Φίλης, Νίκος Βούτσης, Αλέκος Φλαμπουράρης, Ράνια Σβίγκου και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ- ΚΙΝΑΛ Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος.

Στιγμές από την κηδεία
(Eurokinissi)

Στιγμές από τν κηδεία
(Eurokinissi)

Ποιος ήταν ο Αιμίλιος Ζαχαρέας

Ο οικονομολόγος Αιμίλιος Ζαχαρέας ήταν γνωστός για τις μελέτες του σε ζητήματα της οικονομίας και της πολιτικής, καθώς επίσης για την έντονη συμμετοχή του στους κοινωνικούς αγώνες από την εποχή του 1-1-4.

Τον Ιούλιο του 1962, ως μέλος της νεολαίας της ΕΔΑ, ο ίδιος και ο Θανάσης Τσιώκος αποφασίζουν να ανεβάσουν στην Ακρόπολη –εσαεί σύμβολο ελευθερίας- μια σημαία ελληνική με τον αριθμό 114. Έχει δημοσιεύσει ικανό αριθμό βιβλίων, άρθρων, μελετών και έχει διδάξει σε ελληνικά και ξένα πανεπιστήμια.

Υπήρξε για πολλά χρόνια συνεργάτης του Ινστιτούτου Γκράμσι της Ρώμης και έχει τιμηθεί από διεθνείς οργανισμούς για το έργο του.