Τι ενώνει τη Μαίρη Χρονοπούλου και τον Σταμάτη Γαρδέλη; - Λίγοι το γνώριζαν

Ο άνθρωπος που βρέθηκε δίπλα τους στις κρίσιμες στιγμές

Γιώτα Πεπαρίδη
Youweekly Editor
NDP
NDP

Πρόσφατα έφυγε από τη ζωή η αγαπημένη ηθοποιός, ή αλλιώς η μεγάλη κυρία του ελληνικού κινηματογράφου και του θεάτρου, Μαίρης Χρονοπούλου. Μπορεί να έχει περάσει ένας μήνας περίπου από τότε, που "κόπηκε" το νήμα της ζωής της μετά από ένα ατύχημα στο σπίτι της, αλλά συνεχίζουν να έρχονται στο προσκήνιο νέες πληροφορίες τόσο για τον αιφνίδιο θάνατό της, όσο και τι συμβαίνει μετά από αυτόν, αλλά και τη ζωή της. Υπενθυμίζουμε, ότι έχει προκληθεί κι ένα θρίλερ με τον τρόπο, που έχασε τη ζωή της η λατρεμένη καλλιτέχνιδα, αλλά και με το τι έχει απογίνει με τη μεγάλη περιουσίας της (δείτε εδώ τι έχει προκύψει μετά την εμφάνιση της δεύτερης διαθήκης της).

Παράλληλα, ένα θέμα που έχει ξεκινήσει να κυριαρχεί στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, αφορά τον εγκλεισμό του στο Δαφνί, επίσης δημοφιλούς ηθοποιού, Σταμάτης Γαρδέλης. Ο καλλιτέχνης μίλησε πριν από αρκετό καρό για τα οικονομικά προβλήματα, που αντιμετωπίζει εξαιτίας της νομικής υπόθεσης, που σχετίζεται με το σπίτι του (δείτε εδώ τι είπε). Η κατάσταση αυτή τον έχει επηρεάσει αρκετά στην υγεία του (δείτε εδώ σε τι φάση βρίσκεται).

Μπορεί φαινομενικά οι δύο υποθέσεις να μην έχουν τίποτα το κοινό μεταξύ τους, πέρα από το γεγονός, πως μιλάμε για δύο αγαπημένους στο ελληνικό κοινό ηθοποιούς, οι οποίοι έχουν μεσουρανήσει στον κινηματογράφο, αλλά δεν είναι έτσι τα πράγματα. Ένα πρόσωπο- κλειδί ενώνει τις δύο υποθέσεις. Οι αποκαλύψεις και τα ερωτηματικά που οδήγησαν το θάνατο της μεγάλης κυρίας του θεάτρου και του κινηματογράφου σε θρίλερ (δείτε εδώ τι έχει συμβεί), και ο άνθρωπος που μίλησε με τον ηθοποιό μέσα από την ψυχιατρική κλινική και που παρουσίασε στο κοινό τη δική του εκδοχή, για όσα συμβαίνουν την τελευταία περίοδο στη ζωή του (δείτε εδώ τη συνέντευξή του), είναι ο ίδιος άνθρωπος.

Ποιο είναι το πρόσωπο που ενώνει τον Σταμάτη Γαρδέλη και τη Μαίρη Χρονοπούλου;

Ο λόγος για τον Αλκίνοο Μπουνιά. Ο Αλκίνοος Μπουνιάς είναι δημοσιογράφος, ο οποίος ασχολείται χρόνια με το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ και έχει σημειώσει σημαντικές αποκαλύψεις στο βιογραφικό του. Γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε δημοσιογραφία, αισθητική της τέχνης, ψυχολογία και θρησκειολογία, ενώ έχει κάνει επίσης μαθήματα ορθοφωνίας με τον εξαίρετο καθηγητή του Εθνικού Θεάτρου, Νίκο Παπακωνσταντίνου.

Από το 1977 ασχολείται με το καλλιτεχνικό ρεπορτάζ, κρατώντας κυρίως μόνιμες στήλες σχολιασμού και κριτικής σε έγκυρα περιοδικά ποικίλης ύλης, καθώς και στην εφημερίδα "Έθνος". Το 1987 ξεκίνησε μία από τις πρώτες ζωντανές εκπομπές της Ελεύθερης Ραδιοφωνίας, "Τα παιχνίδια του Σαββάτου" στο δημοτικό Ραδιοφωνικό Σταθμό του Πειραιά "Κανάλι 1", που διήρκεσε 10 χρόνια.

Μπούνιας

Το 1987 υποδύθηκε τον εαυτό του στο μουσικοχορευτικό πρόγραμμα της ΕΡΤ "Αστέρια σε παρέλαση", δίπλα σε πολύ γνωστά ονόματα, όπως ο Σταμάτης Κόκοτας. Το 1992 συμμετείχε ως συμπαρουσιαστής καλλιτεχνικών θεμάτων στην πρωινή εκπομπή του Mega "Στούντιο 5" μαζί με τις Ειρήνη Νικολοπούλου και Ρίκα Βαγιάννη. Το 1996 εμφανίστηκε στο "Κανάλι 5" (μετέπειτα "Alter") και στη χιουμοριστική σειρά "Πορτορίκα". Το 1995, δημιούργησε την πρώτη gossip εκπομπή της ιδιωτικής τηλεόρασης, με τον τίτλο "Εδώ ο κόσμος καίγεται" που χαρακτηρίστηκε "μεταμοντέρνα".

Το 2004, με πρόταση του Γιώργου Τράγκα, ετοίμασε και παρουσίασε την εκπομπή "Μπουνιά και... συχώριο" για το "Κανάλι 10", που κι αυτή ενέπνευσε και συζητήθηκε πολύ για το ιδιαίτερο concept της και το ανατρεπτικό χιούμορ της. Είναι ο μοναδικός Έλληνας δημοσιογράφος που κάλυψε τα διεθνή καλλιστεία "Μις Υφήλιος" ταξιδεύοντας με νικήτριες του διαγωνισμού "Σταρ Ελλάς" σε όλο σχεδόν τον πλανήτη.

Επίσης, έχοντας αναπτύξει στο πέρασμα του χρόνου πολλές φιλίες και δεσμούς με ισχυρά ονόματα του Χόλιγουντ, παρουσιάζει κατά καιρούς αποκλειστικές συνεντεύξεις και θέματα από τη βιομηχανία του αμερικανικού θεάματος. Έχει γράψει τα βιβλία: "Η Αλίκη και... οι άλλοι" (1984), Νύχτα στην Πανεπιστημίου" (1986), "30 χρόνια πίσω από την κάμερα της Φίνος Φιλμς" (1987), "Η κυρία Φιλία" (1998), "Σπέρμα φάλαινας" (1999).