Κατερίνα Κακοσαίου: «Ήταν σαν να μου πήρε τη μισή ζωή, δεν είχα όρεξη για τίποτα»

Η εξομολόγηση για τη ΔΕΠΥ και το τραγούδι

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Κατερίνα Κακοσαίου: «Ήταν σαν να μου πήρε τη μισή ζωή, δεν είχα όρεξη για τίποτα»

Η Κατερίνα Κακοσαίου, η κόρη του Γιάννη Πλούταρχου, που ακολουθήσει στα δικά του βήματα, ήταν καλεσμένη του Γρηγόρη Αρναούτογλου στο The 2Night Show, το βράδυ της Δευτέρας 11/3 και μίλησε μεταξύ άλλων και για τη διάγνωσή της με ΔΕΠΥ.

Όπως ανέφερε η εν λόγω μαθησιακή δυσκολία ήταν και ένας από τους λόγους που σταμάτησε να ασχολείται με μία από τις μεγάλες της αγάπες, τον αθλητισμό.

«Στο σχολείο ήμουν καλή μέχρι το Γυμνάσιο περίπου, μετά το έχασα και το ξαναβρήκα στο πτυχίο. Έκανα αθλητισμό, άλμα εις μήκος συγκεκριμένα, που ήταν η μεγάλη μου αγάπη μαζί με το τραγούδι, μέχρι που το σταμάτησα για το σχολείο. Ήταν σαν κάτι να μου πήρε τη μισή ζωή, δεν είχα όρεξη για τίποτα», είπε αρχικά η Κατερίνα Κακοσαίου.

Και συμπλήρωσε: «Σταμάτησα να είμαι στο σχολείο το ίδιο καλή. Επειδή έχω ΔΕΠΥ ξεκίνησαν και οι δυσκολίες. Να πω ότι δεν είναι κάποιο πρόβλημα αυτό, αλλά είναι κάποια μαθησιακή δυσκολία. Αν το έχεις σε υψηλό επίπεδο, ίσως χρειαστεί να κάνεις κάτι 5 φορές για να το καταλάβεις».

Δείτε επίσης: Κατερίνα Κακοσαίου: Οι συγκρίσεις με τον πατέρα της Γιάννη Πλούταρχο, η διάγνωση με ΔΕΠΥ και η έρευνα στην κβαντική φυσική

Οι αποκαλύψεις της Κατερίνας Κακοσαίου στο The 2Night Show

Η Κατερίνα Κακοσαίου εξήγησε στη συνέχεια τι σημαίνει η διάγνωση που της έγινε: «Ο ορισμός είναι Διαταραχή Ελλειμματικής Προσοχής και Υπερκινητικότητας. Για παράδειγμα, αν κάτι δεν σε ενδιαφέρει, δεν μπορείς να μείνεις συγκεντρωμένος πάνω από 10 λεπτά, είναι ακατόρθωτο. Έχω κάνει εξετάσεις και το έχω στο 85%. Είσαι πολύ υπερκινητικός άνθρωπος, ακραία».

Ενώ κατέληξε στο συγκεκριμένο κομμάτι λέγοντας: «Δεν είναι κάτι σπάνιο. Μία καθηγήτρια που έκανα ιδιαίτερα μαθήματα το είχε βρει ότι έχω, αλλά σε ένα παιδάκι δεν το λες. Το αντιμετωπίζεις λίγο διαφορετικά. Δίνεις παραπάνω χρόνο, δεν ελέγχεις τόσο τα ορθογραφικά. Είναι στον βαθμό που όσο διαβάσω, δεν θα μάθω ποτέ. Πρέπει αυτά τα παιδιά να αντιμετωπίζονται διαφορετικά, μπορούν να δώσουν εξετάσεις και προφορικά».