Τζουλιάνα Μπούση - Συγκινεί το πρώτο μοντέλο με οπτική αναπηρία στην Ελλάδα: «Γιατί ο κόσμος μας είναι τόσο πίσω;»

Στέλνει ηχηρό μήνυμα ενάντια στις διακρίσεις

Γιώργος Κακογιάννης
Youweekly Editor
Τζουλιάνα Μπούση - Συγκινεί το πρώτο μοντέλο με οπτική αναπηρία στην Ελλάδα: «Γιατί ο κόσμος μας είναι τόσο πίσω;»

Την πρώτη της συνέντευξη παραχώρησε η Τζουλιάνα Μπούση στην εκπομπή «Ελένη». Πρόκειται για το πρώτο μοντέλο στην Ελλάδα με οπτική αναπηρία. Μεταξύ άλλων αναφέρθηκε στον τρόπο που γνώρισε τον πρώτο φωτογράφο με τον οποίο έκανε photoshooting, ενώ περιέγραψε και τις αντιδράσεις που συνάντησε από τον υπόλοιπο κόσμο, δηλώνοντας αποφασισμένη να κυνηγήσει το όνειρό της και να εμπνεύσει χιλιάδες άλλα παιδιά με αναπηρία.

«Δεν είχα ποτέ το όνειρο να γίνω μοντέλο, αλλά μεγαλώνοντας αναρωτήθηκα γιατί ο κόσμος μας να είναι τόσο πίσω, δεν θα μπορούσε κάποιο μοντέλο να είναι ανάπηρο;», είπε αρχικά η Τζουλιάνα για να συμπληρώσει. «Την αναπηρία δεν την επιλέγουμε, μας έχει επιβληθεί με κάποιον τρόπο».

Η Τζουλιάνα Μπούση για το ξεκίνημά της

Όσον αφορά το ξεκίνημά της, η Τζουλιάνα Μπούση δήλωσε: «Με πήραν τηλέφωνο τον περασμένο Νοέμβριο για να συμμετέχω σε βίντεο κλιπ με σκύλο-οδηγό. Εκεί γνώρισα τον φωτογράφο Γιάννη Βλασερό, με τον οποίο κάναμε την πρώτη μας φωτογράφιση. Δεν ήξερα, γιατί δεν είχα ξαναδεί πόζες – εφόσον δεν βλέπω. Έπρεπε να μου πει πώς να βάλω τα χέρια μου και τα πόδια μου, μού φάνηκε τόσο ενδιαφέρον»

Οι αντιδράσεις ήταν ποικίλλες. «Όταν άκουσαν ότι φωτογραφίζεται μοντέλο με οπτική αναπηρία στην Ελλάδα υπήρχαν πολλές θετικές αντιδράσεις. Ο Δημήτρης Στρέπκος ήταν ο πρώτος που μου εμπιστεύτηκε ρούχα του για να φωτογραφηθώ μαζί τους. Υπάρχουν άνθρωποι επίσης που λένε “Σιγά το μοντέλο”, δεν γίνεται», ανέφερε χαρακτηριστικά η Τζουλιάνα Μπούση.

Κλείνοντας ανέφερε πως: «Σκέφτηκα πόσες φορές είχα ακούσει από μικρά κορίτσια που λένε ότι θέλουν να γίνουν μοντέλα, αλλά κρίμα που οι τυφλές δεν μπορούν. Τελικά γίνεται, δεν έχω να χάσω τίποτα. Στόχος μου ήταν να ανοίξω το δρόμο για να μπορούν κι άλλοι άνθρωποι πέρα απ' τη ζήλια, να πάρουν και θετικά αποτελέσματα, ότι ο καθένας μας μπορεί να είναι ό,τι θέλει στη ζωή και δεν έχει σχέση η αναπηρία, γιατί δεν την επέλεξαν. Απλώς πρέπει να υπάρχει η αποδοχή της διαφορετικότητας, που δεν συμβαίνει εύκολα στην κοινωνία μας».