Έμεινε ο κιμάς από τα μακαρόνια που έφτιαξες; Μάθε πως μπορείς να τον αξιοποιήσεις!

Σας έχουμε 4 φανταστικές ιδέες!

Έμεινε ο κιμάς από τα μακαρόνια που έφτιαξες; Μάθε πως μπορείς να τον αξιοποιήσεις!

Μήπως σου έμεινε ο κιμάς από τα μακαρόνια που έφτιαξες; Σου περίσσεψε αρκετός και δεν ξέρεις τι να κάνεις; Μάθε από εμάς πως μπορείς να τον αξιοποιήσεις!

Ο κιμάς έχει ήδη καρυκεύματα, λαχανικά και σάλτσα. Άρα είναι από μόνος του κάτι πεντανόστιμο. Άρα δεν χρειάζεται έξτρα προσθήκες ή μαγείρεμα, οπότε εσείς το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να τον βάλετε μέσα σε άλλα φαγητά ή σνακ. Και με αυτό τον τρόπο να τα απογειώσετε.

Δεν χρειάζεται να σκεφτείτε με την τυπική λογική συνταγής γιατί σήμερα δεν θα μιλήσουμε με «συνταγές». Σας προτείνουμε ιδέες για να πάρετε έμπνευση και για δικές σας δημιουργίες.

Μεγάλη προσοχή! Αυτά είναι τα πιο καρκινογόνα τρόφιμα και τα τρώμε όλοι!

1.Ψητές πατάτες στο φούρνο

Μέσα σε ένα αλουμινόμχαρτο βάλτε μια πατάτα και ψήστε τη με τη φλούδα. Όταν είναι έτοιμη, ανοίξτε την στα δύο, αφαιρέστε μέρος του εσωτερικού της ψίχας και συμπληρώστε με κιμά, μυρωδικά και τριμμένο κίτρινο τυρί. Ψήστε στο φούρνο για ακόμα 5 λεπτά μέχρι να λιώσει το τυρί.

Έμεινε ο κιμάς από τα μακαρόνια που έφτιαξες; Μάθε πως μπορείς να τον αξιοποιήσεις!

2.Κιμαδοπιτάκια

Απλώς παίρνετε ένα φύλλο της επιλογής σας, το χωρίζετε σε τετράγωνα και τα γεμίζετε με κιμά. Μπορείστε να προσθέσετε έξτρα καλαμπόκι ή άλλα βραστά λαχανικά. Αφού τα τυλίξετε, απλώνετε στην επιφάνεια τους αυγό με γάλα και τα ψήνετε για μισή ώρα.

Έμεινε ο κιμάς από τα μακαρόνια που έφτιαξες; Μάθε πως μπορείς να τον αξιοποιήσεις!

3.Πίτσα με κιμά

Έτσι όπως φτιάχνετε την πίτσα, (είτε με δική σας ζύμη, είτε με ζύμη του εμπορίου), απλώνετε πάνω σε αυτή σάλτσα ντομάτας, αλλαντικά, τυρί, μανιτάρια και, φυσικά, κιμά! Ψήστε την στον προβλεπόμενο χρόνο.

Έμεινε ο κιμάς από τα μακαρόνια που έφτιαξες; Μάθε πως μπορείς να τον αξιοποιήσεις!

4.Τορτίγιες με κιμά

Φρυγανίζετε τις τορτίγιες στην τοστιέρα ή στο τηγάνι. Τις γεμίζετε με τριμμένο τυρί, κιμά και υλικά της επιλογής σας (π.χ. καλαμπόκι, φασόλια, πιπεριές, τριμμένο καρότο-αν θέλετε να φτιάξετε τη μεξικάνικη εκδοχή ή αλλιώς τα τάκος) και τις ψήνετε για λίγα λεπτά στο φούρνο. Μπορείτε να τις συνοδεύσετε με γιαούρτι.

Έμεινε ο κιμάς από τα μακαρόνια που έφτιαξες; Μάθε πως μπορείς να τον αξιοποιήσεις!

Πηγή: bovary.gr

Μπολ του Βούδα: Αυτό είναι το νέο διατροφικό trend!

Σου παρουσιάζουμε αυτό το νέο διατροφικό trend που ονομάζεται μπολ του Βούδα και είναι ότι καλύτερο και πιο γευστικό υπάρχει αυτό το καλοκαίρι.

Αν είσαι λάτρης του Instagram και των fitness λογαριασμών, σίγουρα θα έχεις συναντήσει, πολλές φορές, στην αρχική σου σελίδα τη νέα διατροφική τάση, που τον τελευταίο χρόνο έχει μονοπωλήσει το ενδιαφέρον των απανταχού fitness lovers, το buddha bowl!

Τα πολύχρωμα «μπολ του Βούδα», όπως είναι αλλιώς γνωστά, είναι ένα από τα πιο υγιεινά γεύματα που θα μπορούσες να υιοθετήσεις στο καθημερινό σου πρόγραμμα, αφού αποτελούνται κυρίως από λαχανικά και φρούτα και παραλλάσσοντας το αρχικό concept με το κρέας, πλέον είναι ένα από τα πιο αγαπημένα πιάτα της νέας γενιάς χορτοφάγων, που βάζουν σε ένα μπολ πολλά και διαφορετικά λαχανικά. Πόσες μέρες «κρατάνε» τα φαγητά στο ψυγείο;

Τι είναι το Buddha bowl;
Ουσιαστικά αποτελούν συνταγές που μπαίνουν σε μπολ και περιλαμβάνουν συνδυασμούς λαχανικών, προϊόντα ολικής άλεσης και πρωτεΐνη. Το μπολ του Βούδα βασίζεται σε μια απλή αρχή: φάε όσο χωράει ένα μπολ και βάλε κινόα, ρύζι, φρούτα, όσπρια και λαχανικά. Η βασική ιδέα είναι να φτιάξεις ένα μπολ με απόλυτη ισορροπία σε υδατάνθρακα, πρωτεΐνη και φυτικές ίνες, επομένως υπάρχει σίγουρα κρέας ή κάποια άλλη πηγή πρωτεΐνης.

Πώς να το φτιάξεις;
Η βασική του φόρμουλα αποτελείται από πράσινα, φυλλώδη λαχανικά για βάση και διάφορα toppings που συνήθως περιέχουν λαχανικά, φυτικές πηγές πρωτεΐνης όπως τα ρεβίθια και το tofu, αλλά και άπαχο κρέας ή αυγά, υδατάνθρακες όπως κινόα ή ρύζι και τέλος, ένα ελαφρύ και υγιεινό dressing.

Μερικοί συνδυασμοί για να απολαύσεις το δικό σου Buddha bowl:

Κους κους με σόγια, αβοκάντο, σγουρό μαρούλι, αγγούρι, noodles από κολοκύθι και λαχανάκι Βρυξελλών.

Πατάτες, κύβοι tofu (μαριναρισμένοι με σάλτσα σόγιας, σησαμέλαιο, σιρόπι σφενδάμνου, σκόρδο και τζίντζερ), αβοκάντο, καλαμπόκι, ντοματίνια, μαρούλι, σπανάκι και σουσάμι.

Φαλάφελ με χούμους, κινόα, αγγούρι, baby σπανάκι και σουσάμι.

Γλυκοπατάτα (ψημένη με σάλτσα σόγιας, σκόνη σκόρδου, ρίγανη και Μπαχαρικό κολοκύθας), καλαμπόκι, καλαμαράκια, edamame, ντοματίνια, αβοκάντο και χόρτα.

Λάχανο Μποκ τσόι, ντομάτα, κόλιανδρος, κινόα, μανιτάρια και σουσάμι.

Πράσινη σαλάτα, γλυκοπατάτα, Μπρόκολο Ρομανέσκο, Γλυκομπίζελο, Αρακάς, Πράσινα φασόλια, ντομάτες, Κόκκινο λάχανο, μισό αβοκάντο, ένα αυγό, chia σπόροι, ηλιόσπορος και χυμός λεμονιού.

Πηγή: shape.gr