Προσοχή - Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί ανθότυρο

Πετάξτε το αμέσως

Αρθρογράφος: Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Κωνσταντίνα Τσουκαλά
Προσοχή - Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί ανθότυρο

Σε νέα ανάκληση προϊόντος προέβη ο ΕΦΕΤ. Πιο συγκεκριμένα, πρόκειται για ένα ανθότυρο στο οποίο διαπιστώθηκε παρουσία παθογόνου βακτηρίου.

Η Περιφερειακή Διεύθυνση Πελοποννήσου του ΕΦΕΤ κατά τη διενέργεια ελέγχων στο πλαίσιο του Προγράμματος «Επίσημος Έλεγχος Μικροβιολογικών Κριτηρίων Ασφάλειας Τροφίμων» προχώρησε σε δειγματοληψία τροφίμου με τα εξής στοιχεία: «ανθότυρο», με ημερομηνία παραγωγής 21.11.2021 και ημερομηνία ανάλωσης έως ένα μήνα μετά την ημερομηνία παραγωγής. Το εν λόγω προϊόν παράγεται από την επιχείρηση Νικόλαος Τσατσούλης & ΥΙΟΙ Ο.Ε.

Το δείγμα εξετάστηκε από τα Εργαστήρια Δοκιμών και Ερευνών Τροφίμων Αθήνας του ΕΦΕΤ, όπου διαπιστώθηκε η παρουσία του παθογόνου βακτηρίου Listeria monocytogenes.

Έπειτα από αυτή τη διαπίστωση, ο Ε.Φ.Ε.Τ. απαίτησε την άμεση απόσυρση/ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας από το ανωτέρω προϊόν από την εσωτερική αγορά. Παράλληλα, οι καταναλωτές που το έχουν ήδη προμηθευτεί καλούνται να μην το καταναλώσουν ενώ ο ΕΦΕΤ ανακαλεί και ρολό κοτόπουλου.

Αυτό το ανθότυρο ανακαλείται από τον ΕΦΕΤ

ΕΦΕΤ ανθότυρο

Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί και τυροσαλάτα

Συναγερμός σήμανε σε τυροσαλάτα, στην οποία διαπιστώθηκε υπέρβαση των ανωτάτων επιτρεπόμενων από τη νομοθεσία ορίων που αφορούν στα πρόσθετα βενζοϊκό και σορβικό οξύ. Ο ΕΦΕΤ μάλιστα, προχώρησε στην ανάκληση της.

Ειδικότερα η Περιφερειακή Διεύθυνση Κεντρικής Μακεδονίας, κατά τη διενέργεια ελέγχων, στο πλαίσιο του επίσημου ελέγχου έτους 2021 για την παρακολούθηση των επιπέδων των προσθέτων, προέβη σε δειγματοληψία τυροσαλάτας με τα παρακάτω στοιχεία: «ΤΥΡΟΣΑΛΑΤΑ ΚΡΟΝΟΣ», βάρους 250 γρ., ημερομηνία ανάλωσης 03 ΔΕΚ. 2021, εταιρεία παρασκευής «ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΧΡΥΣΗ - ΣΑΛΑΤΕΣ ΚΡΟΝΟΣ», που βρίσκεται στη Συκιά Σερρών.

Το συγκεκριμένο τρόφιμο, εξετάσθηκε από το Α' Τμήμα, της Χημικής Υπηρεσίας Κεντρικής Μακεδονίας, της Γενικής Δ/νσης του Γενικού Χημείου του Κράτους, της Α.Α.Δ.Ε., όπου διαπιστώθηκε υπέρβαση των ανωτάτων επιτρεπόμενων από τη νομοθεσία ορίων που αφορούν στα πρόσθετα βενζοϊκό και σορβικό οξύ.

Ο ΕΦΕΤ απαίτησε την άμεση ανάκληση του συνόλου της συγκεκριμένης παρτίδας του εν λόγω προϊόντος και ήδη βρίσκονται σε εξέλιξη οι σχετικοί έλεγχοι. Παράλληλα, καλεί τους καταναλωτές που έχουν προμηθευτεί το συγκεκριμένο προϊόν να μην το καταναλώσουν.

Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί την τυροσαλάτα Κρόνος

TAGS