Δευτέρα, 08 Μαρτίου 2021 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Τα λάθη που καταστρέφουν τη διακόσμηση του σαλονιού σου- Πώς θα τα διορθώσεις;

Τα λάθη που καταστρέφουν τη διακόσμηση του σαλονιού σου- Πώς θα τα διορθώσεις;
DECO & ΣΠΙΤΙΑ 10.08.2016 15:04

Αν νομίζετε πως τα κάνετε όλα σωστά είστε πολύ γελασμένοι. Υπάρχουν λεπτομέρειες τις οποίες πρέπει να προσέξετε για να μπορέσει το σαλόνι σας να γίνει λειτουργικό για εσάς και την οικογένειά σας.

Αποστάσεις Πόσες φορές έχει χρειαστεί να μετακινήσετε κάποιο αντικείμενο (σκαμπό, καρέκλα, coffee table) για να περάσετε; Αν η απάντηση είναι πολλές, τότε σίγουρα θα έχετε τοποθετήσει λάθος τα έπιπλα στο σαλόνι σας. Η Martha Stewart προτείνει όλοι οι διάδρομοι (τα περάσματα) να έχουν πλάτος περίπου ένα μέτρο για να μπορείτε να περνάτε άνετα μέσα από αυτά και μισό μέτρο να είναι οι αποστάσεις ανάμεσα σε καναπέδες και coffee tables. Από την άλλη μεριά αν θέλετε να κάνετε τον χώρο σας πιο οικείο και φιλόξενο θα πρέπει να απομακρύνετε τα έπιπλά σας από τους τοίχους έστω και λίγο έτσι ώστε να είναι όλα πιο κοντά μεταξύ τους.

Φωτισμός Το τι είδους φωτισμό θα χρησιμοποιήσετε σε κάθε μέρος του σαλονιού σας παίζει πολύ σημαντικό ρόλο. Ο φωτισμός του σαλονιού πρέπει να είναι «ευέλικτος» ανάλογα με τις δραστηριότητες που κάνετε σε κάθε σημείο του. Δεν μπορείτε να διαβάσετε ή να παίξετε επιτραπέζια παιχνίδια με ζεστό, χαλαρό, απαλό φωτισμό ο οποίος είναι ιδανικος για χαλάρωση μετά το φαγητό. Όπως, επίσης, δεν μπορείτε να δείτε ταινία στην τηλεόραση με πολύ δυνατά φώτα τα οποία κάνουν τη χαλάρωση αδύνατη. Επιλέξτε μικρά φωτιστικά για τις γωνιές που συνηθίζετε να διαβάζετε.

apo

 

Χρώμα επίπλων Το ξέρατε ότι ξεβάφετε τα έπιπλά σας χωρίς να το καταλαβαίνετε; Σκεφτείτε πόσο μπορεί ο φυσικός φωτισμός που έρχεται απ’ έξω να κάνει τα έπιπλα, τα βιβλία και τον ηλεκτρονικό σας εξοπλισμό σας να ξεθωριάσει. Το ύφασμα από τους καναπέδες θα ξεθωριάσει με την απευθείας έκθεση στον ήλιο ενώ το ίδιο θα συμβεί με τα έργα τέχνης σας αν δεν τα περάσετε με κάποιο ειδικό υλικό που θα τα προστατεύει από τις ηλιακές ακτινοβολίες. Καλό είναι να αποθηκεύετε τα βιβλία και τα DVD σας σε σημεία που δεν εκτίθενται απευθείας στον ήλιο. Επίσης, μπορείτε να αλλάξετε θέσεις στα πιο ευαίσθητα έπιπλά σας έτσι ώστε να μην ξεθωριάζουν.

Προστατευτείτε από τις υψηλές θερμοκρασίες και τις βλαβερές ακτινοβολίες του ήλιου βρίσκοντας ποια είναι η σωστή τέντα για εσάς!

Διακοσμείτε για τον εαυτό σας και όχι για τους άλλους Αυτό είναι κάτι που δεν πρέπει να ξεχνάτε. Το σαλόνι δεν υπάρχει για να το χαίρονται οι άλλοι. Υπάρχει για να το χαλαρώνετε εσείς σε αυτό και να το χαίρεστε διακοσμώντας το με το προσωπικό σας γούστο. Φτιάξτε τον χώρο σας με τέτοιο τρόπο ώστε να μπορείτε να κάνετε σε αυτό όλα όσα θέλετε να κάνετε, να διαβάζετε, να παίζετε και να βλέπετε ταινίες.

 

Διαβάστε ακόμα στο youweekly.gr:

7 tips για να κρατάτε πάντα το σπίτι σας σε ταξη!

8 αντικείμενα που μπορείτε να κορνιζάρετε για να δώσετε μονάδικο στυλ στο σπίτι!

Δώσε στυλ στο μπαλκόνι σου με πρωτότυπα έπιπλα κήπου

Τα καλύτερά μας σήμερα:

Απίστευτη δήλωση από την Άννα Κορακάκη: Γιατί δεν αφιέρωσε το μετάλλιο στην Ελλάδα; (VIDEO)

Ο Χριστός και η Παναγία! Αγαπημένη ηθοποιός βγήκε αγνώριστη από σαλόνι ομορφιάς (Photos)

Γεννητούρια στη showbiz! Πασίγνωστο ζευγάρι απέκτησε το τρίτο του παιδί

Share