Ρίξε λίγη μαγειρική σόδα την ώρα που βράζεις αυγό - Απίστευτο αυτό που θα συμβεί μόλις σβήσεις το μάτι

Το κόλπο που θα κάνετε συνέχεια

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Ρίξε λίγη μαγειρική σόδα την ώρα που βράζεις αυγό - Απίστευτο αυτό που θα συμβεί μόλις σβήσεις το μάτι

Όπως έχουμε πει πάρα πολλές φορές η μαγειρική σόδα κάνει θαύματα, τόσο σε θέματα καθαριότητας, όσο και σε θέματα ομορφιάς. Αυτή τη φορά όμως θα μιλήσουμε για μαγειρική, αφού μπορείς να την χρησιμοποιήσεις στο βράσιμο των αυγών.

Συγκεκριμένα, μπορείς να ρίξεις ένα μικρό κουταλάκι μέσα στο μπρίκι την ώρα που το αυγό ή τα αυγά σου βράζουν, πριν ακόμη κλείσεις το μάτι γιατί είναι έτοιμη.

Σε τι βοηθά η μαγειρική σόδα στα αυγά;

Βράσιμο αυγών μαγειρική σόδα
Πηγή φωτογραφίας pixabay.com - monicore

Σίγουρα σας έχει συμβεί να ξεφλουδίσετε το τσόφλι μαζί με το ασπράδι του, με αποτέλεσμα να χαλάσει. Αυτό συμβαίνει επειδή το αυγό είναι φρέσκο και το ασπράδι είναι κολλημένο στο τσόφλι. Όταν λοιπόν βράσει με μαγειρική σόδα το ξεφλούδισμα θα γίνει μέσα σε δευτερόλεπτα.

Πηγή εξωτερικής φωτογραφίας pixabay.com - pezibear

Οι κίνδυνοι της μαγειρικής σόδας

Δέρμα

Η επιδερμίδα μας είναι ελαφρώς όξινη. Αυτό τη βοηθά στην ενυδάτωση και την απομάκρυνση των επικίνδυνων βακτηριδίων. Αν έχετε ευαίσθητο δέρμα, οι αλκαλικές ουσίες θα την ερεθίσουν.

Μαλλιά

Κάποιοι άνθρωποι αντί για σαμπουάν χρησιμοποιούν μίγμα μαγειρικής σόδας και μηλόξυδου στα μαλλιά. Με τον καιρό αυτό θα προκαλέσει ζημιά. Όπως το τριχωτό της κεφαλής, έτσι και τα μαλλιά είναι φυσικά όξινα και η μαγειρική σόδα θα προκαλέσει φριζάρισμα και τα μαλλιά θα μπερδεύονται και θα σπάνε.

Άσκηση

Ίσως θα έχετε ακούσει ότι οι δρομείς πίνουν διάλυμα μαγειρικής σόδας πριν από έναν αγώνα. Όμως, η υπερβολική δόση είναι επικίνδυνη επειδή το όξινο ανθρακικό ασβέστιο είναι ελαφρά τοξικό και ο γαστρεντερικός ερεθισμός προκαλεί ανησυχία.