10 μυστικά για να κάνεις τα σνίτσελ σου σαν από την Βιέννη!

Δεν θα μείνει ούτε φρυγανιά για πανάρισμα!

10 μυστικά για να κάνεις τα σνίτσελ σου σαν από την Βιέννη!

Έχουμε 10 μυστικά για να κάνεις τα σνίτσελ σου σαν από την Βιέννη! Είναι όλα δοκιμασμένα...

Το πανάρισμα, το κόψιμο, κάποια υλικά αλλά και ο τρόπος τηγανίσματος, παίζουν πολύ σημαντικό ρόλο για το τέλειο σνίτσελ. Για να δούμε λοιπόν πώς θα ετοιμάσουμε το τέλειο βιεννέζικο σνίτσελ ακολουθώντας μικρά μυστικά.

Τα μυστικά του τέλειου βιεννέζικου σνίτσελ
1. Το σνίτσελ γίνεται με μοσχαρίσιο ή χοιρινό κρέας, όμως μπορείτε άνετα να το κάνετε και με κοτόπουλο.

2. Πείτε από τον κρεοπώλη σας να σας το κόψει σε πολύ λεπτά κομμάτια και να το "χτυπήσει", καλύτερα με το χέρι κι όχι στο ειδικό μηχάνημα.

3. Μπορείτε να ετοιμάσετε τα σνίτσελ την ημέρα που αγοράζετε κρέας από τον κρεοπώλη, να τα πανάρετε κι έτσι να τα αποθηκεύσετε στην κατάψυξη. Και καλύτερα θα "δέσει" η κρούστα κι εσείς θα έχετε μια γρήγορη λύση όποια μέρα της εβδομάδας αποφασίσετε να τηγανίσετε τα σνίτσελ.

Διαιτητικές κοτομπουκιές: Φάε το αγαπημένο σου φαγητό χωρίς τύψεις!

4. Για τέλεια λεπτά βιεννέζικα σνίτσελ ακολουθήσε το εξής μυστικό: Tυλίξτε τα σε μεμβράνη και χτυπήστε τα στο σπίτι πριν τα πανάρετε.

5. Ένα νόστιμο μυστικό είναι να αλείψετε με λίγη μουστάρδα κάθε σνίτσελ πριν ξεκινήσετε το πανάρισμα.

6. Πάντα η σειρά είναι η εξής: Αλεύρι, αυγά, τριμμένη φρυγανιά.

7. Το αλάτι, το πιπέρι κι όποια άλλα μπαχαρικά θέλετε θα τα βάλετε στο μείγμα με τα αυγά.

8. Αφού έχετε βουτήξει τα σνίτσελ στο αλεύρι κι έπειτα στα αυγά, αφαιρέστε όποια επιπλέον ποσότητα αυγού κρατώντας κάθε σνίτσελ μ΄ένα πηρούνι. Αμέσως μετά αφήστε τα σ΄ένα πιάτο για τουλάχιστον 20 λεπτά πριν τα βουτήξετε στην φρυγανιά.

9. Υπάρχουν πολλές εναλλακτικές για το μείγμα της φρυγανιάς. Μπορείτε να την αντικαταστήσετε με κουάκερ, που θα το έχετε χτυπήσει στο μούλτι ή θ΄ανακατέψετε τη φρυγανιά με ξηρούς καρπούς. Ακόμη και λίγη τριμμένη παρμεζάνα μπορείτε να βάλετε στο τελευταίο μείγμα.

10. Για να ψηθούν σωστά τα σνίτσελ και να γίνουν ξεροψημένα και ζουμερά πρέπει το λάδι να είναι πολύ καυτό πριν τα βάλετε να τηγανιστούν, περίπου στους 160 βαθμούς. Επίσης μην τα στριμώξετε σ΄ένα τηγάνι, αλλά αφήστε τα το καθένα να ψηθεί μόνο του. Εξάλλου δεν χρειάζεται κάθε σνίτσελ αν είναι σωστά και λεπτά κομμένο παραπάνω από 2 λεπτάκια.

Οι Βέλγοι ξέρουν! Αυτή είναι η καλύτερη συνταγή για τηγανιτές πατάτες!

Οι Βέλγοι ξέρουν από φαγητό, αφού έχουν την καλύτερη συνταγή για τηγανιτές πατάτες. Ποια είναι όμως η συνταγή τους και βγαίνουν τόσο νόστιμες;

Η αλήθεια είναι πως δεν υπάρχει κάποιο τρελό μυστικό που τις κάνει τόσο τραγανές αλλά ένα πολύ μικρό κόλπο. Οι πατάτες τηγανίζονται 2 φορές. Την πρώτη φορά τηγανίζονται για να γίνουν μαλακές. Τη δεύτερη φορά μπορεί να τηγανιστούν ακόμα και ώρες μετά, λίγο πριν σερβιριστούν, για να αποκτήσουν αυτό το υπέροχο χρυσαφί χρώμα και να γίνουν σούπερ τραγανές.

Για να τις φτιάξετε και εσείς δεν θα χρειαστείτε ειδικό εξοπλισμό. Καλό είναι πάντως το τηγάνι σας να έχει αρκετά χοντρή βάση. Επίσης θα χρειαστείτε μια τρυπητή κουτάλα.

Μόνο για καλοφαγάδες: Γεμιστές πατάτες στον φούρνο με κοτόπουλο και λιωμένα τυριά...

Αυτή είναι η καλύτερη συνταγή για τηγανιτές πατάτες

Επίσης θα χρειαστείτε: 3-4 φλ. λάδι για τηγάνισμα, 1 κιλό πατάτες και αλάτι.

Ρίξτε αρκετό λάδι για τηγάνισμα στο τηγάνι. Αφήστε το να κάψει.

Κόψτε τις πατάτες σε στικς. Στεγνώστε τις με μια καθαρή πετσέτα. Χωρίστε τις σε κούπες. Μην τηγανίζετε πάνω από μια κούπα τη φορά.

Μόλις το λάδι κάψει, αρχίστε να τηγανίζετε κάθε κούπα με πατάτες για 4-5 λεπτά. Θέλετε απλά να μαλακώσουν και όχι να αποκτήσουν χρώμα.

Όταν θελήσετε να σερβίρετε τις πατάτες σας ζεστάνετε και πάλι το λάδι. Τηγανίστε και πάλι τις πατάτες σας (όχι όλες μαζί, όπως ακριβώς το κάνατε και πριν). Αυτή τη φορά αφήστε τις για 1-2 λεπτά.

Βγάλτε τις σε πιάτο στο οποίο έχετε στρώσει χαρτί κουζίνας για να απορροφηθεί το πολύ λάδι. Πασπαλίστε με αλάτι και σερβίρετε.

Μην σκεπάζετε ποτέ τις πατάτες σας για να παραμείνουν ζεστές. Το μόνο που θα καταφέρετε θα είναι να τις κάνετε να μαλακώσουν πολύ.

Πηγή: spirossoulis.com