Αυτό είναι το απόλυτο δροσερό γλυκό για το καλοκαίρι

Ένα δροσερό γλυκό ψυγείου για τις καυτές ημέρες του καλοκαιριού

Αυτό είναι το απόλυτο δροσερό γλυκό για το καλοκαίρι

Θέλεις κάτι γλυκό αλλά όχι με πολλές θερμίδες γιατί ήρθε το καλοκαίρι; Εδώ έχουμε την συνταγή για ένα light, δροσερό και γευστικό γλυκό.

Ένα υπέροχο, δροσερό, ανάλαφρο και γευστικότατο γλυκό ψυγείου μα άρωμα μπανάνας. Το τέλειο επιδόρπιο, το ιδανικό γλύκισμα για το καλοκαίρι και όχι μόνο, για όλες τις ώρες και όλες τις περιστάσεις.

Μια απλή εύκολη και γρήγορη συνταγή για να απολαύσετε εσείς και οι καλεσμένοι σας το απόλυτο γλυκό με στρώσεις θρυμματισμένων μπισκότων όρεο Βανίλια Golden, κρέμα τυριού με σαντιγί και κρέμα βανίλιας. Απλά δοκιμάστε το!!!

Υλικά συνταγής

25 μπισκότα όρεο Βανίλια Golden
6 κ.σ. βούτυρο, λιωμένο
230 γρ. μαλακό τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
¼ φλ. τσαγιού ζάχαρη, ψιλή κρυσταλλική
250 γρ. έτοιμη σαντιγί
2 φακελάκια (43 γρ. το ένα) άνθος αραβοσίτου με άρωμα μπανάνας [*]
γάλα σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας άνθος αραβοσίτου
5-6 μπισκότα όρεο Βανίλια Golden ψιλο-θρυμματισμένα + 1 μπανάνα κομμένη σε ροδέλες, για γαρνίρισμα

Εκτέλεση συνταγής

Ξεκινάτε το γλυκό σας με τη παρασκευή της κρέμα αραβοσίτου, σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας. Τη μεταφέρετε σε ένα μπολ και την αφήνετε στην άκρη να κρυώνει, ανακατεύοντας ανά διαστήματα για να μη δημιουργηθεί κρούστα στην επιφάνεια.

Εν τω μεταξύ, παίρνετε ένα τετράγωνο ταψάκι με διάσταση βάσης 22 εκ. περίπου και το στρώνετε καλά στη βάση και τα τοιχώματα με πλαστική μεμβράνη που να προεξέχει 2 εκ. περίπου πάνω από τα τοιχώματα.

Θρυμματίζετε σε μούλτι τα μπισκότα όρεο σε μικρά κομματάκια. Τα μεταφέρετε σε μπολ, προσθέτετε και το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύετε να ενσωματωθούν.

Αδειάζετε στο μείγμα στο ταψάκι και το στρώνετε ομοιόμορφα στη βάση, πατώντας το ελαφρώς με τα χέρια σας. Το βάζετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 10 λ.

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε το τυρί κρέμα και τη ζάχαρη και τα χτυπάτε με το μίξερ χειρός μέχρι να ενσωματωθούν και έχετε ένα λείο αφράτο μείγμα. Προσθέτετε 1 φλ. τσαγιού σαντιγί, μειώνετε τη ταχύτητα του μίξερ στο χαμηλό και χτυπάτε για λίγα δευτερόλεπτα ή μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως η σαντιγί. Στρώνετε το μείγμα τυριού πάνω από τη μπισκοτένια βάση, ισιώνετε την επιφάνεια και το βάζετε στο ψυγείο για άλλα 8-10 λ.

Όταν χλιαρίνει η κρέμα αραβοσίτου και έχει σφίξει ελαφρώς (όχι πολύ) την απλώνετε με ένα κουτάλι, κουταλιά κουταλιά, ομοιόμορφα πάνω από τη στρώση τυριού. Βάζετε πάλι το γλυκό σας στο ψυγείο μέχρι να πήξει καλά τη κρέμα αραβοσίτου. Στη συνέχεια απλώνετε από πάνω την υπόλοιπη σαντιγί και γαρνίρετε με έξτρα θρυμματισμένα όρεο και μερικές ροδελίτσες μπανάνας. Το βάζετε στο ψυγείο για 2 ώρες πριν το σερβίρετε.

Σημείωση: Προαιρετικά προσθέστε 1 μπανάνα κομμένη σε ροδελίτσες ανάμεσα στις στρώσεις του μείγματος τυριού και της κρέμας αραβοσίτου μπανάνας.

[*] Κρέμα αραβοσίτου με άρωμα μπανάνας θα βρείτε σε συσκευασία Άνθος Αραβοσίτου ΓΙΩΤΗΣ διάφορες γεύσεις” Περιέχει 6 γεύσεις Βανίλια, Σοκολάτα, Μπανάνα, Φράουλα, Λεμόνι και Πορτοκάλι.

Αν δεν προτίθεστε να χρησιμοποιήσετε τις υπόλοιπες κρέμες προτείνουμε να αντικαταστήσετε τη κρέμα αραβοσίτου με άρωμα μπανάνας με κρέμα αραβοσίτου με άρωμα βανίλιας ή λεμονιού οι οποίες πωλούνται σε μεμονωμένα φακελάκια των 43 γρ.

Τούρτα-κόλαση παγωτό milkshake! Με τραγανή βάση με Όρεο!

Μια υπέροχη, πανεύκολη στη παρασκευή της τούρτα παγωτό milkshake (μιλκσέικ), με τραγανή βάση με μπισκότα Όρεο, γαρνιρισμένη με mini M & M και Coco Pops.

H χαρά των μικρών παιδιών και όχι μόνο. Μια πολύ εύκολη και γρήγορη συνταγή (από εδώ) για μια λαχταριστή τούρτα που σίγουρα θα ξετρελάνουν μικρούς και μεγάλους σε όλες τις περιστάσεις.

Υλικά συνταγής
Για τη βάση όρεο:
280 γρ. μπισκότα Oreo
105 γρ. (3/4 φλ.+1 κ.σ.) βούτυρο + επιπλέον για άλειμμα ταψιού
Για τη γέμιση παγωτό Milkshake:
480 ml (2 φλ.) κρέμα γάλακτος πλήρης 35-36%, κρύα
240 ml (1 φλ. τσαγιού) ζαχαρούχο γάλα
56 γρ. (½ φλ.) Nesquik σοκολατένια σκόνη
100 γρ. (²⁄3 φλ.) μαύρη σοκολάτα κουβερτούρας, κομμένη σε κομμάτια
Για γαρνίρισμα:
25 γρ. (½ φλ.) σοκολατένια δημητριακά Coco Pops
90 γρ. (½ φλ.) mini M & M

Εκτέλεση συνταγής
Βουτυρώνετε ένα ταψάκι/φόρμα με αποσπώμενη βάση με διάμετρο βάσης 23 εκ. Στρώνετε, προαιρετικά, τη βάση του με χαρτί ψησίματος και το αφήνετε στην άκρη. Για τη βάση όρεο: Θρυμματίζετε σε μπλέντερ τα μπισκότα όρεο σε σκόνη. Λιώνετε το βούτυρο σε κατσαρολάκι ή στο φούρνο μικροκυμάτων το ρίχνετε στα θρυμματισμένα όρεο και χτυπάτε μέχρι να ενσωματωθούν και έχετε ένα μείγμα σαν βρεγμένη άμμο. Ρίχνετε το μείγμα στο ταψάκι και πιέζοντάς το με τα χέρια σας το στρώνετε ομοιόμορφα σε όλη την επιφάνεια της βάσης. Το βάζετε στη κατάψυξη να παγώνει η βάση μέχρι να φτιάξετε τη γέμιση. Για τη γέμιση παγωτό Milkshake:Ρίχνετε τη κρύα κρέμα γάλακτος σε ένα μεγάλο μπολ και τη χτυπάτε με το μίξερ χειρός σε υψηλή ταχύτητα μέχρι να έχετε μια πηχτή σαντιγί. [*] Σε άλλο μεγάλο μπολ ρίχνετε το ζαχαρούχο γάλα και τη σκόνη Nesquik και τα ανακατεύετε πολύ καλά μέχρι να ενσωματωθούν.

Λιώνετε τα κομματάκια μαύρης κουβερτούρας σε φούρνο μικροκυμάτων ή σε μπεν μαρί και μόλις λιώσει καλά τη ρίχνετε το μείγμα ζαχαρούχου ανακατεύοντας διαρκώς μέχρι να έχετε ένα σοκολατένιο ομογενοποιημένο μείγμα. Μέσα στο μείγμα ζαχαρούχου προσθέτετε τη σαντιγί και ανακατεύετε απαλά, με αργές κυκλικές κινήσεις από κάτω προς τα επάνω μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως. Ρίχνετε το μείγμα στο ταψί, πάνω από τη βάση όρεο και το στρώνετε ομοιόμορφα. Καλύπτετε το ταψί με αλουμινόχαρτο ή πλαστική μεμβράνη και βάζετε το παγωτό σας στη κατάψυξη για τουλάχιστον 6-8 ώρες ή ιδανικά και για ένα ολόκληρο βράδυ για να παγώσει καλά. Περίπου 10-15 λ πριν τη σερβίρετε βγάζετε τη τούρτα σας να μαλακώσει ελαφρώς και τη διακοσμείτε στρώνοντας στην επιφάνεια της τούρτας τα Coco Pops και τα mini M&M, τη κόβετε σε κομμάτια και γαρνίρετε.

[*] Για να πετυχαίνετε πάντα τη τέλεια πηχτή σαντιγί:

Η κρέμα γάλακτος που θα χρησιμοποιήσετε πρέπει να είναι πλήρης σε λιπαρά κι όχι light.
Για να γίνει σφιχτή κι αφράτη η σαντιγί πρέπει να χτυπηθεί σε γρήγορη ταχύτητα του μίξερ και όσο είναι αρκετά παγωμένη από το ψυγείο ή για λίγα λεπτά πριν το χτύπημα στη κατάψυξη.
Με το που θα γίνει η σαντιγί σταματάτε αμέσως το χτύπημα. Σε αντίθετη περίπτωση η σαντιγί “θα κόψει”.
Αν θέλετε πολύ σφιχτή σαντιγί μαζί με την κρέμα γάλακτος ρίξτε 5 σταγόνες χυμού λεμονιού – όχι παραπάνω για να μη χαλάσει η γλυκιά γεύση της – και στη συνέχεια χτύπησέ τη στο μίξερ στην υψηλότερη ταχύτητα.
Μη προσθέτετε τη ζάχαρη άχνη (ή κακάο σκόνη, ή βανίλια ή λικέρ κ.λ.π.) μαζί με τη κρέμα γάλακτος. Μόνο όταν πήξει προσθέτετε τη ζάχαρη κι όχι από την αρχή.