Όνειρο το γιαουρτογλυκό ψυγείου με ξύσμα από λεμόνι και δυόσμο - Θα πάθετε σοκ!

Σε 5 λεπτά στο πιάτο σου

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Όνειρο το γιαουρτογλυκό ψυγείου με ξύσμα από λεμόνι και δυόσμο - Θα πάθετε σοκ!

Θα πάθετε σοκ με αυτό το γιαουρτογλυκό ψυγείου! Είναι όνειρο κι έχει τις πιο καλοκαιρινές γεύσεις! Λεμόνι και δυόσμο!

Θα το έχετε έτοιμο σε ελάχιστα λεπτά και θα ξετρελάνετε τους πάντες!

Τα υλικά που χρειαζόμαστε:

  • 600 γρ. γιαούρτι στραγγιστό πλήρες
  • 250 γρ. κρέμα γάλακτος
  • 1 κουτί γάλα ζαχαρούχο
  • χυμό από 2-3 λεμόνια
  • ξύσμα από 1 λεμόνι (βιολογικό, ακέρωτο και όσο πιο φρέσκο γίνεται)

Βέβαια, ένα είναι το γλυκό που έχει ξετρελάνει το διαδίκτυο! Δείτε το εδώ, το κάνουν όλοι οι διάσημοι!

Για τη διακόσμηση (προαιρετικά)

  • λίγα μπισκότα της αρεσκείας σας (ολικής, ίσως τύπου digestive)
  • λίγα φυλλαράκια φρέσκο δυόσμο

Πώς το φτιάχνουμε:

  • Θα χρειαστούμε μια ευρύχωρη λεκάνη για να κάνουμε με άνεση το ανακάτεμα, κατά προτίμηση μεταλλική. Αν όχι, ό,τι σας βρίσκεται, ακόμη και κατσαρόλα μας κάνει.
  • Βγάζουμε την κρέμα γάλακτος από το ψυγείο και τη χτυπάμε σε μια σχετικά σφιχτή σαντιγύ (προσοχή μη σας κόψει - με το μαλακό!).
  • Ενσωματώνουμε σιγά-σιγά το γιαούρτι ανακατεύοντας μ’ ένα σύρμα ή με το μίξερ στην πολύ χαμηλή ταχύτητα. Προσθέτουμε το ζαχαρούχο και στη συνέχεια σιγά-σιγά το λεμόνι και το ξύσμα.
  • Στη φάση που προσθέτετε το λεμόνι και το ξύσμα, δοκιμάζετε για να δείτε πόσο λεμονάτο το θέλετε. Αν επίσης το θέλετε πιο γλυκό, προσθέστε λίγο ζαχαρούχο ακόμα, αν και νομίζω πως δεν χρειάζεται.
  • Βάζετε το σκεύος με το γλυκάκι στο ψυγείο και περιμένετε - όσο πιο πολύ περιμένετε, τόσο καλύτερα.
  • Αφού λοιπόν παγώσει, το σερβίρουμε σε μπολάκια στολίζοντας μ' ένα φυλλαράκι δυόσμο, λίγο τριμμένο μπισκοτάκι και ελάχιστο ξύσμα λεμόνι.

Γλυκό ψυγείου με γεύση λεμόνι - Λιώνει στο στόμα

Γλυκά ψυγείου με λεμόνι

Γλυκό ψυγείου με γεύση λεμόνι που λιώνει στο στόμα. Μια συνταγή που θα λατρέψουν τόσο οι μικροί όσο και οι μεγάλοι, καθώς είναι εύκολο, γρήγορο αλλά και πάρα πολύ νόστιμο και θα θέλετε να το φτιάχνετε ξανά και ξανά.

Είναι απλά υλικά... αυτά τα υλικά πού έχουμε πάντα στη κουζίνα μάς.

Υλικά

Για το κέικ

  • 3 αυγά
  • 3 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 4,5 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • 1 βανίλια

Για την κρέμα

  • 700 γρ γάλα
  • 4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 3 κουταλιές της σούπας κορν φλουρ
  • 3 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • 1 βανίλια
  • 40 γρ βιτάμ
  • 1 λεμόνι το ξύσμα
  • Για την κρέμα σοκολάτας
  • 150 γρ γάλα
  • 1 κουβερτούρα
  • 1 κουταλιά της σούπας βιτάμ

Σιρόπι

  • 2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
  • 1 κουταλιές της σούπας μέλι
  • 1/2 φλιτζάνι νερό
  • Λίγο χυμό λεμόνι

Εκτέλεση

  • Σε ένα μπόλ χτυπάμε τα αυγά με τη ζάχαρη για 4 λεπτά. Μετά Ρίχνουμε το αλεύρι το μπεικιν παουντερ και τη βανίλια. Ανακατεύουμε καλά, και το ρίχνουμε σε ταψί στρογγυλό 25 εκ. και το ψήνουμε στο φούρνο για 15 με 20 λεπτά σε 160 βαθμούς.
  • Όσο το κέικ ψήνετε, αρχίζουμε με τη κρέμα. Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε το γάλα τη ζάχαρη το αλεύρι και το κορν φλουρ ανακατεύουμε και το βάζουμε στο μάτι τής κουζίνας ανακατεύοντας μέχρι να βράσει και να πήξη. Μετά Ρίχνουμε τη βανίλια το βιταμ και το ξύσμα από 1 λεμόνι.
  • Αφού τελειώνουμε και με τή κρέμα την βγάζουμε από το μάτι τής κουζίνας. Και επίσης βγάζουμε και το κέικ από το φούρνο που θα έχει ψηθεί. Και έτσι φτιάχνουμε το σιρόπι. Σε ένα μικρό μπρίκι βάζουμε 2 κουταλιές ζάχαρη 1 κουταλιά μέλι και μισό φλιτζάνι νερό. Το βράζουμε 2 λεπτά.
  • Με τό σιρόπι που φτιάξαμε πασπαλίζουμε όλοι την επιφάνεια τού κέικ και ρίχνουμε την κρέμα πάνω από το κέικ. Και το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να φτιάξουμε την σοκολατένια κρέμα.
  • Και τέλος αρχίζουμε με την τελευταία κρέμα. Σε μία κατσαρόλα ρίχνουμε τό γάλα και την κουβερτούρα σε κομματάκια, τό βάζουμε στο μάτι τής κουζίνας ανακατεύοντας μέχρι να λιώσει, ρίχνουμε το βιταμ, όταν βλέπουμε ότι είναι έτοιμο το ρίχνουμε πάνω από το γλυκό. Και το αφήνουμε στο ψυγείο τουλάχιστον δυόμισι ώρες.