MasterChef 5 - highlights 20/5: Η ένταση του Παύλου με τον Διονύση, τα νεύρα και η αποχώρηση του Ιωάννη

Όσα είδαμε στον 1ο ημιτελικό

Ελένη Ζουγανέλη
Youweekly Editor
MasterChef 5 - highlights 20/5: Η ένταση του Παύλου με τον Διονύση, τα νεύρα και η αποχώρηση του Ιωάννη

Στο χθεσινό επεισόδιο του MasterChef 5 είδαμε τον Ιωάννη να αποχωρεί, μετά τα νεύρα του με τον Διονύση, αφού ούτε και ο Παύλος τον ήθελε για να συνεργαστούν.

Τα 20/5 highlights του MasterChef 5

Ένταση στην κουζίνα - «Εγώ δεν συνεργάζομαι με τον Διονύση»

Με εντάσεις ξεκίνησε επεισόδιο μιας και οι κριτές κάλεσαν τους παίκτες να χωριστούν σε ζευγάρια και ο Παύλος έκανε τα πάντα για να μην πάει να μαγειρέψει μαζί με τον Διονύση μετά και από την κόντρα που υπήρξε μεταξύ τους στην ομαδική δοκιμασία.

Με το που έγινε η ανακοίνωση όλοι εκτός της Μαρίνας και του Αλέξανδρου, πήγαν γύρω από τη Μαργαρίτα και ο Ιωάννης επέμενε να πάνε μαζί. Η Μαργαρίτα δεν ήθελε να στεναχωρήσει κανένα και ζήταγε από τους υπόλοιπους να αποφασίσουν.

Ο Παύλος εκείνη τη στιγμή ξεκαθάρισε πως δεν έχει σκοπό να πάει μαζί με τον Διονύση μιας και δεν μπορεί να συνεργαστεί μαζί του. Ο Ιωάννης, παρόλο που είναι φίλος του Διονύση επίσης δεν ήθελε να πάει μαζί του.

Τελικά, η Μαργαρίτα πήγε με τον Παύλο και άφησε τον Ιωάννη με τον Διονύση αν και δεν έκρυψε την ενόχλησή του με αυτό που συνέβη.

Μαργαρίτα: «Τον λυπήθηκα τον Διονύση, δεν τον ήθελε κανείς»

O Διονύσης βρέθηκε σε πολύ δύσκολη θέση αφού κανένας από τους συμπαίκτες δεν ήθελε να συνεργαστεί μαζί του στη δοκιμασία με τα ζευγάρια. Η Μαργαρίτα ήταν η μόνη που πρότεινε να μαγειρέψουν μαζί.

Ο Παύλος πρώτος «πάτησε πόδι» και απαίτησε να μην δουλέψει με τον Διονύση ενώ στη συνέχεια ακολούθησε και ο Ιωάννης. Η Μαργαρίτα σε δηλώσεις που έκανε στην κάμερα εξήγησε πως τον λυπήθηκε λίγο για αυτό που έγινε.

«Είναι ατομιστής. Ακόμα και στις ομαδικές όταν του λες για μία δική σου ιδέα, δεν την συμπληρώνει αλλά σου προτείνει κάτι εντελώς διαφορετικό», είπε αρχικά ο Παύλος.

Το λόγο στη συνέχεια πήρε η Μαργαρίτα που είπε: «Εγώ πάντως σήμερα τον λυπήθηκα, δεν τον ήθελε κανείς».

Εκτός εαυτού ο Ιωάννης με τον Διονύση - «Άντε γ...σου»

O Ιωάννης συνεργάστηκε παρά τη θέλησή του με τον Διονύση και το αποτέλεσμα που έβγαλαν δεν ήταν και τόσο καλό, εξαιτίας ενός λάθους που έκανε ο τελευταίος, το οποίο εξόργισε τον Ιωάννη.

Συγκεκριμένα, ο Διονύσης δεν κατάφερε να βάλει τη σάλτσα στο πιάτο γιατί του έκοψε και όπως εξήγησαν οι κριτές, το στοιχείο αυτό ήταν απαραίτητο για να «δέσει» η προσπάθειά του.

Ο Ιωάννης ήταν πραγματικά εξοργισμένος με αυτό που έγινε και δεν έκρυψε το θυμό του όταν βρέθηκε μόνος του μπροστά στην κάμερα.

«Για ένα λάθος το οποίο δεν ήρθε από εμένα, μπορεί να φύγω από το παιχνίδι. Όλοι κάνουμε λάθη αλλά σε αυτό το σημείο πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι. Άντε γ...σου ρε φίλε τι να την κάνω τη συγγνώμη σου», είπε χαρακτηριστικά ο Ιωάννης.

Νικητές της δοκιμασίας η Μαρίνα και ο Αλέξανδρος

Oι διαγωνιζόμενοι κλήθηκαν να δουλέψουν σε ζευγάρια και να ανταποκριθούν όσο καλύτερα μπορούν σε μία άκρως απαιτητική δοκιμασία. Το ζευγάρι που κατάφερε να ξεχωρίσει ωστόσο ήταν η Μαρίνα και ο Αλέξανδρος.

Η προσπάθειά τους εντυπωσίασε τους κριτές και κάπως έτσι, η Μαργαρίτα, ο Παύλος, και ο Ιωάννης με τον Διονύση βρέθηκαν στη θέση του υποψηφίου προς αποχώρηση, αυτή τη φορά όμως ατομικά.

Το πιάτο της Μαργαρίτας και του Παύλου ήταν πολύ καλό ενώ την ίδια στιγμή αυτό του Διονύση και του Ιωάννη είχε αστοχίες.

Αποχώρησε ο Ιωάννης

Ο νεαρός μάγειρας είχε στόχο να φτάσει στον τελικό. Η αναποδιά που είχε ωστόσο στο Mystery Box και στη συνεργασία του με τον Διονύση ήταν αρκετή για να τον στείλει στον τάκο και να αντιμετωπίσει μερικούς από τους πιο δυνατούς μάγειρες του διαγωνισμού.

Εκεί οι παίκτες έπρεπε να μαγειρέψουν ένα εξαιρετικά απαιτητικό πιάτο με πολλά στοιχεία, τα οποία επίσης δυσκόλεψαν τους παίκτες.

Ο Ιωάννης συγκέντρωσε τους λιγότερους βαθμούς και έτσι ήταν ο παίκτης που έφυγε οριστικά από τον διαγωνισμό, για δεύτερη φορά, αφού είχε επιστρέψει πριν από μερικές εβδομάδες.

MasterChef  Ιωάννης Αυλωνίτης