Κόκκινο Ποτάμι(9/10): Ο Δρ. Νικολαίδης παρακαλάει τον Ισμαήλ να σώσει τη Λουσίν και τον Γρηγόριο

Απόψε στις 21.00 στο OPEN

Γεωργία Σαμπαζιώτη
Youweekly Editor
Κόκκινο Ποτάμι(9/10): Ο Δρ. Νικολαίδης παρακαλάει τον Ισμαήλ να σώσει τη Λουσίν και τον Γρηγόριο

Με αγωνία αναμένουν οι τηλεθεατές το αποψινό επεισόδιο της σειράς Κόκκινο Ποτάμι στο OPEN, το οποίο στην πρεμιέρα του αποθεώθηκε στο twitter από τα πρώτα λεπτά(δείτε εδώ τα κορυφαία). Απόψε ο Δημοσθένης προσπαθεί να αποκαλύψει το δράμα των προσφύγων, ενώ θα απασχολήσουν οι διωγμοί των Χριστιανών από τους Τσέτες που έχουν ενταθεί...

Όσα θα δούμε στο Κόκκινο Ποτάμι απόψε 9/10

Ο Δημοσθένης προσπαθεί να αποκαλύψει την εκμετάλλευση που γίνεται εις βάρος των προσφύγων, την ώρα που η Ιφιγένεια αγωνιά για το παιδί της και ο Νικολαΐδης συνεχίζει να ζει στη φρίκη του πολέμου. Η Ιφιγένεια αγωνιά για το παιδί της. Είναι πολύ άρρωστο και φοβάται ότι μπορεί ακόμη και να το χάσει. «Παναγιά μου, βοήθησέ το», παρακαλάει και προσεύχεται. Αργότερα η Ιφιγένεια εξομολογείται στη Ρωξάνη, την οποία έχει γνωρίσει στο πλοίο, ότι φοβάται πως το παιδί της δεν θα ζήσει.

Εκείνη της δίνει κουράγιο. «Να δεις που ο Μιλτιάδης σου είναι δυνατό αγόρι και θα τα καταφέρει. Θα βγει νικητής», την εμψυχώνει. Την ίδια ώρα ο Δημοσθένης προσπαθεί να αποκαλύψει την εκμετάλλευση που γίνεται εις βάρος των προσφύγων στο Καραμπουρνάκι. Είναι τρομερά θυμωμένος με όλα όσα συμβαίνουν και με το γεγονός ότι κάποιοι δεν σέβονται αυτές τις δύσκολες ώρες τον ανθρώπινο πόνο, αλλά αντίθετα κοιτάνε να βγάλουν χρήματα από αυτόν.

Ο Ισμαήλ σώζει τη Λουσίν και τον Γρηγόριο: Στη Θεσσαλονίκη οι πρόσφυγες ζουν δύσκολες στιγμές αλλά το ίδιο συμβαίνει και στην αντίπερα όχθη. Ο Οσμάν λεηλατεί το μοναστήρι που είναι η Λουσίν. Ομως αυτό για εκείνον δεν είναι αρκετό. Η εκδικητική του μανία και η κακία της ψυχής του δεν έχει όρια. Θέλει να σκοτώσει την Λουσίν και τον Γρηγόριο. «Πρέπει να τον σταματήσεις. Γλίτωσέ τους.

Εσύ δεν είσαι σαν αυτόν. Σώσε τους», λέει ο Νικολαΐδης στον Ισμαήλ. Εκείνος, αν και θερμός πατριώτης, είναι αντίθετος στους διωγμούς των χριστιανών που έχουν κορυφωθεί, αντιδρά ευθέως στις σφαγές των αμάχων και όλες τις αυθαιρεσίες που κάνουν οι Τσέτες. Έτσι σώζει από τα χέρια του Οσμάν τη Λουσίν και τον Γρηγόριο.

Ποια σειρά κατάφερε να κερδίσει περισσότερο το ενδιαφέρον των τηλεθεατών

Το βράδυ της Κυριακής 2/10 πρεμιέρα έκανε τόσο το Κόκκινο Ποτάμι στο OPEN όσο και το Μια νύχτα του Αυγούστου (Νησί 2) στην ΕΡΤ. Ποια όμως από τις δυο τηλεοπτικές σειρές κατάφερε να κερδίσει περισσότερο την αγάπη του κοινού;

Και οι δυο σειρές κατάφεραν να κάνουν ακριβώς τα ίδια νούμερα όσον αφορά το δυναμικό κοινό, αφού έκαναν 9%. Όσον αφορά τα τέταρτα ωστόσο, το Κόκκινο Ποτάμι έφτασε πιο ψηλά φτάνοντας 11,5 .

Να σημειωθεί ωστόσο πως απέναντι τους έπαιζαν μεγάλα προγράμματα όπως το The Voice αλλά και το Asia Express.

Το Κόκκινο Ποτάμι τηλεθέαση

Τα τέταρτα του Κόκκινου Ποταμιού

  • 8.4
  • 11.0
  • 11.5
  • 10.3
  • 3.6
  • 2.3

Τα τέταρτα του Μια νύχτα του Αυγούστου

  • 8.3
  • 10.6
  • 8.6
  • 8.3
  • 3.7