Συστατικά
250 γρ. τυρί κρέμα
250 γρ. φέτα ψιλοκομμένη
120 γρ. μπέικον ψιλοκομμένο
120 γρ. κράνμπερι αποξηραμένα
1 κ.σ. κόλιανδρο ψιλοκομμένο
1 κ.γ. worcestershire σως
120 γρ. φυστίκια Αιγίνης και καβουρδισμένα αμύγδαλα

Μέθοδος Εκτέλεσης

Σε ένα μπολ εκτός ψυγείου, αφήνουμε να μαλακώσει το τυρί κρέμα για μία ώρα. Μετά προσθέτουμε τη φέτα που έχουμε ψιλοκόψει, το μπέικον, τα cranberries, τον κόλιανδρο , τη σως και τα ανακατεύουμε όλα μαζί με μία πλαστική σπάτουλα(μαρίζ).
Βάζουμε όλο το μείγμα πάνω σε μία μεμβράνη και με τα χέρια μας προσπαθούμε να σχηματίσουμε μία μπάλα ενώνοντας τις άκρες της μεμβράνης. Τοποθετούμε τη μπάλα στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες μέχρι να σταθεροποιηθεί.
Ψιλοκόβουμε τα φυστίκια και τα αμύγδαλα και τα απλώνουμε σε ένα ταψάκι. Μόλις είναι στέρεη η μπάλα μας, βγάζουμε από το ψυγείο και τη ρολάρουμε πάνω στους ξηρούς καρπούς ώστε να καλυφθεί σε όλη την επιφάνεια της από τους ξηρούς καρπούς.
Αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να σφίξει καλά για περίπου 30 λεπτά και σερβίρουμε με διάφορα ψωμάκια της αρεσκείας μας.

Tip
Αν δεν σφίξει το μείγμα μπορείτε να προσθέσετε λίγο τριμμένη φρυγανιά…

akispetretzikis.com

 

Διαβάστε ακόμα στο youweekly.gr:

Πεντανόστιμο σνίτσελ κοτόπουλο με mayo-honey σως

Μοσχάρι κοκκινιστό που λιώνει στο στόμα!

Δροσερή ρυζοσαλάτα με μαυρομάτικα φασόλια

Τα καλύτερά μας σήμερα:

Για πρώτη φορά! Η Μίνα Αρναούτη μας δείχνει τα τραυματισμένα πόδια της!

Αποχώρηση – βόμβα από την εκπομπή της Μενεγάκη! Ποιος -επί χρόνια- συνεργάτης της φεύγει;

Εξελίξεις για την Νανά Καραγιάννη: «Ξύπνησε» από το κώμα!

loading...