Με τη θερμοκρασία να πέφτει κάθε μέρα δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από μια ζεστή και θρεπτική σούπα. Η παρακάτω συνταγή του Άκη Πετρετζίκη είναι εύκολη και πετυχαίνει κάθε φορά, πίστεψε μας είναι η αγαπημένη μας.

Mέθοδος εκτέλεσης 

  • Βάζουμε μια μέτρια κατσαρόλα στη φωτιά
 και προσθέτουμε το βούτυρο, το λάδι, το κρεμμύδι και το πράσο και τα σοτάρουμε μέχρι να μαλακώσουν.
  • Προσθέτουμε τις πατάτες, το θυμάρι, το ζωμό, 1/2 λίτρο νερό, αλάτι και πιπέρι και βράζουμε για 20 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν τα λαχανικά μας.
  • Προσθέτουμε και την κρέμα και βράζουμε για 1-2 λεπτά ακόμα.
  • Διορθώνουμε τη γεύση με αλάτι και πιπέρι.
  • Περνάμε τη σούπα από μπλέντερ και αν θέλουμε περνάμε και από σίτα ώστε να γίνει ακόμα πιο βελούδινη.

Διαβάστε ακόμη στο Youweekly.gr:

Φτιά’το σήμερα! Αλμυρό, λαχταριστό κέικ για τυρολάτρεις

Φτιάξτε την πιο γρήγορη τραγανή ζύμη για πίτσα με 2 υλικά!

Η πιο εύκολη και νόστιμη πατατοσαλάτα

 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ