Χρόνος Εκτέλεσης: 40′

Μερίδες: 4

Μέθοδος Εκτέλεσης
  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200° C στον αέρα.
  • Στον πάγκο εργασίας μας απλώνουμε τις φέτες ζαμπόν. Από πάνω τους μοιράζουμε το τριμμένο τυρί και πασπαλίζουμε με τα φύλλα βασιλικού.
  • Με ένα κοφτερό μαχαίρι ανοίγουμε μια τσέπη κατά μήκος του κάθε φιλέτου.
  • Τυλίγουμε διαγώνια τις φέτες ζαμπόν με τη γέμιση και τις βάζουμε μέσα στα φιλέτα (σαν τσιγάρο).
  • Βάζουμε στο μούλτι τα αλμυρά κρακεράκια, τις φέτες ψωμιού, το βούτυρο, τη μουστάρδα, τα φύλλα βασιλικού, το αλάτι, το πιπέρι και χτυπάμε μέχρι να πάρουμε αρωματισμένα ψίχουλα.
  • Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ.
  • Σε ένα άλλο μπολ βάζουμε μέσα το αλεύρι.
  • Σε ένα τρίτο μπολ σπάμε τα αυγά, προσθέτουμε αλατοπίπερο και ανακατεύουμε με σύρμα χειρός.
  • Βουτάμε διαδοχικά τα φιλέτα στο μπολ με το αλεύρι, μετά στο μπολ με τα αυγά και έπειτα στο μείγμα με τα αρωματισμένα ψίχουλα. Φροντίζουμε, σε κάθε μπολ, να καλύπτουμε καλά τα φιλέτα.
  • Τα τοποθετούμε σε ένα ταψί με λαδόκολλα, πασπαλίζουμε με ότι έχει μείνει από το μείγμα ψωμιού και ψήνουμε για 30 λεπτά.
  • Λίγο πριν ετοιμαστούν τα φιλέτα μας ετοιμάζουμε την σως μας.
  • Σε ένα μπολάκι βάζουμε το ταχίνι, τον χυμό μήλου, ξύσμα από το λάιμ, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε πολύ καλά ώστε να ομογενοποιηθεί η σως μας.
  • Αφαιρούμε τα φιλέτα από τον φούρνο και συνοδεύουμε με ρόκα και σως ταχίνι

Extra tip:Tο τρομερό μυστικό είναι να κάνετε το ζαμπόν σαν τσιγάρο, μπαίνει μέσα το τυρί και δεν χάνεται όταν λιώσει! 

 

www.akispetretzikis.com

Διαβάστε ακόμη στο Youweekly.gr:

Το πιο κολασμένο cheesecake πραλίνας σοκολάτας

Γεμιστά cupcakes σοκολάτας

Σιροπιαστή σοκολατόπιτα για τους chocoholic της παρέας

Τα καλύτερα μας σήμερα:

Ελένη Μενεγάκη: H απαγορευμένη λέξη που έκανε την παρουσιάστρια να αποχωρήσει (Βίντεο)

Νοικοκυρά σε απόγνωση: Φαίη Σκορδά – Γελούσαν μέχρι και στο κοντρόλ με αυτό που έκανε!

Πόλεμος! Η Μαίρη Μπάρκουλη ξεσπά και «αδειάζει» την πρώην σύζυγο του ηθοποιού: «Λέει ψέμματα και…»

30 ατάκες της Ντένης Μαρκορά που μας γονάτισαν από τα γέλια!

loading...