Συστατικά
Για τη ζύμη

300 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
2 κ.σ. ελαιόλαδο
150 ml χλιαρό νερό
50 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
1 κ.γ. ξύδι
1 κ.γ. κανέλα σκόνη
¼ κ.γ. αλάτι

Για την κρέμα

750 ml γάλα 3,5% λιπαρά
125 γρ. ζάχαρη
2 αυγά
60 γρ. κορνφλάουερ
80 γρ. βούτυρο
2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
άχνη ζάχαρη και κανέλα για πασπάλισμα
Για το άλειμμα

3-4 κ.σ. γάλα ή λάδι αρωματισμένο με βανίλια

Μέθοδος Εκτέλεσης
Για την κρέμα

Βάζουμε το γάλα με τη μισή ζάχαρη σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και μόλις αρχίσει να βράζει τη βγάζουμε από την φωτιά.
Βάζουμε σε ένα μπολ την υπόλοιπη ζάχαρη, τους κρόκους και το κορν φλάουρ. Τα χτυπάμε με ένα σύρμα μέχρι να γίνουν ένας χυλός και ρίχνουμε σιγά σιγά το γάλα με τη βοήθεια μιας κουτάλας ανακατεύοντας με το σύρμα συνεχώς.
Ανακατεύουμε πολύ καλά με το σύρμα και επιστρέφουμε το μείγμα μας στη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
Ανακατεύουμε ζωηρά και όταν δούμε ότι το μείγμα μας αρχίζει να πήζει χαμηλώνουμε τη φωτιά.
Οταν το μείγμα μας πήξει εντελώς αφαιρούμε από τη φωτιά. Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε μία γυαλιστερή κρέμα.
Τέλος περνάμε την κρέμα από μια σήτα να γίνει λεία και τη βάζουμε σε ένα ταψάκι.
Την σκεπάζουμε με μεμβράνη η οποία να ακουμπάει επάνω στην επιφάνεια της κρέμας ώστε να μην κάνει κρούστα και την μεταφέρουμε στο ψυγείο.

Για τη ζύμη

Σε μια λεκάνη ανακατεύουμε όλα τα υλικά με ένα ξύλινο κουτάλι. Προσθέτουμε το νερό λίγο λίγο και όταν γίνει ζυμάρι μαλακό το ζυμώνουμε με ελαφρά αλευρωμένα χέρια μέχρι να μην κολλάει στα χέρια μας.
Το χωρίζουμε σε 4 ίσα μέρη, το σκεπάζουμε με μια πετσέτα  και αφήνουμε να ξεκουραστεί 20-30 λεπτά.
Αφού ξεκουραστεί η ζύμη, παίρνουμε το κάθε ζυμαράκι και το ανοίγουμε με λίγο αλεύρι και τον πλάστη σε παραλληλόγραμμο 50 x 15 εκ.
Στο κέντρο του κάθε ζυμαριού στρώνουμε με τη βοήθεια ενός κουταλιού το ¼ από την κρέμα απλώνοντας τη με μια σπάτουλα αφήνοντας κενό γύρω γύρω 2 εκ.
Τυλίγουμε τη ζύμη σε οριζόντιο ρολό και με ένα πινέλο λαδώνουμε για να κολλήσει το ζυμάρι καλά στην άκρη του για να μην φύγει η γέμιση.
Όταν ουσιαστικά δημιουργήσουμε ένα σωλήνα γεμιστό με κρέμα, αρχίζουμε και τον στρίβουμε δημιουργώντας ένα σαλιγκάρι (σπιράλ).
Συνεχίζουμε και με τα υπόλοιπα και μετά με ένα πινέλο αλείφουμε τα σπιράλ μας με γάλα και ψήνουμε για 35-40 λεπτά μέχρι να πάρουν ένα ωραίο χρώμα. Αφήνουμε να κρυώσουν και σερβίρουμε με άχνη ζάχαρη και κανέλα.

akispetretzikis.com

Διαβάστε ακόμη στο youweekly.gr:

Λαχταριστή τούρτα σοκολατίνα

Πανάλαφρο παγωτό μάνγκο από τον Άκη

Τα καλύτερα μας σήμερα:

«Μπήκε μέσα και προσπάθησε να με…»: Η Μίνα Αρναούτη αποκαλύπτει την επίθεση που δέχτηκε μέσα στο νοσοκομείο

Χοψονίδου-Σπανούλης: Όλο το φωτογραφικό άλμπουμ από την παραμυθένια βάφτιση της κόρης τους

«Δεν έχω συζητήσει με τον ΑΝΤ1, δεν περιμένω τίποτα»: Σε αναμμένα κάρβουνα πασίγνωστη παρουσιάστρια του σταθμού

loading...