Η Frezyderm φροντίζει τα σημάδια της ωριμότητας

Εν όψει της Παγκόσμιας Ημέρας Εμμηνόπαυσης, οι γυναίκες εμπνέονται και φροντίζουν να χαίρονται την καλύτερη εκδοχή του δέρματος και του εαυτού τους.

Αρθρογράφος: Youweekly Team
Youweekly Team
Συντακτική Ομάδα
Η Frezyderm φροντίζει τα σημάδια της ωριμότητας

Καμία γυναίκα δεν μπορεί να αποφύγει την περίοδο της εμμηνόπαυσης αλλά ούτε και να αποτρέψει όσα η φύση έχει δρομολογήσει να συμβούν. Η μετάβαση στην εμμηνόπαυση είναι απλώς μία νέα περίοδος με πολλές αλλαγές αλλά και τον ερχομό της πιο ώριμης, απενοχοποιημένης και συνειδητοποιημένης φάσης στη ζωή μιας γυναίκας. Καθώς σταματά η παραγωγή οιστρογόνων και προγεστερόνης, ξεκινά μία σειρά αλλαγών στη δομή και τη λειτουργία της επιδερμίδα.

Για τις εξειδικευμένες ανάγκες του εμμηνοπαυσιακού δέρματος η σειρά FREZYDERM Anti-Wrinkle Rich αποτελεί την ιδανική φροντίδα για την βελτίωση της εικόνας του δέρματος και κατά συνέπεια της ψυχολογίας.

Για την προώθηση της γνώσης αναφορικά με τα σημάδια αυτά της εμμηνόπαυσης, καθώς και τον αντίκτυπο της απώλειας των οιστρογόνων στην υγεία της γυναίκας, τιμάται κάθε χρόνο στις 18 Οκτωβρίου η Παγκόσμια Ημέρα Εμμηνόπαυσης, μία πρωτοβουλία της Διεθνούς Εταιρείας Εμμηνόπαυσης (IMS).

Η εικόνα του εμμηνοπαυσιακού δέρματος:

Ο αναπόφευκτος σταθμός της εμμηνόπαυσης στη ζωή κάθε γυναίκας που σηματοδοτεί μία νέα περίοδο, ξεκινά κοντά στο κατώφλι των 50 ετών ή λίγο αργότερα, με το δέρμα να έρχεται αντιμέτωπο με την ξηρότητα, τη χαλάρωση, την απώλεια φωτεινότητας, λάμψης και ελαστικότητας. Πιο συγκεκριμένα, το δέρμα εμφανίζεται:

Λιγότερο ελαστικό, με περισσότερες ρυτίδες. Οι δύο δομικές πρωτεΐνες του δέρματος το κολλαγόνο και η ελαστίνη που είναι υπεύθυνες για την σφριγηλότητα και ελαστικότητα του δέρματος μειώνονται δραστικά την περίοδο της εμμηνόπαυσης. Η απότομη πτώση του κολλαγόνου κάνει το δέρμα να χάνει το δίκτυο στήριξής του με αποτέλεσμα το περίγραμμα να χαλαρώνει, οι ρυτίδες να βαθαίνουν και να απλώνονται σε έκταση. Κατά συνέπεια, το δέρμα παύει να είναι πυκνό και ελαστικό.

Πιο πλαδαρό, με πιο χαλαρό περίγραμμα. Με τις πρωτεΐνες της νεότητας σε πτωτική πορεία και το δέρμα να έχει χάσει τους πυλώνες στήριξής του, οι νόμοι της βαρύτητας παίρνουν τον έλεγχο. Το περίγραμμα του προσώπου και το πηγούνι χαλαρώνουν, δημιουργώντας διπλοσάγονο και το οβάλ του προσώπου χάνεται. Η ίδια εικόνα χαλάρωσης παρατηρείται και στο σώμα (κυρίως κοιλιά, μπράτσα, στήθος) ως αποτέλεσμα της διαφορετικής ανακατανομής του λίπους την περίοδο αυτή.

Πιο λεπτό και πιο ξηρό. Με τη μείωση των οιστρογόνων επηρεάζεται και η ροή του αίματος στο δέρμα. Καθώς φτάνουν στο επιδερμικό στρώμα του λιγότερο οξυγόνο και λιγότερα θρεπτικά συστατικά, το δέρμα λεπταίνει. Έτσι, ο δερματικός φραγμός (τελευταία εξωτερική «γραμμή άμυνας» της επιδερμίδας) τώρα πια αποδυναμώνεται και οδηγεί σε ξηρό δέρμα που «τραβάει» ή δέρμα με τραχιά όψη που δεν δίνει την αίσθηση άνεσης. Επιπλέον, χάνοντας αυτήν την πολύτιμη «οχύρωση» της, η επιδερμίδα γίνεται πιο ευάλωτη σε ερεθισμούς και μολύνσεις.

Με ένα έντονο αίσθημα ζέστης και εξάψεων. Το πιο κοινό σύμπτωμα στις γυναίκες με εμμηνόπαυση είναι οι εξάψεις. Ένα έντονο αίσθημα αυξημένης θερμότητας διαπερνά το σώμα ξεκινώντας από το κεφάλι και τον λαιμό. Λόγω αυξημένης ροής του αίματος και καθώς το σώμα δεν μπορεί να ελέγξει τη θερμοκρασία του, δημιουργείται έντονη εφίδρωση που συχνά ακολουθείται από ένα «κύμα ψύχους».

Μπορεί με την ωριμότητα να έρχεται και η αποδοχή… δεν χρειάζεται όμως και η άνευ όρων παράδοση στη νέα εικόνα και αίσθηση της επιδερμίδας.

Η σειρά FREZYDERM Anti-Wrinkle Rich Day Cream, Anti-Wrinkle Rich Night Cream & Eye Cream αναδεικνύει την ομορφιά των ώριμων επιδερμίδων, αναστρέφοντας τα σημάδια της εμμηνόπαυσης!

Έχοντας ως μοναδικό γνώμονα την υγεία του δέρματος και την ομορφιά που πηγάζει μέσα από αυτή, το Τμήμα Έρευνας κι Ανάπτυξης της FREZYDERM αξιοποιεί όλα τα δεδομένα της σύγχρονης Κοσμητολογίας και προτείνει για την περίοδο της προεμμηνόπαυσης και εμμηνόπαυσης τη σειρά δερμοκαλλυντικών Anti-Wrinkle Rich.

Για την ώριμη επιδερμίδα στην προ ή εμμηνοπαυσιακή περίοδο που έχει ανάγκη από θρέψη, αντιμετώπιση των σχηματισμένων ρυτίδων και της χαλάρωσης και ολική επανόρθωση των σημείων φθοράς, η Anti-Wrinkle Rich Day Cream αποτελεί την ιδανική επιλογή! Με την αντιρυτιδική κρέμα ημέρας της FREZYDERM η επιδερμίδα επανακτά τη χαμένη λάμψη, την ομοιομορφία και τη νεανική και φρέσκια όψη της.

FREZYDERM Eye Cream

Επειδή όμως κατά τη διάρκεια της νύχτας αναπλάθονται τα κύτταρα της επιδερμίδας, για να αποκτήσει ξανά το εμμηνοπαυσιακό δέρμα μία αναζωογονημένη εμφάνιση, είναι ιδανική η Anti-Wrinkle Rich Night Cream. Με την αντιρυτιδική κρέμα νύχτας της FREZYDERM επαναπροσδιορίζεται το περίγραμμα του προσώπου, το οποίο αποκτά σφικτό, ανορθωμένο και αναδομημένο δέρμα, ενώ η σύνθεσή της μιμείται τη δράση της “ορμόνης νεότητας” για την παραγωγή κολλαγόνου.

Anti-Wrinkle Rich Day Cream

Για τις απαιτήσεις τις ευαίσθητης περιοχής των ματιών υπάρχει η FREZYDERM Eye Cream που μειώνει τις ρυτίδες, συσφίγγει και αναπλάθει την επιδερμίδα της περιοχής, προσφέρει πλούσια ενυδάτωση και ενεργοποιεί τον μηχανισμό επιδιόρθωσης ώστε να “γεμίσει’’ τις ρυτίδες, για βλέμμα νεανικό και ξεκούραστο.

 FREZYDERM Anti-Wrinkle Rich Day Cream

Για περισσότερες πληροφορίες αναφορικά με τη σειρά επισκεφθείτε το www.frezyderm.gr