Τετάρτη, 16 Οκτωβρίου 2019 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

5 λάθη που κάνεις στο στέγνωμα με το πιστολάκι! Καταστρέφεις τα μαλλιά σου χωρίς να το καταλαβαίνεις!

kim1

Τίποτα δεν συγκρίνεται με το τέλειο στέγνωμα στα μαλλιά, το οποίο είναι σχεδόν συνώνυμο μιας υπέροχης μέρας!

Αναρωτιέσαι όμως για ποιο λόγο είναι τόσο δύσκολο να το πετύχεις στο σπίτι; Φυσικά και δεν είναι κάτι ακατόρθωτο, αρκεί να ξέρεις τα σωστά τρικ! Διαβάστε παρακάτω....

Παρακάτω θα μάθεις ποια είναι τα πιο συχνά λάθη που κάνουμε όταν στεγνώνουμε τα μαλλιά μας με το πιστολάκι για να τα αποφεύγεις!

Πολλά προϊόντα μαζί:
Σίγουρα το σέρουμ κάνει καλό στα μαλλιά σου αν όμως το παρακάνεις ή απλώσεις και άλλα προϊόντα πριν αρχίσεις το στέγνωμα δεν αποκλείεται η τρίχα σου να «βαρύνει» και να γίνει πιο λιπαρή. Πριν απλώσεις το προϊόν στα μαλλιά μπορείς να το τρίψεις πρώτα στα χέρια σου και θα έχεις καλύτερα αποτελέσματα

Κι όμως υπάρχει λύση: Το τέλειο κόλπο για να μην σκιστεί ποτέ ξανά το καλσόν σου!

Τιπ: πρόσεξε όμως μην φτάσεις στο άλλο άκρο και δεν χρησιμοποιείς κανένα προϊόν κατά της θερμότητας. Τα σέρουμ που προστατεύουν τα μαλλιά από τον θερμό αέρα αλλά βοηθούν και στο στάιλινγκ είναι ιδανικά ώστε να διατηρείται υγιής η τρίχα σου.

Δεν τα χωρίζεις:
Δεν πρέπει ποτέ να στεγνώνεις όλα τα μαλλιά μαζί με την μια. Χώρισε τα μαλλιά σου σε 2 ή 3 μέρη, ανάλογα με το πόσο πυκνά είναι.

Κάνε μια χωρίστρα που ξεκινάει από την άκρη του φρυδιού σου και φτάνει γύρω από το κεφάλι. Αν πρέπει να φτιάξεις και άλλη μια ενότητα τότε μπορείς να την φτιάξεις από το ένα αυτί στο άλλο για το κάτω μέρος. Έτσι θα καταφέρεις να στεγνώσεις καλά τα μαλλιά σου χωρίς όμως να βλάψεις την τρίχα σου.

Τιπ: Όσο πιο μικρό είναι το κάθε μέρος των μαλλιών τόσο καλύτερα μπορείς να ελέγχεις πώς θα τα στεγνώσεις σωστά και ομοιόμορφα, απλά μην το παρακάνεις, μέχρι 3 μέρη είναι μια χαρά για τις περισσότερες.

Άργησες στη δουλειά; Αυτό είναι το πιο γρήγορο και εύκολο χτένισμα για να βγεις ασπροπρόσωπη και στο δείχνει η Σταματίνα Τσιμτσιλή!

Η σημασία της μύτης:
το να χρησιμοποιείς τη μύτη στο πιστολάκι σου είναι πολύ βασικό για το στέγνωμα αλλά και την τρίχα σου. Έτσι μπορείς να έχεις τον έλεγχο και να "στέλνεις" στον αέρα προς την κατεύθυνση που θέλεις. Πρόσεξε το πιστολάκι των μαλλιών σου να μην είναι πολύ κοντά στα μαλλιά σου έτσι ώστε να αποτρέψεις την ταλαιπωρία της τρίχας σου.

Τα επίπεδα παίζουν ρόλο:
έχεις προσέξει πως στο πιστολάκι σου υπάρχουν διαφορετικά επίπεδα θερμότητας έτσι ώστε να βρεις το κατάλληλο για την τρίχα σου; Το μυστηριώδες κουμπί με την ένδειξη "cool" θα δώσει έξτρα λάμψη στο χτένισμα σου. Όταν δεις πως τα μαλλιά σου είναι στεγνά κατά 80% μπορείς να το "γυρίσεις" στο cool. Aν έχεις μπούκλες θα δεις πώς η μπούκλα σου θα κρατήσει περισσότερο. Όσο για τον θερμό αέρα θα δεις πως η χαμηλή σκάλα είναι ιδανική αν έχεις λεπτή τρίχα ενώ η πιο ψηλή σκάλα είναι ιδανική για εσένα που έχεις χοντρή τρίχα.

Θες να απαλλαγείς από τους μαύρος κύκλους; Αυτό είναι το τρόφιμο που έχεις στην κουζίνα σου και θα σε σώσει!

Η σωστή γωνία:
Το πώς κρατάς το πιστολάκι σου παίζει σημαντικό ρόλο. Αν όταν το κρατάς κοιτάζει προς μια συγκεκριμένη κατεύθυνση και το κρατήσεις για αρκετή ώρα με αυτόν τον τρόπο τότε δεν αποκλείεται να δεις την τρίχα σου πιο ξηρή. Αυτό είναι κάτι που δεν πρέπει να κάνεις. Το πιστολάκι μαλλιών δεν πρέπει να είναι σταθερό σε ένα σημείο των μαλλιών σου αλλά να το κουνάς αν δεν θέλεις να "ψήσεις" κυριολεκτικά τα μαλλιά σου. Μην ξεχνάς πως ο θερμός αέρας έχει την τάση να κάνει πιο ξηρή την τρίχα σου.

Womenonly.gr

Share