Οι 15 καλύτεροι χειμερινοί προορισμοί στην Ελλάδα που αγαπούν οι επώνυμοι

Για να ετοιμάσεις βαλίτσες τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά

Λίτσα Αναστασάκη
Fashion Editor
instagram
instagram

Λίγο πριν από τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς και οι περισσότεροι σκεφτόμαστε να κάνουμε μια μίνι ή και μεγαλύτερη απόδραση εντός Ελλάδας, προκειμένου να χαλαρώσουμε, να αφιερώσουμε χρόνο στους δικούς ανθρώπους και να περάσουμε υπέροχες στιγμές σε βουνό ή θάλασσα.

Το ίδιο κάνουν και οι αγαπημένοι μας celebrities, που επισκέπτονται τους καλύτερους χειμερινούς προορισμούς. Πώς απολαμβανουν τις εξορμήσεις τους; Πού κάνουν check-in, να αλλά και τι κουζίνα προτιμουν μαζι με την παρέα ή την οικογενειά τους. Το Καρπενήσι, η Έδεσσα, τα Γιάννενα, τα Τρίκαλα, η Καρδίτσα, η Καστοριά και το Ναύπλιο είναι –μεταξύ άλλων– μερικές από τις 15 top επιλογές τους, που αξίζει κι εσύ να επισκεφθείς έστω για μία φορά, γεμίζοντας το άλμπουμ των αναμνήσεών σου με τις ωραιότερες εικόνες.

15 top χειμερινοί προορισμοί στην Ελλάδα

Έδεσσα

έδεσσα

Γνωστή και ως η «Πόλη του νερού» θα σε κερδίσει αμέσως με το φυσικό της κάλλος. Φησμισμένη για τους καταρράκτες της η πρωτεύουσα της Πέλλας θα σε συνεπάρει απ’ άκρη σ’ άκρη! Μία από τις ωραιότερες πόλεις της Μακεδονίας, είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με τους καταρράκτες, με τον ήχο των νερών να σε συντροφεύει παντού, απολαμβάνοντας μοναδικές εικόνες.

Μη φύγεις εάν δεν κάνεις μια στάση στο «Πάρκο των Καταρρακτών», όπου σε μια καταπράσινη τοποθεσία θα θαυμάσεις τον Μεγάλο Καταρράκτη ή Κάρανο (ο μεγαλύτερος στην Ελλάδα), ενώ μια επίσκεψη στο Υπαίθριο Μουσείο Νερού, στο Ενυδρείο και στο Μουσείο Υδροκίνησης επιβάλλεται. Βάλε στο πρόγραμμά σου και τα διάσημα Λουτρά Πόζαρ, που βρίσκονται μόλις 35 χλμ. μακριά.

Την προτιμούν η Ιωάννα Τούνη, που επισκέφθηκε πρόσφατα τα Λουτρά Πόζαρ και δεν δίστασε να φορέσει το πιο σέξι μαγιό της, ποζάροντας με φόντο τις διάσημες «πισίνες των Θεών».

ιωάννα τούνη

και ο Ηλίας Βρεττός, που κάνει μίνι αποδράσεις στην Έδεσσα, είτε για επαγγελματικούς λόγους είτε για χαλάρωση, μαζί με τη γυναίκα του Αναστασία Δεληγιάννη, που εκτελεί χρέη... φωτογράφου!

ηλίας βρεττός

Bonus tip

Για παραδοσιακές γεύσεις θα κάνεις μια στάση στον γραφικό οικισμό της Όρμας, στους πρόποδες του Καϊμάκτσαλαν και 3 μόλις χλμ. από τα Λουτρά Πόζαρ, και στο εστιατόριο «Διόνυσος», απολαμβάνοντας καλή ελληνική κουζίνα σε ένα φιλόξενο περιβάλλον.

εστιατόριο διόνυσος

Μετρώντας τρεις δεκαετίες γευστικής παρουσίας στην περιοχή, υπόσχεται να σου προσφέρει πιάτα με σεβασμό στην παράδοση αλλά και μεράκι για νέους τολμηρούς συνδυασμούς. (Τ. 23840 94410, estiatorio.dionisos, dionisos.gr

Δες περισσότερα για το "Eστιατόριο Διόνυσος"

  • Επίσης, το Café-Bar-Restauraurant "Ήρθα κ έδεσσα" στην πόλη σε περιμένει με πολλές all-day προτάσεις.

Λίμνη Πλαστήρα

λίμνη πλαστήρα

Ένα από τα πιο όμορφα στολίδια της Θεσσαλίας, προσφέρει στον επισκέπτη ιδιαίτερο φυσικό τοπίο και πλούσια αξιοθέατα, αποτελώντας τον απόλυτο προορισμό για κάθε travel addict, και όχι μόνο! Κατασκευάστηκε το 1959 με την ολοκλήρωση του φράγματος στο νότιο άκρο της επί της αρχής του Ταυρωπού, ενώ η ιδέα ανήκει στον Νικόλαο Πλαστήρα – εξ ου και η ονομασία της.

Η βορειοδυτική πλευρά της έχει την καλύτερη θέα, συγκεντρώνοντας πλήθος επισκεπτών, με τα χωριά Νεοχώρι και Καλύβια Πεζούλας να αποτελούν το επίκεντρο του τουρισμού στην περιοχή. Ηighlight: Η υπέροχη θέα της Λίμνης από το φράγμα.

Την προτιμούν η οικογένεια Τανιμανίδη, που ναι μεν γυρίζουν όλο τον κόσμο, αλλά δεν αποχωρίζονται για μεγάλο διάστημα την Ελλάδα, την οποία οργώνουν πλέον με τις δίδυμες κόρες τους Αριάνα και Φιλίππα. Το ειδυλλιακό τοπίο της Λίμνης Πλαστήρα αποτελεί το αγαπημένο της οικογένειας.

τανιμανίδης

Bonus tip

Σε ένα παραδοσιακό περιβάλλον μέσα στο πράσινο, το «Φαγοτόπι» σε υποδέχεται σε έναν ζεστό χώρο, σερβίροντας τοπικές συνταγές που «μπλέκει» αριστοτεχνικά με νέες γεύσεις, ενώ οι vegan προτάσεις του θα σε ενθουσιάσουν.

φαγοτόπι

Δοκίμασε το αγριογούρουνο με δαμάσκηνα και κάστανα, που είναι η σπεσιαλιτέ του. (Καλύβια Πεζούλας, Λίμνη Πλαστήρα, Καρδίτσα, fagotopi.gr)

Δες περισσότερα για το "Φαγοτόπι"

  • Μείνε στο Kazarma Lake Resort & Spa, Καλύβια Φυλάκτης, 3,9 χλμ. από τη Λίμνη Πλαστήρα.

Kαλαμάτα

καλαμάτα

Η “αρχόντισσα” της Μεσσηνίας δεσπόζει κάτω από τον επιβλητικό Ταΰγετο, στην αγκαλιά του Μεσσηνιακού κόλπου και προσφέρει στον επισκέπτη μοναδικές ομορφιές. Το κάστρο με τα τείχη του, οι φανταστικοί καταρράκτες, η μονή Καλογραιών, όπου ακόμη φτιάχνουν τα περίφημα καλαματιανά μαντίλια, η ατελείωτη παραλία της, το αρχαιολογικό μουσείο Μπενάκη, η εκκλησία των Αγίων Αποστόλων, όλα τα μνημεία και τα αξιοθέατα της πόλης θυμίζουν τη μεγάλη ιστορία της, ενώ η έντονη νυχτερική ζωή της δεν θα σε κάνει να πλήξεις ποτέ.

Η Καλαμάτα αποτελεί ιδανικό ορμητήριο για όσους θέλουν να ανακαλύψουν τον νομό Μεσσηνίας, συνδυάζοντας αρμονικά βουνό και θάλασσα. Στα highlights, οι παραδοσιακές γεύσεις και τα διάσημα τοπικά προϊόντα που θα απολαύσεις στα εστιατόρια ή στις ταβέρνες της περιοχής, δοκιμάζοντας φημισμένες συνταγές, ενώ το σύγκλινο, το λουκάνικο, το τυρί σφέλα και τα παξιμάδια με ντόπιο ελαιόλαδο δεν πρέπει να λείπουν από τις... επισκευές σου κατά την επιστροφή.

αννίτα πάνια

Την προτιμούν η Αννίτα Πάνια, που κατάγεται από την πόλη και διατηρεί σπίτι εκεί, απολαμβάνοντας τις ομορφιές της χειμώνα-καλοκαίρι μαζί με τον 15χρονο γιο της Ανδρέα Καρβέλα ή με φίλους, επιλέγοντας περιπάτους στη φύση, με μια απόδραση στους Καταρράκτες Νέδα να είναι πάντα η πρώτη της επιλογή.

αντωνά σοϊλέδης

Αλλά και η Μαρία Αντωνά με τον αγαπημένο της Άρη Σοϊλέδη, που λατρεύουν τη μεγάλη παραλία της πόλης, ενώ δεν χάνουν ευκαιρία να επισκεφθούν το Πολυλίμνιο και να κολυμπήσουν στα παγωμένα του νερά.

Βonus tip:

Μια ολοκαίνουρια ολιστική εμπειρία διακοπών συστήνει το 5άστερο Elysian Luxury Hotel & Spa και επαναπροσδιορίζει την αίσθηση της πολυτελούς διαμονής στην Καλαμάτα.

elysian

Στα highlight, ο μίνι “παράδεισος” χαλάρωσης και ευεξίας Elysian Spa, με μοναδικές θεραπείες αναζωογόνησης προσώπου και σώματος.(Συνοικία Κορδιά, Καλαμάτα, Τηλ.: 2721 180100, e-mail: elysianreception@gmail.com, elysianhotel.gr)

Δες περισσότερα για το Elysian Luxury Hotel & Spa

Χαλκιδική

χαλκιδική

«Σαν τη Χαλκιδική δεν έχει» λένε οι βορειοελλαδίτες και κάτι ξέρουν. Ετοιμάσου να υποκύψεις στη γοητεία των τριών εκπληκτικών χερσονήσων της αλλά και στις πολλές ομορφιές της! Πέρα από τις μαγευτικές παραλίες και τα φημισμένα πρασινογάλανα νερά της, στη Χαλκιδική θα συναντήσεις υπέροχα παραδοσιακά ορεινά χωριά στο βουνό του Χολομώντα μέσα στα έλατα, θα θαυμάσεις αρχαιολογικούς χώρους και θα απολαύσεις μοναδικές νοστιμιές. Ναι, εδώ μπορείς να τα ζήσεις όλα, από το πρωί μέχρι το βράδυ, χειμώνα-καλοκαίρι. Highlight: Στη διώρυγα της Νέας Ποτίδαιας θα θαυμάσεις το υπέροχο θέαμα του Θερμαϊκού και του Τορωναίου κόλπου ταυτόχρονα.

Την προτιμούν ο Γρηγόρης Αρναούτογλου, που έχει καταγωγή από τη Θεσσαλονίκη και δεν αλλάζει την κοντινή Χαλκιδική για κανένα λόγο, είτε πρόκειται για τις καλοκαιρινές του διακοπές είτε για τις μίνι χειμερινές του αποδράσεις. Οπότε για άλλη μία χρονιά θα την επισκεφτεί, αφού πρώτα περάσει τις γιορτές με την οικογένειά του.

αρναούτογλου

και η Μαρία Μπεκατώρου, που την επισκέπτεται και τον χειμώνα, αφού το τοπίο της περιοχής διατηρει την ομορφιά του κάθε εποχή. Μάλιστα, οι φωτογραφίες της στα social μιλάνε από μόνες τους!

μπεκατώρου

Βonus tip

Σε μια υπέροχη τοποθεσία στην Ποτίδαια, πάνω σε ένα ξύλινο μπαλκόνι σε σχήμα πρύμνης, θα συναντήσεις το «Marina sea food restaurant», ένα από τα καλύτερα εστιατόρια θαλασσινών στην Ελλάδα, όπου θα απολαύσεις μια μοναδική γευστική εμπειρία δίπλα στη θάλασσα.

εστιατόριο

Τι το κάνει να ξεχωρίζει; Τα βραβευμένα πιάτα υψηλής γαστρονομίας. (Ποτίδαια, Χαλκιδική, Τ. 23730 41570, email: info@marina-fish.gr, marina-fish.gr)

Δες περισσότερα για το "Marina seafood restaurant"

  • Για μια μοναδική εμπειρία διαμονής μέσα στο πράσινο, επέλεξε το Agramada, που βρίσκεται ανάμεσα στα χωριά Παλαιοχώρι και Μεγάλη Παναγία, στη νοτιοανατολική Χαλκιδική, και είναι χτισμένο στην κορυφή ενός λόφου.

Καστοριά

καστοριά

Ηρεμία, μοναδική αρχιτεκτονική και εκπληκτική ομορφιά συνθέτουν την εικόνα της πόλης που εντυπωσιάζει τον επισκέπτη με την πρώτη ματιά! Με σήμα-κατατεθέν της τη φημισμένη λίμνη, που έχει χαρακτηριστεί ως «Μνημείο Φυσικού Κάλλους», και διάσημη για τις γούνες της, η μικρή αυτή πόλη αποτελεί ένα στολίδι της Μακεδονίας.

Θα την ανακαλύψεις με τα πόδια, απολαμβάνοντας περιπάτους ή ποδηλασία κατά μήκος της λίμνης, όπου μοντέρνα καφέ, παραδοσιακά εστιατόρια και μεζεδοπωλεία αλλά και κατασήματα με σουβενίρ θα καλύψουν κάθε σου ανάγκη. Μη φύγεις εάν δεν επισκεφθείς το Σπήλαιο του Δράκου.

Την προτιμά η Υβόννη Μπόσνιακ με τον Αντώνη Ρέμο και την κόρη τους Ελένη, απολαμβάνοντας πάντα μια «κρουαζιέρα» στα παγωμένα νερά της λίμνης, φωτογραφίζοντας πάπιες και κύκνους.

υβόννη μπόσνιακ

Bonus tip

Αν επιζητάς μια μοναδική εμπειρία διαμονής και θέλεις να γνωρίσεις την πόλη όσο πιο καλά γίνεται, τότε το «Αρχοντικό Ωρολογοπούλου» είναι η καλύτερη πρόταση στην Καστοριά.

αρχοντικό καστοριά

Συνδυάζοντας τον παραδοσιακό χαρακτήρα του κτηρίου του 19ου αι. με όλες τις σύγχρονες ανέσεις αποτελεί την ιδανική επιλογή, για να γνωρίσεις τις ομορφιές του τόπου. (Πλατεία Ντολτσό, orologopoulos.gr)

Δες περισσότερα για το "Αρχοντικό Ωρολογοπούλου"

  • Για φαγητό μπορείς να κάνεις μια στάση στο Γραμμόφωνο και για μια εναλλακτική επιλογή διαμονής να προτιμήσεις το Limneon Resort & spa.

Κόνιτσα

κόνιτσα

Στην καρδιά της Ηπείρου δεσπόζει μια κωμόπολη με επιβλητικά αρχοντικά, τοξωτά γεφύρια, πέτρινα σοκάκια και ποτάμια, αποτελώντας τον επίγειο «παράδεισο» των φανατικών με τα σπορ στο βουνό. Διατηρεί ανέπαφη την γραφικότητά της χειμώνακαλοκαίρι, κερδίζοντας ολοένα και περισσότερους φανατικούς θαυμαστές που λατρεύουν τα χωριά της Πίνδου χειμώνα-καλοκαίρι, απολαμβάνοντας τα την ομίχλη και τα χιόνια ή τις βουτιές στα δροσερά ποτάμια αντίστοιχα.

Εδώ ο χρόνος μοιάζει να σταματά σε κάθε βήμα, με τις μαγευτικές εικόνες να διαδέχονται η μία την άλλη με ταχύτητα... φωτός. Μάλιστα, οι πιο χαρακτηριστικές φωτογραφίες βγαίνουν στο διάσημο πέτρινο Γεφύρι της Κόνιτσας, ενώ το ράφτινγκ και το καγιάκ στον ποταμό Βοϊδομάτη αποτελεί μοναδική εμπειρία.

Την προτιμούν η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου, που είναι λάτρης των παραδοσιακών γεύσεων, αφού η Κόνιτσα είναι διάσημη για τις πίτες με το «τσακιστό» φύλλο, συνοδεία πάντα εξαιρετικού τσίπουρου!

σπυροπούλου

Και ο Αναστάσης Ροϊλός, αφού η υπέροχη διαδρομή με το αυτοκίνητο προς τη Μονή Στομίου, διασχίζοντας το δάσος με τα έλατα και ακούγοντας τον ήχο από τα νερά του φαραγγιού, είναι από τις καλύτερες εμπειρίες στη ζωή του ηθοποιού.

ροϊλός

Bonus tip

Η απόλυτη επαφή με τη φύση αλλά και η αίσθηση ότι βρίσκεσαι στο σπίτι σου είναι τα δύο βασικά «ατού» της «Villa Rustica». Όποια σουίτα κι αν επιλέξεις η θέα στη χαράδρα του Αώου και στην επιβλητική κορυφή της Γκαμήλας θα σε συνεπάρει, φέρνοντάς σε πιο κοντά στη φύση.

ξενοδοχείο κόνιτσα

Ένα μοναδικό ξενοδοχείο ξύλινων διαμερισμάτων, όπου σε κάθε γωνιά του η πολυτέλεια συναντά την απλότητα, θα γίνει το δικό «καταφύγιο» για να εξερευνήσεις την Κόνιτσα. (Σέρβενα Κόνιτσας, villarustica.gr, villarustica.konitsa, _villarustica

Δες περισσότερα για το "Villa Rustica"

  • Στο τσιπουράδικο "Οι Μαγικού Αυλοί" θα απολαύσεις νόστιμους μεζέδες σε ένα ζεστό και φιλόξενο περιβάλλον.

Βίτσα/Ζαγόρι

ζαγόρι

Η Βίτσα είναι ένα από τα πιο γραφικά χωριά στα Ζαγοροχώρια, που βρίσκεται κοντά στο φαράγγι του Βίκου, προσφέροντας στους επισκέπτες ένα μοναδικό θέαμα που μένει πραγματικά αξέχαστο! Η ιδιαίτερη γεωγραφική του θέση, λίγα χιλιόμετρα μακριά από την πρωτεύουσα του νομού, τα Γιάννενα, κάνουν τον οικισμό ιδανικό για να μείνεις και να επισκεφθείς από εκεί τα αξιοθέατα της περιοχής του Ζαγορίου με μοναδική ευκολία.

Σε αυτό πρόσθεσε τα πετρόκτιστα παραδοσιακά σπίτια, τα γραφικά καλντερίμια αλλά και το φυσικό περιβάλλον που θα σε κερδίσουν από την πρώτη ματιά! Σημείωσε ότι η Βίτσα ενδείκνυται για περιπατητές και φυσιολάτρες, ενώ ο αρμονικός συνδυασμός του φυσικού τοπίου με την παραδοσιακή αρχιτεκτονική, που είναι κυριάρχη εδώ, προσφέρει μια μοναδική εμπειρία ζωής.

Την προτιμούν η Κόνι Μεταξά, που μαζί με τον άντρα της Μάριο Καπότση εκδράμουν συχνά-πυκνά στα Ζαγοροχώρια, απολαμβάνοντας μοναδικά τοπία.

κόνι μεταξά

και η Ιφιγένεια Τζόλα, που μόλις ξεκλέψει έστω ένα Σαββατοκύριακο από τα γυρίσματα για τη "Γη της ελιάς", τα Ζαγοροχώρια είναι ανάμεσα στις top επιλογές της.

ιφιγένεια τζόλα

Bonus tip

Mόλις 1,5 χλμ. πριν από το Μονοδένδρι και 30 λεπτά από τα Ιωάννινα, το εστιατόριο «Κανέλα & Γαρύφαλλο» στο κεντρικό Ζαγόρι, ξεχωρίζει γιατί, εκτός από την προνομιακή του θέα, προσφέρει και μια μοναδική γευστική εμπειρία στον επισκέπτη του με πρωταγωνιστή το μανιτάρι!

κανέλα και γαρίφαλο

Ο ιδιοκτήτης και σεφ, Βασίλης Κατσούπας, έχει συνθέσει ένα γευστικό μενού με πιάτα από 30 φαγώσιμα είδη μανιταριών. (Τ. 26530 71671, Μ. 6948 513652, kanela-garyfallo.gr)

Δες περισσότερα για το "Κανέλα & Γαρύφαλλο"

  • Μείνε στο Aristi Mountain Resort, ένα πολυτελές και εξαιρετικό ξενοδοχείο που προσφέρει ένα τέλειο μείγμα κομψότητας και άνεσης.

Ιωάννινα

γιάννενα

Μια ζωντανή καστροπολιτεία προσφέρει στους επισκέπτες ένα σκηνικό βγαλμένο από άλλη εποχή, ενώ είναι ιδανική για όσους αγαπούν το καλό φαγητό αλλά και την Ιστορία. Θα την ερωτευτείς με την πρώτη ματιά, αφού είναι μια πόλη που συνδυάζει πολλά πράγματα μαζί: Πολύβουη και κοσμοπολίτισσα, ήρεμη και μποέμ ταυτόχρονα, η πρωτεύουσα της Ηπείρου αναπτύσσεται γύρω από τη Λίμνη Παμβώτιδα, με τα ακύμαντα νερά, ενώ το μικρό νησάκι της Κυρα-Φροσύνης αποτελεί φυσικό μνημείο.

Ανηφορίζοντας την «ασημένια» οδό Αβέρωφ προς το σύγχρονο κέντρο και περνώντας το Ρολόι στην κεντρική πλατεία, θα καταλήξεις ψηλά στον λόφο Φρόντζο για πανοραμική θέα της πόλης. Δοκίμασε οπωσδήποτε ηπειρώτικες πίτες και ντόπιο τσίπουρο.

Τα προτιμούν ο Σάκης Ρουβάς, αφού συνδυάζουν την κοσμοπολίτικη αύρα με την ηρεμία και τη χαλάρωση στη φύση!

ρουβάς

Και η Κατερίνα Γερονικολού, που αγαπάει όλων των ειδών τις αποδράσεις και έχει τα Γιάννενα στην καρδιά της!

γερονικολού

Bonus tip

Για μια μοναδική all-day εμπειρία το «Σπιτάκι με Θέα» στη Λίμνη είναι ιδανικό χειμώνα-καλοκαίρι για να απολαύσεις από το πρωί τον καφέ σου και αλμυρό ή γλυκό brunch με λαχταριστά pancakes, ενώ το βράδυ θα πιεις το ποτό σου σε ένα άκρως «ανεβαστικό» περιβάλλον.

φαγητό

Δεν είναι τυχαίο που αποτελεί το all-day hot spot των Ιωαννίνων για ντόπιους και ξένους, που γίνονται εύκολα... θαμώνες! (Τ. 26510 35105, Spitaki με θέα, spitaki_me.thea)

Δες περισσότερα για το "Σπιτάκι με θέα"

  • Για καλό φαγητό κάνε μια στάστη στο "Καντάρι", επιλέγοντας λαχταριστά ψητά της ώρας και παραδοσιακά πιάτα του τόπου.
  • Για off road δραστηριότητες εμπιστεύσου τις Trekking Hellas και Aegacros Adventures.

Τρίκαλα/Καλαμπάκα

μετέωρα

Τρίκαλα, Καλαμπάκα, δυο ονειρικοί προορισμοί, ιδανικοί για αποδράσεις όλο το χρόνο μια και προσφέρουν ένα μοναδικό θέαμα που μένει αξέχαστο! Τα Τρίκαλα, πρωτεύουσα του ομώνυμου νομού, είναι μια πανέμορφη πόλη χτισμένη στη θέση της αρχαίας Τρίκκης, που είναι και η πατρίδα του Ασκληπιού. Σήμα κατατεθέν της είναι ο γραφικός ποταμός Ληθαίος αλλά και η εξαιρετική της ρυμοτομία της, η οποία μεταξύ άλλων, χαρακτηρίζεται από μεγάλες πλατείες, υπέροχα πάρκα και γραφικούς πεζόδρομους.

Η πόλη της Καλαμπάκας, που βρίσκεται στον ίδιο νομό, κτισμένη στις ρίζες των βράχων των Μετεώρων συγκεντρώνει εκατομμύρια επισκέπτες από κάθε γωνιά της γης που έρχονται για να θαυμάσουν το επιβλητικό τοπίο. Σημείωσε ότι τα Μετέωρα αποτελούν και ένα από τα τα σπουδαιότερα μνημεία του κόσμου, προστατευόμενο από την UNESCO και χαρακτηρισμένο ως «Διατηρητέο και Προστατευόμενο Μνημείο της Ανθρωπότητας».

Την προτιμούν ο Πύρρος Δήμας, που μαζί με τη σύντροφό του Αφροδίτη Σκαφίδα, ταξιδεύουν συχνά στην πανέμορφη Αγρελιά Τρικάλων αλλά και την πόλη των Τρικάλων για επαγγελματικούς και όχι μόνο λόγους.

πύρρος δήμας

Και η Σταματίνα Τσιμτσιλή, που λατρεύει τις χειμερινές αποδράσεις, είτε με τον σύζυγό της Θέμη Σοφό, είτε μαζί με τα 3 τους παιδιά, τη Νάγια, τη Μαίρη και τον Γιάννη-Εφραίμ. Η παρουσιάστρια του «Happy Day» έχει όμορφες αναμνήσεις απ’ όλη την Ελλάδα, ειδικά τα Τρίκαλα όπου έγινε κουμπάρα σε γάμο το 2019.

τσιμτσιλή

Bonus tip

Για τη διαμονή σου προτίμησε το «Tsikeli Boutique Hotel Meteora» που θα σου προσφέρει μια ονειρεμένη διαμονή κάτω από τη σκιά των επιβλητικών βράχων των Μετεώρων. Όλα τα δωμάτια και οι σουίτες του έχουν ξεχωριστό χαρακτήρα με σκοπό να σε κάνουν να νιώσεις σαν στο σπίτι σου.

ξενοδοχείο καλαμπάκα

Σε όλα αυτά πρόσθεσε το μοναδικό του εστιατόριο με θέα τα Μετέωρα, που αποτελεί το ιδανικό spot για να απολαύσεις πρωινό, μεσημεριανό ή και βραδινό. (Καστράκι, Μετέωρα, tsikelihotel.gr, TsikeliHotel, Tsikeli_hotel)

Δες περισσότερα για το "Tsikeli Boutique Hotel Meteora"

  • Κι αν θέλεις να απολαύσεις καλό κρασί, το Meteoro Winery-Distillery θα σε αποζημιώσει, ενώ στην ταβέρνα Κατώγι θα δοκιμάσεις πολλές παραδοσιακές γεύσεις του τόπου.

Γαύρος Ευρυτανίας

γαύρος

Το γραφικό αυτό χωριό, που απέχει μόλις 1,5χλμ. από το Μεγάλο Χωριό, είναι μια καλή πρόταση για ψαγμένους ταξιδώτες που θέλουν να δουν κάτι το διαφορετικό από το νομό Ευρυτανίας απολαμβάνοντας την τοπική του κουζίνα! Χτισµένο σε υψόµετρο 650 µ., το πανέμορφο χωριό της Ευρυτανίας, ονόματι Γαύρος, περιβάλλεται από ένα πλούσιο περιβάλλον με πλατάνια και τρεχούμενα νερά.

Το όνομά του, Γαύρος, παρότι παραπέμπει σε ψάρι προέρχεται στην πραγματικότητα από ένα φυλλοβόλο φυτό, που λέγεται γαύρος, το οποίο φυτρώνει κοντά σε ποτάµια και πιο συγκεκριμένα στις όχθες του Καρπενησιώτη ποταμού.

Το προτιμούν ο Δήμος Αναστασιάδης και η Τζένη Θεωνά, που είναι και του βουνού και της θάλασσας! Λόγω επαγγελματικών υποχρεώσεων δεν ευθυγραμμίζεται πάντα το πρόγραμμά τους, αλλά όταν αυτό συμβαίνει το αγαπημένο ζευγάρι λατρεύει να παίζει με τα κύματα και με τα χιόνια.

θεωνά

Και ο Δημήτρης Αλεξάνδρου, που μαζί με την Ιωάννα Τούνη ανήκουν στα top... πολυταξιδεμένα ζευγάρια, ενώ πλέον τους συνοδεύει και ο γιος τους Πάρης στις χειμερινές αποδράσεις που πραγματοποιούν κατά καιρούς. Η κοντινή Ευρυτανία είναι πάντα στη λίστα τους.

αλεξάνδρου

Bonus tip

evora suites

Για διαμονή δίπλα στη φύση και με θέα το καταπράσινο βουνό της Καλιακούδας και τον Καρπενησιώτη ποταμό, το «Εvora Suites» στον Γαύρο Ευρυτανίας, υπόσχεται να σου χαρίσει μια μοναδική εμπειρία διαμονής μέσα σε ένα ειδυλλαικό τοπίο. (Τ. 6985775692, e-mail: info@evorasuites.gr, evorasuites.gr)

Δες περισσότερα για το "Evora Suites"

Καρπενήσι

καρπενήσι

Το Καρπενήσι, που από πολλούς θεωρείται ως η «Ελβετία της Ελλάδας», είναι η ιδανική πρόταση για μια μικρή ή μεγάλη απόδραση στην καρδιά του χειμώνα, και όχι μόνο. Πρωτεύουσα της Ευρυτανίας, το Καρπενήσι και τα περίχωρά του, αποτελούν έναν δημοφιλή χειμερινό προορισμό, ο οποίος θα σε κατακτήσεις με την πρώτη ματιά χάρη στη φυσική του ομορφιά αλλά και την πληθώρα δραστηριότητών που μπορείς να κάνεις εδώ.

Μάλιστα, με αφετηρία το Καρπενήσι μπορείς να επισκεφθείς γραφικά χωριά της γύρω περιοχής όπως: οι Κορυσχάδες, το Μεγάλο Χωριό, το Παλιό Μικρό Χωριό, το Βούτυρο, τον Γαύρο και τα Φιδάκια.

Το προτιμούν η Σίσσυ Χρηστίδου, που πάντα οργανώνει μία σύντομη απόδραση αυτές τις μέρες παρέα με τους γιους της Φίλιππο-Ραφαήλ και Μιχαήλ-Άγγελο.

σίσσυ χρηστίδου

Και η Νικολέττα Ράλλη, αφού το Καρπενήσι είναι ανάμεσα στους αγαπημένους προορισμούς της αλλά και όλη η Ευρυτανία, την οποία είχε επισκεφτεί το 2021.

νικολέττα ράλλη

Bonus tip

Σήμα κατατεθέν της περιοχής, «To Ρακόμελο-Το γαλακτομπούρεκο του Καρβέλη», που συγκεντρώνει στον ζεστό του χώρο θαμώνες από όλη την Ελλάδα για να γευτούν, μεταξύ άλλων, λαχταριστά σνακς αλλά και παραδοσιακά γλυκά της οικογένειας Καρβέλη με βασιλιά το ξακουστό γαλακτομπούρεκο και το εκμέκ με φρέσκα σπιτικά υλικά.

γαλακτομπούρεκο

Καθημερινά από τις 08:30. (Μεγάλο Χωριό, Καρπενήσι, Τ. +30 22370 41339, Μ. +30 6978 773969, karvelis.com.gr)

Δες περισσότερα για το "Ρακόμελο-Το γαλακτομπούρεκο του Καρβέλη"

  • Κάνε μια βόλτα στην πόλη, όπου θα βρεις πολλά εστιατόρια. Για παραδοσιακό και καλό φαγητό μην προσπεράσεις τον Μύλο.

Τρίκαλα Κορινθίας

τρίκαλα κορινθίας

Το φυσικό τοπίο της ορεινής Κορινθίας, που βρίσκεται σε απόσταση αναπνοής από την πρωτεύουσα, είναι πραγματικά μαγευτικό και θυμίζει κάτι από Άλπεις, ειδικά εάν το δεις και χιονισμένο. Ένας μαγευτικός προορισμός μια ανάσα από την Αθήνα. Τα Τρίκαλα Κορινθίας, το μεγαλύτερο χωριό στην ανατολική πλευρά της Ζήρειας αποτελούνται από τρεις συνοικίες, τα Κάτω Συνοικία (Κάτω Τρίκαλα), τη Μεσαία Συνοικία (Μεσσαία Τρίκαλα) και την Ανω Συνοικία (Άνω Τρίκαλα).

Στα Κάτω Τρίκαλα, μπορείς να δεις τον εντυπωσιακό ναό του Αγ. Δημητρίου, ενώ στα Μεσαία Τρίκαλα μια επίσκεψη στη Μονή της Παναγίας, χτισμένη γύρω στο 1700 θα σε αποζημιώσει. Τέλος, στα Άνω Τρίκαλα τα πετρόχτιστα αρχοντικά και οι εκκλησίες του 16-18ου αιώνα αποτελούν μερικά από τα βασικά αξιοθέατα που δεν πρέπει να χάσεις.

Τα προτιμούν η Δανάη Παππά, που βρέθηκε εκεί πέρυσι και απόλαυσε τον ήλιο και το μαγευτικό τοπίο του βουνού, ανεβάζοντας εντυπωσιακές φωτογραφίες στα social media.

δανάη παππά

Και η Δανάη Μπάρκα, που πάντα βρίσκει ελεύθερο χρόνο τα Σαββατοκύριακα, τον οποίο αφιερώνει σε χειμερινές εξορμήσεις και στιγμές αναψυχής!

μπάρκα

Bonus tip

Η ανακαινισμένη παραδοσιακή ταβέρνα «Στου Δεκλερή» σε περιμένει στα Άνω Τρίκαλα Κορινθίας για να σου προσφέρει τα καλύτερα παραδοσιακά πιάτα από υψηλής ποιότητας πρώτες ύλες.

δεκλερής σάλα

Σε όλα αυτά πρόσθεση ότι η ιστορία της παραδοσιακής αυτής ταβέρνας ξεκινά το 1938, οπότε και λειτούργησε αρχικά ως κρεοπωλείο από τους προγόνους των ιδιοκτητών της. (dekleris.gr, dekleri, stoudekleri)

Δες περισσότερα για το "Στου Δεκλερή"

  • Για καφέ μην προσπεράσεις το Λίθινο, ενώ για τη διαμονή σου το Πλειάδων Γη υπόσχεται να σου μείνει αξέχαστη.

Ναύπλιο

ναύπλιο

Η πρώτη πρωτεύουσα του νεοσύστατου ελληνικού κράτους εξακολουθεί να διατηρεί αναλλοίωτο μέσα στο χρόνο τον παραδοσιακό χαρακτήρα και την αρχοντιά που την χαρακτηρίζει ακόμη. Λίγες μόνο ώρες από την Αθήνα, η πόλη του Ναυπλίου αποτελεί ένα δημοφιλή προορισμό της Πελοποννήσου για κάθε εποχή του χρόνου.

Σε αυτό έχουν συμβάλλει τα αρχαία τείχη, τα μεσαιωνικά κάστρα, τα ιστορικά μνημεία, αλλά και τα νεοκλασικά κτίρια, που συνθέτουν τη μοναδική ταυτότητα αυτής της υπέροχης πόλης, που αξίζει να επισκεφθείς ξανά και ξανά. Αυτοί εξάλλου είναι μερικοί από τους λόγους, που την κάνουν περιζήτητη για πολλούς σταρ του Χόλιγουντ, όπως η πανέμορφη ηθοποιός, Kate Hudson αλλά και ο ηθοποιός, Tom Hiddleston, γνωστός από το ρόλο του ως «Loki» στις ταινίες της Marvel.

Το προτιμούν η Ευαγγελία Συριοπούλου, που το επισκέπτεται συχνά μέσα στον χρόνο μαζί με την οικογένειά της, αφού αποτελεί έναν από τους πιο «πλούσιους» κοντινούς προορισμούς, που δεν βαριέσαι ποτέ!

συριοπούλου

Και η Αναστασία Παντούση, που μπορεί το «Ναυάγιο» στο Mega να την έχει φέτος «εγκλωβίσει» στην Αθήνα, αλλά μια μίνι απόδραση με τον καλό της Ιωάννη Παπαζήση θα την κάνει – ειδικά σε ένα μέρος με τόση θετική αύρα που επισκέφτηκε στο παρελθόν και για γυρίσματα.

παντούση

Bonus tip

Ο «ΜπούνοςΨαροσαβούρας» είναι εδώ και δεκαετίες το καλύτερο στέκι στο λιμάνι του Ναυπλίου για να απολαύσεις ολόφρεσκα ψάρια και θαλασσινά.

μπούνος

Εδώ, μεταξύ άλλων, θα βρεις λαχταριστή γαριδομακαρονάδα με λιγκουίνι, αχνιστά μύδια, ψητό χταπόδι, αστακομακαρονάδα αλλά και εξαιρετικές ψαρόσουπες. (Μπουµπουλίνας 77, Τ. 27520 27704, psarosavouras-bounos.gr, mpounos)

Δες περισσότερα για τον "Μπούνο Ψαροσαβούρα"

  • Για τη διαμονή σου προτίμησε τα 3Sixty και Liberty View, που θα σε αποζημιώσουν και με το παραπάνω!

Μονεμβασιά

μονεμβασιά

Μια μαγευτική και ολοζώντανη καστροπολιτεία θα σε μεταφέρει αυτόματα στον Μεσαίωνα, μέσα από τα πυργόσπιτα και τα δαιδαλώδη σοκάκια της! Κι εσύ πρωταγωνίστρια ενός... παραμυθιού θα εξερευνήσεις το Κάστρο! Κάποτε φιλοξενούσε όλους τους αυτοκράτορες του Βυζαντίου και πλέον σε κάθε βήμα του ο επισκέπτης νιώθει σαν να βρίσκεται σε άλλη εποχή.

Γνωστή και ως «Γιβραλτάρ της Ελλάδας», η Μονεμβασιά είναι χτισμένη πάνω σε έναν βράχο στην ΝΑ Πελοπόννησο. Θα κάνεις σίγουρα μια βόλτα από την Άνω στην Κάτω Πόλη για να θαυμάσεις τα καλοδιατηρημένα πέτρινα κτίσματα και σίγουρα θα μείνεις σε κάποιον μεσαιωνικό πύργο ή θα δοκιμάσεις ένα ρομαντικό δείπνο στην οροφή ενός πυργόσπιτου!

Την προτιμούν η Κατερίνα Καινούργιου, που μόνη ή με τις κολλητές της, πάντα θα βρει έναν λόγο για να εξερευνήσει για άλλη μία φορά τα μεσαιωνικά τείχη!

καινούργιου

Και η Εβελίνα Νικόλιζα, που είναι από τη φύση της ένα ρομαντικό κορίτσι, οπότε μια απόδραση στην Καστροπολιτεία ταιριάζει στο δικό της... παραμύθι! Ο λόγος; Πίσω από κάποια καμάρα θα πεταχτεί σίγουρα ο... ιππότης της καρδιάς της.

νικόλιζα

Bonus tip

Από το πρωί ως αργά το βράδυ είναι το τέλειο σημείο για να θαυμάσεις από την ταράτσα του τη μαγευτική θέα της Μονεμβασιάς. Στο «Ενετικό» θα το κάνεις συνοδεία αρωματικού καφέ ή signature cocktails και υπό τους ήχους jazz, rock, swing και lounge μουσικής.

ενετικό

Το σίγουρο είναι πως θα επιστρέψεις εδώ την επομένη, αφού το ζεστό περιβάλλον και οι υψηλής ποιότητας υπηρεσίες θα σε κερδίσουν αμέσως! (enetiko.ogibiz.com/el, EnetikοafeCocktailBarMonemvasia, enetiko_cafe_cocktail_bar)

Δες περισσότερα για το "Ενετικό Cafe-Cocktail Bar"

  • Μια ωραία πρόταση για να μείνεις είναι η Μονή Έμβασις, ενώ για φαγητό το Χρυσόβουλο και το Οινόμελο έχουν πλούσιο μενού και πεντανόστιμα πιάτα. Δοκίμασε τη νέα άφιξη (από τις 15/12) στη Γέφυρα της Μονεμβσιάς, το 4Lines all-day cafe-bar restaurant.

Χαλκίδα

χαλκίδα

Η πόλη της ιερής πηγής Αρέθουσας αποτελεί την οδική πύλη ολόκληρης της Εύβοιας και σταυροδρόμι ιδεών και πολιτισμών από αρχαιοτάτων χρόνων! Κοσμοπολίτισσα και ζωντανή, μαγνητίζει με τα κάλλη της. Χτισμένη στις δύο πλευρές του Πορθμού του Ευρίπου, αποτελεί προσφιλή τόπο σύντομων αποδράσεων από την πολύβουη Αθήνα, ενώ το παλιρροϊκό φαινόμενο της αλλαγής της κατεύθυνσης των υδάτων κάθε έξι ώρες συγκεντρώνει χιλιάδες επισκέπτες για την παρατήρησή του.

Στα top stories της Χαλκίδας, φυσικά, ο πεζόδρομος που νύχτα και μέρα σφύζει από ζωή, χάρη στα δεκάδες καφέ και εστιατόρια που βρίσκονται παραταγμένα κατά μήκος της προκυμαίας.

Την προτιμά η Ελένη Χατζίδου, αφού είναι κοντινός προορισμός και η κότη της Μελίτα θέλει να απολαμβάνει διαρκώς την αλλαγή των νερών!

Bonus tip

Βρίσκεσαι δίπλα στο κύμα οπότε τι καλύτερο από το να δοκιμάσεις φρέσκα ψάρια και θαλασσινά! Πού αλλού; Στον «Καπετάνιο» στη Νέα Λάμψακο, όπου όλα τα πιάτα μυρίζουν... θάλασσα!

καπετάνιος εστιατόριο

Εδώ θα βρεις μια πλούσια ποικιλία στο μενού, ενώ το γλυκό στο τέλος θα σε αποζημιώσει! (Δαβάκη 1, Παραλία Νέας Λαμψάκου, T. 22210 82086 & 6946 521093)

Δες περισσότερα για τον "Καπετάνιο"

  • Για τη διαμονή σου το Hotel Lucy θα σου προσφέρει μια ζεστή και φιλόξενη ατμόσφαιρα με όλες τις ανέσεις.

ξενοδοχείο

Δες περισσότερα για το "Lucy Hotel"