Να αποκτήσεις στυλ. Ρούχα έχουν όλες. Και αυτά είναι που πρέπει να κάνεις.

Να αποκτήσεις στυλ. Ρούχα έχουν όλες. Και αυτά είναι που πρέπει να κάνεις.

Aυτό που πρέπει να καταλάβει η κάθε γυναίκα είναι ότι αυτό που πρέπει να αποκτήσει, είναι προσωπικότητα στο ντύσιμό της και όχι μόνο τεμάχια από ρούχα. Τη μόδα άλλωστε μπορείς να την αγοράσεις. Το στυλ πρέπει να μπορείς να το αποκτήσεις.


Από την Έλενα Φάκου

Το γούστο είναι ταλέντο. Και όπως όλα τα ταλέντα, καλλιεργείται. Από την άλλη, η έλλειψη γούστου είναι μια μικρή κατάρα. Στοιχειώνει τις εμφανίσεις και τη ζωή σου. Και το πρόβλημα είναι ότι οι περισσότερες γυναίκες δεν αντιλαμβάνονται ότι έχουν αυτή την έλλειψη. Γι αυτό και συχνά βλέπουμε κορίτσια ίδια. Να φοράνε τα ίδια ρούχα, να έχουν το ίδιο μακιγιαζ, να ποζάρουν με τον ίδιο τρόπο, να αντιγράφουν πιστά η μία την άλλη χωρίς να προσωποποιούν και να φιλτράρουν καθόλου αυτό που βλέπουν.

Η μόδα υπάρχει εκεί έξω γιατί είναι ένας συγκερασμός τέχνης και βιομηχανίας και να εξυπηρετεί αυτά τα δυο πράγματα. Εσύ οφείλεις να παρακολουθείς τις τάσεις, τις εξελίξεις και τις νέες ιδέες, αλλά όχι να τις υιοθετείς άκριτα. Αφ ενός πρέπει να έχεις συναίσθηση του τι σου πηγαίνει και τί όχι ανάλογα με το σωματότυπό σου και τα χρώματά σου, αφ ετέρου πρέπει να αποκτήσεις μια άποψη για το τί θέλεις και τί δεν θέλεις να φοράς. Τα ρούχα δεν είναι στολές αγγαρείας να πρέπει να τα βάλουν όλα όλοι. Αν είναι δυνατόν. Βρες το στυλ σου. Βρες με τι νιώθεις όμορφη. Κατάλαβε τί σου πηγαίνει. Μάθε να αντιλαμβάνεσαι τι σε φοράει και τι το φοράς. Αν βγάλεις άκρη με αυτά τότε θα έχεις μάθει από μόδα.


Καλό είναι να κοιτάς περιοδικά, να τσεκάρεις στο Instagram και στο Youtube ιδέες, να παρακολουθείς επιδείξεις και να βγαίνεις στα μαγαζιά για ψώνια, όμως η σωστή γκαρνταρόμπα έχει άλλα δεδομένα τα οποία πρέπει να τηρεί. Πρέπει να εκφράζει τη γυναίκα μέσα από τα χρόνια, να χτίζεται σιγά σιγά, να έχει τα βασικά κομμάτια, τα κλασσικά, τα απαραίτητα και εν συνεχεία να έχει τις νέες εισόδους κάθε χρόνο ανάλογα με το τί θα υιοθετήσει από τις τρέχουσες τάσεις.

Δε μου αρέσει να βλέπω ίδιες γυναίκες παντού. Όλες να φωτογραφίζονται με το κεφάλι τους σκυμμένο κάτω, απλώνοντας τα μαλλιά τους σα κουρτίνες μπροστά, να κοιτούν χαμηλά, να κάνουν κάτι σα duckface, να βάφουν πολύ έντονα τα φρύδια τους, να ποζάρουν πανομοιότυπα, να είναι τόσο μα τόσο κλισέ. Αναρωτιέμαι καμιά φορά, δεν τους ενοχλεί που είναι τόσο μα τόσο ίδιες; Kαι σε έξι μήνες, να αλλάξουν πάλι όλες μαζί ταυτόχρονα αλλά να ξαναγίνουν πάλι ίδιες; Προτιμώ μια γυναίκα που έχει ένα στυλ που δεν μου αρέσει αλλά είναι δικό της από μια γυναίκα που έχει ένα στυλ που μπορεί να είναι ωραίο αλλά δεν είναι δικό της. Αλλά βλέπετε, η Coco Chanel έλεγε πως όταν δημιουργείς τις τάσεις, ετοιμάσου να σε αντιγράψουν. Κάτι ήξερε.

Διαβάστε ακόμη στο Youweeky.gr

Αυτό είναι το απόλυτο καλοκαιρινό (και όχι μόνο) κραγιόν με δυο δυνατές υπογραφές!

AYTO είναι το πιο στυλάτο και unique ζευγάρι γυαλιών ηλίου που κυκλοφορεί στην αγορά! Δες που θα το βρεις…

H συμβουλή της Dita Von Teese για να είστε ΠΑΝΤΑ τέλειες! Mε μόνο δυο απλά πράγματα που έχετε σίγουρα!