Κουνούπια: Πως να κρατήσεις μακριά τα ενοχλητικά έντομα!

Για να αποφύγεις το σπαστικό «ζζζ» μέσα στο αφτί και τα τσιμπήματα τους!

Κουνούπια: Πως να κρατήσεις μακριά τα ενοχλητικά έντομα!

Κάθε καλοκαίρι το ίδιο πρόβλημα...κουνούπια! Εμείς βρήκαμε τον τρόπο να κρατήσεις μακριά σου τα ενοχλητικά έντομα!

Ξεκίνησε η θερινή περίοδος και μαζί η επιδρομή των κουνουπιών!

Παρά τα ειδικά σπρέι, τα κεριά και τα φιδάκια, κάθε χρόνο τα ενοχλητικά αυτά «βαμπίρ» μοιάζουν να είναι όλο και πιο ανθεκτικά. Αν όλα μοιάζουν να αποτυγχάνουν, δοκίμασε να βάλεις αυτές τις τροφές στο καθημερινό σου διαιτολόγιο και ξέγνοιασε!

Σύμφωνα με νέες έρευνες το μυστικό είναι η διατροφή και κυρίως στη βιταμίνη Β1, η οποία παράγει μία μυρωδιά που τα θηλυκά κουνούπια (τα οποία είναι και τα μόνο που μάς τσιμπάνε) απεχθάνονται. Η γιατρός λοιπόν συνιστά τη λήψη ενός δισκίου βιταμίνης Β1 τη μέρα από τον Απρίλιο μέχρι τον Οκτώβριο για να είσαι λιγότερο… ελκυστικός στα εκνευριστικά έντομα.

Εναλλακτικά, μπορείς να εμπλουτίσεις τη διατροφή σου με τροφές που είναι πλούσιες στο εν λόγω θρεπτικό συστατικό, όπως το λάχανο, το μπρόκολο, το κουνουπίδι, οι ηλιόσποροι, η σπιρουλίνα, τα δημητριακά ολικής αλέσεως, οι ξηροί καρποί κλπ.

Γιατί τα κουνούπια τσιμπάνε μόνο εσένα; Ιδού η επιστημονική απάντηση που μας άφησε άφωνους!

Ενώ το καλοκαιράκι έχει σχεδόν μόνο απολαύσεις, υπάρχουν και τα ενοχλητικά σημεία του που μας ταλαιπωρούν...

Εκεί που κάθεσαι ανέμελη και απολαμβάνεις το ηλιοβασίλεμα, ξύνεσαι σαν μανιακή από τα κουνούπια που έχουν κάνει εισβολή πάνω στο σώμα σου. Αντιθέτως οι φίλες σου παραμένουν ψύχραιμες καθώς δεν τους έχει τσιμπήσει ούτε ένα.

Αλήθεια, έχεις αναρωτηθεί ποτέ γιατί τραβάς πάνω σου εσύ όλα τα κουνούπια;

Η επιστήμη απαντά για σένα...

Οι ερευνητές του London School of Hygiene and Tropical Medicine αποφάσισαν, λοιπόν, να δώσουν την απάντηση σε αυτό το ερώτημα, γι' αυτό και μελέτησαν τη μυρωδιά του ανθρώπινου σώματος- μάλιστα μέρος της έρευνας σχετίζεται με τη μυρωδιά που αφήνουμε στις κάλτσες μας.

Για την έρευνα χρησιμοποιήθηκαν 200 ζευγάρια κάλτσες από ετεροζυγωτικά δίδυμα αδέρφια με σκοπό να ανακαλύψουν τι είναι αυτό πάνω μας που ελκύει ή απωθεί τα κουνούπια, ώστε να δημιουργήσουν το απόλυτο αντικουνουπικό.

''Γνωρίζουμε πολύ λίγα σχετικά με τα κουνούπια και τι τα φέρνει πάνω μας. Ελπίζουμε ότι αυτή η έρευνα θα μας δώσει τις απαραίτητες πληροφορίες ώστε να αλλάζουμε τη μυρωδιά του σώματός μας και να μην μαγνητίζουμε άλλα κουνούπια'' αναφέρουν χαρακτηριστικά οι ερευνητές.

Σύμφωνα με πλειοψηφία των σχετικών μελετών, είναι θέμα γονιδίων. Η μυρωδιά του δέρματός μας καθορίζεται από τα επίπεδα διοξειδίου του άνθρακα στον οργανισμό. Και γιατί τα τσιμπήματα παραμένουν σε κάποιους μικρά φουσκωτά σημαδάκια και σε άλλου κατακόκκινα, τεράστια στίγματα;

"Όταν μας τσιμπάει ένα κουνούπι, εγχέεται μέσα μας το σάλιο του, το οποίο περιέχει πρωτεΐνούχες και αλλεργιογόνες ουσίες οι οποίες προκαλούν κνησμό, πρήξιμο και ερυθρότητα. Όσο πιο ευαίσθητο δέρμα έχουμε, τόσο πιο έντονα τα τσιμπήματα", είναι με απλά λόγια η επίσημη εξήγηση των επιστημόνων. Όσο πιο επιρρεπές στις αλλεργίες είναι ένα άτομο, τόσο περισσότερο υποφέρει από ένα κουνουπάκι. Καθοριστικό και το πόσο έχει έρθει σε επαφή το κουνούπι με το δέρμα μας. Αν το προλάβεις έγκαιρα, μικρό το κακό, αλλιώς στήνει αντίσκηνο στη γάμπα και δίνει πόνο- στην κυριολεξία-.

Παλιότερες έρευνες πάντως έχουν αποδείξει πως τα κουνούπια προτιμάνε κυρίως τους ψηλούς ανθρώπους, τις εγκύους και όσους παράγουν μεγάλες ποσότητες συγκεκριμένων οξέων, όπως ουρικό οξύ.

Για να μην υποφέρεις, έχε πάντα μια εντομοαπωθητική κρέμα ή ένα σπρέι μέσα στην τσάντα σου.