\"Πώς θα μπορούσα να τον ξεχάσω όταν η τελευταία ανάμνηση που είχα από αυτόν ήταν να με βιάζει;\" Μια ανατριχιαστική εξομολόγηση αναγνώστριας του Youweekly.gr

\
"Ήταν μια ημέρα όπως όλες οι άλλες. Καθόμουν στον υπολογιστή μου, μπήκα στο Facebook και είδα ότι είχα ένα νέο friend request. Όταν κατάλαβα από ποιον ήταν έμεινα να κοιτάζω την οθόνη σοκαρισμένη. Είχαν περάσει αρκετά χρόνια αλλά τον αναγνώρισα αμέσως. Πώς θα μπορούσα να τον ξεχάσω όταν η τελευταία ανάμνηση από αυτόν ήταν να με βιάζει; Και τώρα ήθελε να γίνουμε φίλοι στο facebook σα να μην έγινε ποτέ τίποτα."

Μια συγκλονιστική εξομολόγηση αναγνώστριας του Youweekly.gr. διαβάστε παρακάτω...



"'Ημουν 14. Εκείνο το βράδυ είχα βγει με μία παρέα αγοριών, που ήταν λίγο μεγαλύτεροι μου και είχαμε καταλήξει να καθόμαστε σε μια αποθήκη. Κανονικά, πάντα είχα και μια φίλη μου μαζί, αλλά εκείνη την φορά έτυχε να είμαι μόνη. Γελούσαμε καθώς παίζαμε με ένα ζευγάρι χειροπέδες. Όταν όμως ήρθε η σειρά μου και τις φόρεσα, το κλίμα άλλαξε.

Τα πέντε αγόρια με περικύκλωσαν και αρνήθηκαν να μου τις βγάλουν. Αντιθέτως, άρχισαν να μου βγάζουν τα ρούχα και να με απειλούν. Ξαφνικά ο "αρχηγός" της παρέας μου ανακοίνωσε ότι θα έκανα σ*ξ με όλους εκεί μέσα. Δεν θυμάμαι να έχω τρομάξει περισσότερο στη ζωή μου. Με ανάγκασαν να κάνω στοματικό στον τύπο που στην συνέχεια με βίασε. Τα υπόλοιπα τα διέγραψα από την μνήμη μου.

Εκμυστηρεύτηκα το γεγονός σε μια στενή μου φίλη, αλλά δεν με πίστεψε. Εκείνη την περίοδο έβγαινε με έναν από αυτούς και δεν ήταν σε θέση ούτε να με ακούσει. Δεν το είπα σε κανέναν άλλον. Έριξα όλο το φταίξιμο σε μένα που έκανα το λάθος να βρίσκομαι εκεί και που δεν είχα προσπαθήσει να ξεφύγω. Παράλληλα, φοβόμουν να μιλήσω για να μην μπλέξω. Πίστευα ότι αν το έλεγα στους γονείς μου θα με τιμωρούσαν αφού είχα βγει βόλτα κρυφά.

Το γεγονός αυτό όχι μόνο έκανε την αυτοεκτίμησή μου να πιάσει πάτο, αλλά με οδήγησε και σε κάθε είδος εθισμού: ναρκωτικά, αλκοόλ, σ*ξ και φαγητό. Πήρα 40 κιλά τα οποία δεν έχασα μέχρι και το πανεπιστήμιο. Έκανα σ*ξ με ανθρώπους που δεν ήθελα εκθέτοντας τον εαυτό μου σε κίνδυνο και μένοντας κολλημένη σε καταστροφικές σχέσεις. Στα 25 μου αποφάσισα να ξεκινήσω ψυχοθεραπεία και μόνο τότε συνειδητοποίησα ότι όλα αυτά ήταν μετατραυματικά κατάλοιπα.

Την ημέρα που έλαβα το αίτημα φιλίας σοκαρίστηκα. Δεν μπορούσα να πιστέψω το θράσος αυτού του ανθρώπου. Λίγα λεπτά αργότερα σκέφτηκα ότι ίσως αυτή να ήταν μια καλή ευκαιρία να κλείσει για πάντα αυτή η υπόθεση. Έτσι, του έστειλα μήνυμα ρωτώντας τον αν θα μπορούσε να μου επιβεβαιώσει το γεγονός. Μου απάντησε ότι θα προτιμούσε να μιλήσουμε στο τηλέφωνο, πράγμα που με τρόμαξε πολύ. Υποθέτω δεν ήθελε να υπάρχει κάποιο γραπτό αποδεικτικό στοιχείο της απολογίας του.

Αφού συμβουλεύτηκα την ψυχολόγο μου, αποφάσισα να προχωρήσω. Ήταν ίσως το μεγαλύτερο ρίσκο που πήρα ποτέ. Από τη μία, σκεφτόμουν ότι αν αρνιόταν αυτό που είχε συμβεί, θα διαλυόμουν. Από την άλλη, το γεγονός ότι θα άκουγα τις ανατριχιαστικές λεπτομέρειες, που τόσα χρόνια είχα απωθήσει από τη μνήμη μου, θα ήταν εξίσου δύσκολο.

Στην αρχή η συζήτησή μας έμοιαζε φυσιολογική. Μου μιλούσε σαν κάποιος φίλος από τα παλιά, σχολιάζοντας μου αναμνήσεις από τότε. Δεν μου άρεσε που κουβεντιάζαμε κι έτσι μπήκα στο θέμα μας "Το θυμάμαι. Δεν είσαι τρελή. Όντως συνέβη. Ήμουν εκεί." τον άκουγα να μου λέει επιβεβαιώνοντας μου τα πάντα, κάτι που μου έδειξε τεράστια δύναμη. Μιλήσαμε παραπάνω από μία ώρα και ένιωθα ευγνώμων που ήταν ειλικρινής. Ωστόσο, δεν παραδέχτηκε ολόκληρο το μερίδιο της ευθύνης του. Μου είπε ότι όντως με άκουσε να λέω "όχι" αλλά δεν το θεώρησε ποτέ βιασμό.

Αποφάσισε να μην πάω στην αστυνομία. Αφενός γιατί δεν ήμουν σίγουρη ότι θα είχα αρκετές αποδείξεις, αφετέρου γιατί δεν ήθελα να σκαλίσω το θέμα από την αρχή. Απλώς χρειαζόμουν μερικές απαντήσεις. Μετά από αυτό έγραψα την εμπειρία μου σε ένα σάιτ που καταδικάζει την βία κατά των γυναικών και πήρα απάντηση από πολλές άλλες γυναίκες που είχαν πέσει θύμα όπως εγώ.

Σήμερα έχω μια καλή δουλειά, μια υπέροχη σχέση και πολλούς ανθρώπους γύρω μου που ξέρω ότι με υποστηρίζουν. Νιώθω πιο δυνατή από αυτό που μου συνέβη και από εκείνους που μου το έκαναν αυτό. Και πλέον για μένα αυτό είναι που έχει σημασία."

Τεχνική Υποστήριξη.

Αν πιστεύεις ότι έχεις πέσει θύμα βιασμού ή θέλεις να συζητήσεις κάτι σχετικό, σημείωσε αυτά:

  • 2103638833: Ανοιχτή γραμμή Εφήβων και Νέων

  • 28210 45046: Νυκτερινή Γραμμή Τηλεφωνικής Συμπαράστασης Νέων

  • 210 4112091: Συμβουλευτικό κέντρο για τη βία κατά των γυναικών

  • 15900: Τηλεφωνική γραμμή SOS για την άμεση συμβουλευτική υποστήριξη γυναικών θυμάτων βιασμού

  • Στο Help-net.gr θα βρεις φόρουμ συζήτησης, όπου μπορείς να μοιραστείς την εμπειρία σου και να πάρεις συμβουλές από άλλα θύματα


Η σιωπή, δεν είναι λύση.

Διαβάστε ακόμη στο youweekly.gr:

Κακή ψυχολογία; Με αυτό το tip θα αλλάξετε μια για πάντα την ζωή σας

Η μοναξιά σε… αδυνατίζει! – Νέα έρευνα φέρνει τα πάνω κάτω!

«Είμαι δυσαρεστημένη από τον εαυτό μου, νομίζω ότι με χρησιμοποιούν» Ο ψυχολόγος του Youweekly.gr