Αθηνά Οικονομάκου: Tips για ένα τέλειο κορμί - Τα μυστικά διατροφής της!

Αθηνά Οικονομάκου: Tips για ένα τέλειο κορμί - Τα μυστικά διατροφής της!
Μετά από αυτή τη συνέντευξη, που έδωσε στο περιοδικό The Body μπορεί και να τη... μισήσεις. Έχει κοιλιακούς «πέτρα» χωρίς να γυμνάζεται, τρώει ό,τι θέλει και όσο θέλει χωρίς να παίρνει γραμμάριο και παραμένει όμορφη και λαμπερή χωρίς καμία απολύτως προσπάθεια.

Η Αθηνά είναι όλα όσα δεν φαντάζεσαι. Είναι ένα αγοροκόριτσο που βαριέται τη γυμναστική, λατρεύει τα λιπαρά φαγητά και το junk food, δεν χρησιμοποιεί κρέμες και προϊόντα περιποίησης και αγαπάει τα flat παπούτσια. Η μόνη εξήγηση για την αψεγάδιαστη, χολιγουντιανή της εικόνα βρίσκεται –όπως υποστηρίζει η ίδια– στα ιδιαίτερα καλά της γονίδια.

_MG_1145

Γυμναστική πόσο συχνά κάνεις;
Εξαρτάται. Μπορεί να εξαφανιστώ για ενάμιση μήνα και μετά να πηγαίνω 3-4 φορές την εβδομάδα. Η δουλειά μου δεν έχει ωράριο, αλλά δεν μου αρέσει να κάνω στους άλλους αυτό που δεν θα ήθελα να μου κάνουν. Δεν θέλω να πω ότι θα πάω γυμναστική και μετά να το ακυρώσω, να αλλάξω την ώρα. Οπότε κανονίζω το πρόγραμμά μου μόνο τις ημέρες που είμαι σίγουρη ότι μπορώ να πάω.

Κι όμως, το σώμα σου φαίνεται γυμνασμένο.
Παλιότερα, πράγματι ήταν έτσι. Χωρίς να κάνω οποιοδήποτε είδος γυμναστικής, το σώμα μου φαινόταν γυμνασμένο. Πριν από 5 χρόνια το σώμα μου ήταν «φέτες», σαν να έκανα στίβο. Όμως, τα τελευταία χρόνια δεν είναι έτσι. Οι περισσότεροι νομίζουν ότι γυμνάζομαι πολύ, γιατί δεν έχω λιπώδη ιστό στην κοιλιά, με αποτέλεσμα να φαίνομαι σαν να έχω κοιλιακούς,... χωρίς να κάνω κοιλιακούς. Ακόμα κι όταν γυμνάζομαι, αποφεύγω να κάνω κοιλιακούς, γιατί, αν τους γυμνάσω, θα γίνω σαν άντρας και δεν μου αρέσουν καθόλου αυτά τα κορμιά. Προτιμώ τα θηλυκά σώματα.

Δείτε ακόμη: Αθηνά Οικονομάκου: Το απόλυτο κορμί! Μάθε τα μυστικά της σιλουέτας της μόνο στο Youweekly.gr

Οι φωτογραφίες σου στο Instagram που κάνεις aerial yoga γίνονται viral.
Έχω μια καταπληκτική δασκάλα και κάνω aerial yoga και pilates. Το γεγονός ότι πηγαίνω για γυμναστική έχει να κάνει κυρίως με την προσωπική σχέση που έχω αναπτύξει μαζί της, γιατί πραγματικά βαριέμαι πάρα πολύ τη γυμναστική. Φυσικά, αναγνωρίζω ότι με βοηθάει και σωματικά και ψυχικά. Βλέπω και τη διαφορά στο σώμα μου.

_MG_1076_cover

Όταν ήσουν μικρή, γυμναζόσουν πιο συστηματικά;
Στο σχολείο έκανα άλμα εις μήκος και βόλεϊ. Μόνο αυτά. Αλλά ήμουν πάντα ένα υπερκινητικό παιδί, που έπαιζε συνεχώς και έτρεχε. Ήμουν αγοροκόριτσο, δεν έπαιζα ποτέ με κούκλες. Ακόμα και τώρα είμαι αγρίμι!

Το πρώτο πράγμα που κάνεις κάθε πρωί;
Πλένω το πρόσωπό μου και τα δόντια μου. Δεν πίνω καφέ. Πολύ σπάνια, μόνο αν βγω και πιω έναν καφέ για την παρέα. Ίσως επειδή έχω πολλή ενέργεια, νομίζω ότι ο καφές μού δημιουργεί υπερένταση. Δεν μου χρειάζεται και δεν με βοηθάει. Είμαι πολύ δραστήρια.

Τι προσέχεις για να διατηρείς τα ιδανικά σου κιλά;
Τίποτα. Είναι θέμα γονιδίων. Δεν έχει να κάνει με τη διατροφή, γιατί με τη διατροφή που κάνω θα έπρεπε να είμαι πάνω από 70 κιλά και γεμάτη κυτταρίτιδα. Τρώω πολύ junk food. Τρώω πολλά λιπαρά, γιατί παραγγέλνω. Ίσως με σώζει το ότι μαγειρεύω κάποιες φορές. Ειδικά όταν μου στέλνουν οι γονείς μου από επαρχία πολύ πιο αγνά προϊόντα και κρέατα... Όμως, δεν θα ισχυριστώ ότι μαγειρεύω ελαφριά. Μου αρέσουν τα πλούσια και πικάντικα τα φαγητά. Δεν τα κάνω ανάλατα και ελαφριά.

Έχεις ένα τρικ για να νιώθεις ή να φαίνεσαι πάντα φρέσκια;
Όχι. Ξέρω, όμως, τι πρέπει να κάνω: να πίνω νερό... Αλλά το ξεχνάω.

Δείτε ακόμη: Οι κοιλιακοί της Αθηνάς Οικονομάκου που τρέλαναν το Instagram