Σάββατο, 08 Μαΐου 2021 | Όροι χρήσης | Επικοινωνία

Με αφορμή το νέο πανελλήνιο ρεκόρ της η Αλεξάνδρα Σταματοπούλου μιλά στο Youweekly.gr « Η γοργόνα με τα γαλάζια μάτια»

Με αφορμή το νέο πανελλήνιο ρεκόρ της η Αλεξάνδρα Σταματοπούλου μιλά στο Youweekly.gr « Η γοργόνα με τα γαλάζια μάτια»
ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ 08.07.2017 15:13

Την ημέρα που μιλήσαμε με την Αλεξάνδρα είχε μόλις λάβει μέρος στην πρώτη επίδειξη μόδας για άτομα με αναπηρία. Σήμερα, κατέκτησε τη δεύτερη καλύτερη επίδοση στην κατηγορία S3 κατακτώντας έτσι την δεύτερη θέση στο ΙDM Swimming Berlin 2017.

Aπό την Έλενα Φάκου

Η διοργανώτρια κ. Αντωνάρου, η οποία ήταν η ίδια μοντέλο στο παρελθόν, μετά από ένα προσωπικό ατύχημα, απέκτησε μια αναπηρία και γι αυτό το λόγο ευαισθητοποιήθηκε και πραγματοποίησε αυτό το νέο θεσμό. Ανάμεσα στα άτομα που συμμετείχαν στην επίδειξη υπήρχαν και αρτιμελείς και ΑΜΕΑ. Η Αλεξάνδρα έκανε τρεις εμφανίσεις και όλη η διαδικασία της άρεσε πολύ. Η επίδειξη έγινε για φιλανθρωπικό σκοπό. Το μόττο της επίδειξης ήταν «Δεν υπάρχουν άτομα με ειδικές ανάγκες, υπάρχουν άνθρωποι».«Αυτό που έχω να πω στον κόσμο που μπορεί να αντιμετωπίσει ένα ξαφνικό πρόβλημα υγείας στη ζωή του το οποίο θα τον φέρει αντιμέτωπο με μια αναπηρία είναι ότι ο καθένας πρέπει να πάρει την εσωτερική του δύναμη και να προχωρήσει, να μη σταματάει. Βρείτε έναν αυτοσκοπό που να σας γεμίζει και περάστε το μήνυμα που έχετε μέσα σας στη ζωή σας.»

Η Αλεξάνδρα ξεκίνησε να ασχολείται με τον αθλητισμό το 2010, όταν η πάθησή της την είχε οδηγήσει σε μια ατροφία των μυών και χρειαζόταν ενδυνάμωση κορμού για να επανέλθει. Έτσι, ξεκίνησε να κολυμπάει στα πλαίσια της αποθεραπείας. Ο προπονητής μου Μιχάλης Νικόπουλος είδε τις ικανότητές της και της πρότεινε να κάνει πρωταθλητισμό.

« Έχω λάβει το 2016 στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα κατέλαβα τη δεύτερη θέση στα 50 μέτρα ύπτιο και την τρίτη θέση στα 50 μέτρα ελεύθερο. Στα 100 μέτρα ελεύθερο πήρα και πάλι μετάλλιο κατακτώντας την τρίτη θέση. Από αυτή τη διοργάνωση έφυγα συνολικά με τρία μετάλλια. Στην Παραολυμπιάδα του Ρίο κατέκτησα την πέμπτη και έκτη θέση στην κατάταξη κάτι που με καθιστά και Παραολυμπιονίκη.»

Η Αλεξάνδρα πάσχει από ένα αυτοάνοσο νόσημα, το οποίο εκδηλώθηκε όταν εκείνη ήταν 14 ετών και από τότε και στο εξής επιδεινώνεται χρόνο με το χρόνο. Έχει αρκετά συμπτώματα της μυασθένειας και της προκαλεί εύκολη κόπωση λόγω της αδυναμίας των μυών.«Όταν άρχισε να εκδηλώνεται η νόσος, οι γονείς μου προσπάθησαν να μου συμπαρασταθούν, τα αδέρφια μου το ίδιο, έδωσα πανελλήνιες εξετάσεις, μπήκα στη σχολή μου, αρχικά δεν το είχαμε εκλάβει ως αναπηρία αλλά ως αδυναμία. Έχω σπουδάσει λογοθεραπεία και εργοθεραπεία, γνωρίζω νοηματική γλώσσα και εργάζομαι με άτομα με ειδικές ανάγκες όπως παιδιά με κώφωση και εγκεφαλική παράλυση. Από μικρή ήθελα να ασχοληθώ με άτομα τα οποία έχουν κάποιο πρόβλημα, να τους συμπαραστέκομαι και να τα βοηθάω. Δεν τα λυπάμαι, τα αγαπώ. Είμαι ήδη αρραβωνιασμένη με έναν υπέροχο άνθρωπο ο οποίος έχει και εκείνος μια παρόμοια πάθηση, είμαστε οκτώ χρόνια μαζί και πολύ αγαπημένοι. Μένω μόνη μου και ο σύντροφός μου βρίσκεται στο εξωτερικό αυτή την περίοδο και αναμένω να είναι κατάλληλες οι συνθήκες για να πάω κι εγώ εκεί »

Η Αλεξάνδρα είναι ένα κορίτσι με δυο πανέμορφα εκφραστικά μάτια, φαίνεται πολύ αδύναμη και εύθραυστη, όμως όταν μιλήσεις μαζί της, αντιλαμβάνεσαι πως είναι γεμάτη δύναμη, γαλήνη και αισιοδοξία. Έχει προσαρμοστεί στη νέα τάξη πραγμάτων της ζωής της, κολυμπάει σα γοργόνα και ζει τη ζωή της αντιμετωπίζοντας όλες τις δυσκολίες με πυγμή. Η Αλεξάνδρα είναι ένα ντροπαλό κορίτσι το οποίο όση συστολή κι αν διαθέτει, διακρίνεται από λογική, ευαισθησία και πολλή μα πάρα πολλή όρεξη για ζωή και δημιουργία.

Διαβάστε ακόμη στο Youweekly.gr

Χώρισες με ΤΟΝ πρώην, τη μεγάλη «καψούρα» με κόπο ξαναέφτιαξες τη ζωή σου κι εκεί που όλα είναι τέλεια με τον νύν εμφανίζεται το φάντασμα του. Τί κάνεις;

Δε μπορώ να έρθω σε οργασμό με το σύντροφό μου. Τί να κάνω;

Mε κεράτωσε. Ποιός φταίει; Αυτός ή εγώ; Ή μήπως αυτή που μπήκε ανάμεσά μας;

Share