Επίδομα παιδιού: Μέχρι αύριο η διορία για την αίτηση

Προσοχή...

Επίδομα παιδιού: Μέχρι αύριο η διορία για την αίτηση

Μέχρι αύριο Τρίτη, στις 12.00 το μεσημέρι θα μπορούν να υποβάλλουν αίτηση όσοι ενδιαφέρονται για να λάβουν το επίδομα παιδιού για το 2019.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του Οργανισμού Προνοιακών Επιδομάτων και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (ΟΠΕΚΑ), στις 12:00 της 26η Μαρτίου, ολοκληρώνεται ο πρώτος κύκλος υποβολής αιτήσεων στην ηλεκτρονική πλατφόρμα Α21 για το επίδομα παιδιού. Διαβάστε παρακάτω...

Ο ΟΠΕΚΑ δεν θα δεχθεί επιπλέον αιτήσεις προκειμένου να ολοκληρωθεί η εκκαθάριση και η καταβολή της πρώτης διμηνιαίας δόσης που προβλέπεται για το 2019.

Παρά ταύτα, μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία των πληρωμών, η ηλεκτρονική πλατφόρμα για το επίδομα παιδιού θα ενεργοποιηθεί εκ νέου και θα παραμείνει ανοιχτή, για νέες αιτήσεις, έως και τις 15 Ιανουαρίου του 2010.

Σύμφωνα με τον ΟΠΕΚΑ, για όσους η αίτηση Α21 έχει εγκριθεί, δεν χρειάζεται να υποβληθεί ξανά -ούτε μετά τη συμπλήρωση της φορολογικής δήλωσης- καθώς έχει ισχύ ενός έτους.

Πότε έρχεται η πρώτη δόση

Η πρώτη διμηνιαία δόση του 2019 (για τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο) αναμένεται να καταβληθεί από μέρα σε μέρα, καθώς ο ΟΠΕΚΑ είχε ανακοινώσει ότι θα γίνει στα τέλη Μαρτίου.

Ο υπολογισμός του ποσού της δόσης του α’ διμήνου για το επίδομα παιδιού θα γίνει βάσει του οικογενειακού εισοδήματος που είχε δηλωθεί το 2017 (φορολογική δήλωση 2018) και βάσει των εξαρτώμενων τέκνων που δηλώνονται στην αίτηση Α21.

Δώστε προσοχή στο λάθος που γίνεται στις αιτήσεις για το επίδομα παιδιού. Δείτε εδώ:

Επίδομα παιδιού 2019: Μεγάλη προσοχή - Το λάθος στις αιτήσεις που πρέπει να διορθωθεί!

Νέα είδηση: Επίδομα 500 ευρώ δίνει χαμόγελα!

Επίδομα παιδιού: Περισσότερες από 380.000 είναι οι αιτήσεις που έχουν ήδη υποβληθεί στην ηλεκτρονική πλατφόρµα αίτησης Α21 για το επίδομα παιδιού.

Από αυτές, οι 327.000 έχουν εγκριθεί ενώ υπολογίζεται πως συνολικά το επίδομα απευθύνεται σε περισσότερα από 900.000 νοικοκυριά.

Αυτά είναι τα 7 απλά βήματα για να τη συμπληρώσετε:
Βήμα 1 – Υποβολή Ε1: Για την καταβολή της πρώτης δόσης (1ο δίμηνο 2019) πρέπει να έχει υποβληθεί το Ε1 φορολογικού έτους 2017. Από τη 2η δόση και μετά απαιτείται η υποβολή του Ε1 φορολογικού έτους 2018.

Βήμα 2 – Είσοδος: Μπαίνετε στην εφαρμογή με τα διαπιστευτήρια TaxisNet. Με την είσοδό σας στο σύστημα θα σας ζητηθεί να επιβεβαιώσετε τον ΑΜΚΑ και να συναινέσετε στην επεξεργασία των στοιχείων που απαιτούνται, δηλαδή τα δικά σας, του/της συζύγου ή του αντισυμβαλόμενου στο σύμφωνο συμβίωσης και των προστατευόμενων τέκνων σας.
Βήμα 3 – Συναίνεση: Μετά την είσοδο, θα εμφανισθεί φόρμα όπου θα πρέπει να επιλέξετε την τρέχουσα οικογενειακή σας κατάσταση. Οι έγγαμοι και οι εν διαστάσει θα πρέπει να εισάγουν τον ΑΦΜ και τον ΑΜΚΑ του/της συζύγου.

Βήμα 4 – Συμπλήρωση Αίτησης: Η αίτηση επιδόματος παιδιού θα περιέχει προ-συμπληρωμένα τα προσωπικά σας στοιχεία και τη σύνθεση της οικογένειας σας. Κάποια από τα πεδία της αίτησης θα πρέπει να συμπληρωθούν από εσάς, όπως στοιχεία ταυτότητας, στοιχεία διεύθυνσης και επικοινωνίας, καθώς και o ΙΒΑΝ στον οποίο είστε δικαιούχος ή συνδικαιούχος για την καταβολή του επιδόματος.

Βήμα 5 – Σύνθεση Οικογένειας: Η αίτηση επιδόματος παιδιού περιλαμβάνει πίνακα με τη σύνθεση της οικογένειας σας. Για κάποια μέλη μπορεί να απαιτηθεί η συμπλήρωση πρόσθετων στοιχείων, όπως πχ. στοιχεία φοιτητή. Πατώντας [Αλλαγή Στοιχείων] θα κατευθυνθείτε στη φόρμα στοιχείων του μέλους για το οποίο θα εισάγετε και θα καταχωρήσετε συμπληρωματικά στοιχεία.

Αν κάποιο από τα τέκνα δεν πρέπει να συμμετέχει στην αίτηση, θα πρέπει να κάνετε διαγραφή τέκνου. Επιπροσθέτως, αν κάποιο μέλος δεν περιλαμβάνεται στην προ-συμπληρωμένη σύνθεση της οικογένειας σας, θα πρέπει να πραγματοποιήσετε προσθήκη τέκνου. Στην ίδια λίστα υπάρχει σχετική ενημέρωση δίπλα στο όνομα του ατόμου που τυχόν χρειάζεται να συναινέσει για το επίδομα. Για την συναίνεση του απαιτείται η σύνδεση στην εφαρμογή με τα δικά του στοιχεία TaxisNet.

Βήμα 6 – Επισημάνσεις και Δικαιολογητικά: Κατά την αποθήκευση ή την υποβολή της αίτησης, η εφαρμογή ενδέχεται να εμφανίσει στο κάτω μέρος της φόρμας επισημάνσεις με σημαντικές πληροφορίες που αφορούν την αίτηση. Μπορεί να σας ζητηθεί να επισυνάψετε δικαιολογητικά που αφορούν εσάς ή κάποιο προστατευόμενο μέλος. Κάποια από τα δικαιολογητικά είναι υποχρεωτικά για την υποβολή της αίτησης επιδόματος παιδιού.

Βήμα 7 – Καταχώρηση και Υποβολή: Στο κάτω μέρος της αίτησης μπορείτε να πατήσετε [Αποθήκευση] ή [Υποβολή]. Με την αποθήκευση, η αίτηση καταχωρείται προσωρινά στο σύστημα και μπορείτε να επανέλθετε αργότερα μία ή περισσότερες φορές για να συμπληρώσετε επιπλέον στοιχεία των μελών ή και να επισυνάψετε δικαιολογητικά που μπορεί να απαιτηθούν. Μετά την υποβολή της αίτησης δεν θα είναι δυνατή η τροποποίηση της.

Για περισσότερα κοινωνικά θέματα κάντε κλικ!

ΠΗΓΗ ifefimerida.gr