Σοκ! Ξέσπασε φωτιά σε εμπορικό κέντρο!

Περισσότεροι από 120 πυροσβέστες με 20 οχήματα προσπαθούν να την θέσουν υπό έλεγχο!

Σοκ! Ξέσπασε φωτιά σε εμπορικό κέντρο!

Ξέσπασε φωτιά σε εμπορικό κέντρο και προκαλεί σοκ στους κατοίκους. Περισσότεροι από 120 πυροσβέστες με 20 οχήματα προσπαθούν να την θέσουν υπό έλεγχο.

Η πυρκαγιά ξεκίνησε το πρωί της Δευτέρας σε εμπορικό κέντρο του Ανατολικού Λονδίνου στην περιοχή Γουάλθαμστοου.

Σύμφωνα με την Μητροπολιτική Αστυνομία ανέφερε ότι οι αρχές κλήθηκαν στο σημείο στις 7:50 το πρωί και ότι δεν έχουν αναφερθεί τραυματίες, ενώ χαρακτήρισε το συμβάν σαν ένα «πολύ σοβαρό περιστατικό».

Όπως αναφέρει η Πυροσβεστική Υπηρεσία του Λονδίνου, στο σημείο έχουν σπεύσει πυροσβέστες από πέντε πυροσβεστικούς σταθμούς της βρετανικής πρωτεύουσας, ενώ έχουν αποκλειστεί γύρω δρόμοι. Η διοίκηση του εμπορικού κέντρου αναφέρθηκε σε αυτό το περιστατικό μέσω Twitter, γράφοντας: «Το κέντρο είναι προσωρινά κλειστό για το κοινό, εξαιτίας ενός σοβαρού περιστατικού. Θα επανέλθουμε όταν έχουμε νεότερα».

Να σημειώσουμε πως όσον αφορά την Ελλάδα η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προειδοποιεί: Ποιες πυρκαγιές κινδυνεύουν για πυρκαγιά;

Φωτιά στο Μάτι: Ανατριχιάζει ο Κώστας Σαρικάς! «Καιγόταν ακόμα κι εκείνη την ώρα που τον είδα»!

Ανατριχιάζει ο δημοσιογράφος Κώστας Σαρικάς με την περιγραφή του από την πιο τραγική στιγμή που αντίκρισε στην φωτιά στο Μάτι.

Ο Κώστας Σαρικάς ήταν με ένα από τα συνεργεία του Alpha στον Νέο Βουτζά για να καλύψει την καταστροφική φωτιά με τους νεκρούς να ξεπερνούν τους 100. Ξαφνικά, «Νεκρός!», φωνάζει ο δημοσιογράφος. Σοκαρισμένος ο εικονολήπτης λέει με «σπασμένη» φωνή: «Όχι Θεούλη μου! Όχι Θεέ μου»! Μια κυρία που παρακολουθεί από το γειτονικό σπίτι, αναφωνεί σοκαρισμένη: «Τι λες τώρα; Μη μου λες τέτοια»!

Ο ίδιος περιγράφει τον εφιάλτη που έζησε εκείνη τη νύχτα με σπασμένη φωνή, ενώ τα δάκρυα του τον διέκοπταν «Δυστυχώς, τον πρώτο νεκρό τον βρήκα εγώ με το συνεργείο του Alpha στον Νέο Βουτζά. Βλέπαμε τα δεκάδες καμμένα αυτοκίνητα και ασυνείδητα κοίταζα μέσα γιατί έλεγα «πώς οι άνθρωποι αυτοί κατάφεραν να βγουν…». Δυστυχώς, έπεσα πάνω σε έναν απανθρακωμένο άνθρωπο! Σοκαριστική εικόνα! Ήταν μέσα στο σκοτάδι, καπνοί παντού, φωτιά. Δεν θέλω να περιγράψω παραπάνω την εικόνα, θα πω μόνο ότι καιγόταν ακόμα κι εκείνη την ώρα που τον είδα! Μετά δεν προλάβαινα να βλέπω πτώματα. Είδα τουλάχιστον οκτώ με τα μάτια μου και κάπου σταμάτησα γιατί δεν ήθελα να βλέπω άλλο αυτό το θέαμα. Είναι συγκλονιστικό να βλέπεις άνδρες, γυναίκες κάτω, σε μια προσπάθεια να φύγουν».