Καιρός αύριο: Πέφτει η θερμοκρασία και ξεκινάνε οι μπόρες!

Αναλυτική πρόγνωση!

Καιρός αύριο: Πέφτει η θερμοκρασία και ξεκινάνε οι μπόρες!

Ο καιρός αύριο αλλάζει ριζικά, αφού η θερμοκρασία πέφτει και ξεκινάνε οι μπόρες!

Το θερμόμετρο θα φτάσει έως τους 31 βαθμούς Κελσίου την Τετάρτη, σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ, ενώ σύμφωνα με το meteo, τη μετεωρολογική υπηρεσία του Εθνικού Αστεροσκοπείου, η θερμοκρασία θα αγγίξει τους 33 βαθμούς Κελσίου.

Στα δυτικά αναμένονται λίγες νεφώσεις, που από το μεσημέρι θα αυξηθούν και το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές στο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά.

Στην υπόλοιπη χώρα ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά. Η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη τις πρωινές ώρες, κυρίως στα δυτικά και τα νότια. Οι άνεμοι αρχικά θα είναι μεταβλητοί 3-4 μποφόρ και από το απόγευμα θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις, έως 5 μποφόρ.

Τι καιρό θα κάνει την Τετάρτη σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ

Μακεδονία, Θράκη
Καιρός: Γενικά αίθριος με τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στη δυτική και την κεντρική Μακεδονία. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και το πρωί στα ανατολικά βορειοανατολικοί 4 μποφόρ. Από το απόγευμα νοτίων διευθύνσεων 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 30 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

Καιρός σήμερα: Με τι θερμοκρασίες υποδεχόμαστε τον Οκτώβριο; Με ήλιο ή βροχές;

Νησιά Ιονίου, Ηπειρος, δυτική Στερεά, δυτική Πελοπόννησος
Καιρός: Λίγες νεφώσεις που από το μεσημέρι θα αυξηθούν και το βράδυ θα σημειωθούν τοπικές βροχές στο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Στερεά. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα ή ομίχλες τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 4 και από το βράδυ στο Ιόνιο τοπικά έως 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στην Ήπειρο τοπικά 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια, ανατολική Πελοπόννησος
Καιρός: Γενικά αίθριος. Τοπικές νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και από το απόγευμα νοτίων διευθύνσεων 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 14 έως 31 βαθμούς Κελσίου.

Κυκλάδες, Κρήτη
Καιρός: Γενικά αίθριος με λίγες παροδικές νεφώσεις στην Κρήτη. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: Ασθενείς και από το απόγευμα νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Νησιά ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα
Καιρός: Γενικά αίθριος. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 με 4 και στα βόρεια το πρωί ανατολικοί έως 5 μποφόρ. Από το απόγευμα νοτίων διευθύνσεων 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 18 έως 29 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική
Καιρός: Γενικά αίθριος.
Ανεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και από το απόγευμα νοτίων διευθύνσεων 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 17 έως 29 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη
Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Κατά τόπους περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές ώρες.
Ανεμοι: Μεταβλητοί ασθενείς και από το απόγευμα νοτίων διευθύνσεων 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 16 έως 28 βαθμούς Κελσίου.

Πηγή: iefimerida.gr

Μερομήνια 2019-2020: Έρχεται βαρυχειμωνιάς γεμάτος χιόνια! Θα δούμε την Αθήνα «ντυμένη» στα λευκά;

Έρχεται βαρυχειμωνιάς γεμάτος χιόνια σύμφωνα με τα Μερομήνια 2019-2020! Θα δούμε την Αθήνα «ντυμένη» στα λευκά;

Τα μερομήνια έχουν ήδη αρχίσει να... βγαίνουν και πλέον μένει να επιβεβαιωθεί η τάση που θέλει φέτος να επικρατεί βαρυχειμωνιά και γενικευμένες χιονοπτώσεις!

Πώς θα εξελιχθεί ο καιρός, αν επιβεβαιωθούν και φέτος τα Μερομήνια, σύμφωνα με τα όσα καταγράφονται σε αυτά από τους πρακτικούς μετεωρολόγους;

Σάκης Αρναούτογλου: Προειδοποιεί ο μετεωρολόγος! Μετά την ηλιοφάνεια έρχεται η κακοκαιρία! (Βίντεο)

Δείτε ανά μήνα την εξέλιξη του καιρού:

Οκτώβριος 2019:

Ο μήνας ξεκινά με ήπιο καιρό. Η κακοκαιρία ξεκινά μετά τις 5 του μηνός, ενώ στο δεύτερο δεκαήμερο του μήνα θα επικρατήσει καλοκαιρία. Ωστόσο το τελευταίο δεκαήμερο ο καιρός αλλάζει ριζικά και «αγριεύει» με ακραία καιρικά φαινόμενα, σοβαρή πτώση της θερμοκρασίας και τα πρώτα χιόνια στα βουνά!

Νοέμβριος 2019:

Συνεχίζεται η κακοκαιρία και τις πρώτες ημέρες του μήνα. Βελτιώνεται από το δεύτερο πενθήμερο. Το διάστημα 12-20 Νοεμβρίου προβλέπονται πάλι βροχές, ενώ από τις 20 έως τις 26 έρχεται νέο κύμα κακοκαιρίας με κρύο, θυελλώδεις ανέμους και χιόνια στα βουνά.

Δεκέμβριος 2019:

Κακοκαιρία με χιόνια και κρύο το πρώτο δεκαήμερο, με μικρή βελτίωση στο διάστημα 10-20 του μηνός. Η κακοκαιρία επιστρέφει από την παραμονή των Χριστουγέννων έως της Πρωτοχρονιά του 2020 με κύρια χαρακτηριστικά την πτώση της θερμοκρασίας και τα χιόνια σε όλη τη τη χώρα στο διάστημα 27-31 Δεκεμβρίου.

Ιανουάριος 2020:

Ο νέος χρόνος κάνει ποδαρικό με κακοκαιρία, κρύο και χιόνια. Από τις 5 του μήνα μέχρι τις 26 ο καιρός γίνεται ήπιος, καθώς ξεκινούν οι Αλκυονίδες. Ο χειμωνιάς όμως επιστρέφει δριμύτερος το τελευταίο πενθήμερο του μήνα!

Φεβρουάριος 2020:

Μπαίνει με κακοκαιρία, κρύο και χιόνια έως τις 5, ήπιο καιρό μέχρι τις 10 του μήνα. Νέος χιονιάς αναμένεται στο τέλος του μήνα.

Μάρτιος 2020:

Ο χιονιάς συνεχίζεται σε πολλές περιοχές της χώρας έως τις 5 του μήνα. Ο καιρός θα παραμείνει άστατος έως τις 10 του μήνα, ενώ μετά ακολουθεί βελτίωση για 15 ημέρες. Ωστόσο από τις 25 έως τις 31 Μαρτίου αναμένονται νέες βροχές και ισχυροί άνεμοι.

Απρίλιος 2020:

«Ποδαρικό» με σχετικά ψυχρό καιρό και λίγα φαινόμενα την πρώτη εβδομάδα. Στην συνέχεια αναμένεται αίθριος καιρός έως τα μέσα του μήνα, ενώ προβλέπεται άστατος κατά το δεύτερο 15ημερο.